De top 6 Instagram-spots in Maleisië

De top 6 Instagram-spots in Maleisië

Een foto legt momenten vast en verandert ze in herinneringen die op elk moment weer kunnen worden bekeken. Tegelijkertijd maakt een foto het mogelijk om persoonlijke ervaringen en momenten met anderen te delen. Vooral in tijden van Facebook, Instagram en meer, jaagt iedereen het perfecte fotomotief na om herinneringen te creëren, te delen en zoveel mogelijk “likes” te krijgen voor de perfecte setting. Maleisië wemelt van de adembenemende Instagram-spots. Deze zes spots zijn het populairst:

Lees ook: Op ontdekkingsreis door de Filipijnse archipel

1. De kleurrijke trappen van de Batu Caves

Batu Caves

Sinds begin 2018 schitteren de 272 treden naar een van de belangrijkste nationale erfgoedplekken van Maleisië in alle kleuren van de regenboog. De Batu Caves op zich zijn niet alleen een van de mooiste Instagram-spots in Maleisië maar ook een populaire attractie, want de kalksteengrotten, tempels en hindoeïstische beelden bieden een uniek zicht. Door de felle kleuren van de treden werken de Batugrotten als een extra magneet. Als je ooit wilt voelen dat je op een regenboog bent en een absoluut Instagram-hoogtepunt in je feed wilt, mag je deze plek niet missen.

2. Petronas Twin Tower

Petronas Twin Tower

Als je jezelf wilt onderdompelen in de stedelijke jungle, dan is Kuala Lumpur de plek voor jou. In het stadscentrum van Kuala Lumpur waan je je in New York en kijkend naar de lucht kun je je vergapen aan de hoogste twin towers ter wereld, de Petronas Twin Towers. Als de zon achter de torens ondergaat, haalt iedereen zijn camera tevoorschijn en ontwricht hij zichzelf om de foto van de torens in hun volle glorie te krijgen.

3. Selfie met Nemo en Dori

Tunku Abdul Rahman National Park

Heel Maleisië wemelt van de kleurrijke onderwaterwereld en koraalriffen, waardoor het moeilijk is om maar één plek te noemen. Overal in het land is er de mogelijkheid om te zwemmen met scholen tropische vissen, dichtbij schildpadden te komen of zelfs een selfie te maken met Nemo en Dori. Een van de mooiste plekken is in het Tunku Abdul Rahman National Park (in de staat Sabah/Maleisië Borneo), een walhalla voor duik- en snorkelliefhebbers.

4. Sky Mirror in Kuala Selangor

Sky Mirror in Kuala Selangor

De Sky Mirror wordt ook wel de kleine “Salar de Uyuni” genoemd, omdat net als in Bolivia de lucht hier weerkaatst wordt in het ondiepe water. Maar slechts twee keer per maand – de zandbank op Sasaran Beach wordt alleen blootgesteld aan de nieuwe en volle manen en maakt het mogelijk om unieke fotomomenten te maken. Met een beetje geluk en een goede timing kun je een heel exclusief motief aan je feed toevoegen.

5. Straatkunst in Georgetown

Georgetown in Penang

De stad Georgetown in Penang, onderdeel van het UNESCO-werelderfgoed, trekt niet alleen met historische schatten zoals handelshuizen en koloniale gebouwen, maar vooral met zijn moderne straatkunst, die een perfecte fotomoment biedt. Hier kun je van dichtbij deel uitmaken van de kunstwerken en plaatsnemen op motorfietsen, fietsen of schommels en je Instagram-feed versieren.

Lees ook: Vijf attracties rond Ubud op Bali

6. Langkawi Sky Bridge

Langkawi Sky Bridge

Langkawi, een archipel die bestaat uit ongeveer 99 eilanden, is een wereldberoemde reisbestemming in Maleisië. De Sky Bridge, gebouwd in 2005, bevindt zich op het hoofdeiland. Op 700 meter boven zeeniveau kun je een wandeling van 125 meter maken boven de boomtoppen van het regenwoud, je vergapen aan de Andamanse Zee en de eilanden en natuurlijk een selfie maken in de wolken.