5 meest Instagrambare plaatsen in Singapore

5 meest Instagrambare plaatsen in Singapore

Als je door de verschillende delen van Singapore wandelt, tussen futuristische skylines en traditionele landschappen van etnische buurten, kun je een aantal werkelijk karakteristieke plekjes en hoekjes vinden: zoals we vandaag de dag zouden zeggen… instagrammable! Hier zijn de 5 instagrambare plaatsen die je niet mag missen in de Leeuwenstad om je likes te vullen:

Lees ook: De top 6 Instagram-spots in Maleisië

De kleurrijke muurschilderingen van Haji Lane

Haji Lane

Haji Lane is een zeer levendige straat in de wijk Kampong Glam, zeker de kleurrijkste van Singapore! In feite zijn de muren van deze straat volledig bedekt met muurschilderingen, stuk voor stuk geïnspireerd door het soort bedrijf van de plaats waar het zich bevindt. Een wandeling langs Haji Lane is een goede gelegenheid om niet alleen deze echte kunstwerken te bewonderen en prachtige foto’s te maken, maar ook om te winkelen in de vele boetieks die je in deze straat vindt: kunst- en designwinkels, trendy bars, cafés en kleine traditionele winkels waar je Perzische tapijten, handgemaakte kleding en parfums kunt kopen.

De Supertrees bij Gardens by the Bay

Gardens by the Bay

De beroemde Supertrees van de Leeuwenstad zijn zowel overdag als ’s nachts indrukwekkend en vormen het onderwerp van duizenden dagelijkse foto’s. Dit zijn 18 boomvormige architectonische bouwwerken, tot 50 meter hoog, werkelijk uniek in hun soort: de stammen zijn namelijk bedekt met planten en komen elke avond tot leven dankzij een spektakel van licht, muziek en kleuren, een unieke gelegenheid voor foto’s maken en een magisch moment vereeuwigen. Allemaal klaar om met hun ogen te rollen: perspectieven, hoeken, verschillende kleurencombinaties en hier is een perfecte instagrambare opname!

De gekleurde ramen van het Civic District

old hill street police station Singapore

Het Civic District is de koloniale wijk van Singapore, een gebied dat de negentiende-eeuwse charme van de tijd dat Singapore een Britse kolonie was, in zich draagt. Hier bevindt zich het Old Hill Street Police Station (ook bekend als MICA Building), een voormalig politiebureau waarvan de ruimtes een nieuwe bestemming hebben gekregen en nu shows en tentoonstellingen huisvesten, georganiseerd door het Ministerie van Cultuur, de Gemeenschap en Jeugd, dat hier is. Het bijzondere aan dit bouwwerk is de gevel, bestaande uit 927 ramen, allemaal gekleurd met de kleuren van de regenboog! Is het mogelijk om ze allemaal op één foto te passen?

Skyline van Marina Bay

Skyline van Marina Bay

Een van de beroemdste en meest gefotografeerde skylines ter wereld is die van Marina Bay, suggestief en verrassend, urenlang te bewonderen vanuit verschillende punten van de stad. Een uniek gezichtspunt is zeker dat van de Singapore Flyer: een van de hoogste reuzenraden ter wereld van waaruit je op de helderste dagen zelfs Maleisië en Indonesië kunt zien. Vanaf de Singapore Flyer heb je een adembenemend uitzicht op de Marina Bay Sands, het iconische Singapore-gebouw bestaande uit drie torens met daarboven de beroemde infinitypool, en op de hele skyline van de stad.

De vreemdste poses bij het Merlion beeld

Merlion beeld Singapore

In het Marina Bay-gebied staat het beroemde standbeeld van de Merlion, een symbool van Singapore met zijn half vis- en half leeuwenstructuur, uit wiens mond een waterstraal komt die rechtstreeks de baai in reikt. Gewoon door met perspectief te spelen, kun je je hart ophalen door tientallen verschillende poses uit te proberen, de ene nog origineler en leuker dan de andere: de perfecte plek om je creativiteit op de proef te stellen!

Lees ook: 3 prachtige Indonesische eilanden

Dit zijn slechts enkele van de vele hoekjes van de stad waar je prachtige foto’s kunt maken. Je hoeft alleen nog maar je mobiele telefoon op te laden, op verkenning te gaan en je klaar te maken om te fotograferen!