Vijf attracties rond Ubud op Bali

Vijf attracties rond Ubud op Bali

Bali is een van de meest begeerde plekken ter wereld en het gebied rond Ubud is een magische bestemming. Dit komt door verschillende locaties die niet ver uit elkaar liggen maar totaal verschillend zijn. Wat hen verenigt: Ze hebben het CHSE-certificaat voor netheid, gezondheid, veiligheid en ecologische duurzaamheid ontvangen van het Ministerie van Toerisme en Creatieve Industrieën van de Republiek Indonesië. We zetten hier vijf attracties rond Ubud op een rij.

Lees ook: De mooiste bestemmingen voor eilandhoppen over de hele wereld

1. Bali Safari

Bali Safari

De dierentuin ligt in het zuidoosten van Ubud en is perfect voor gezinnen. Er leven meer dan 100 soorten dieren in het wild, waaronder Komodovaranen, orang-oetans en Balinese spreeuwen. Onder de verschillende aangeboden reisarrangementen zijn een safaritocht met ontbijt bij de leeuwen of een nachtsafari.

2. Lotus Ubud Swing

Lotus Ubud Swing

Prachtige fotomomenten voor sociale media? Veel van hen bij Lotus Ubud Swing! Gelegen in Tegallalang in Noord-Ubud, toont de plaats verschillende schommels die perfect zijn geplaatst tegen de betoverende achtergrond van de groene, weelderige heuvels en rijstterrassen van Tegalalang.  Toen ze werden opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst, werden ze wereldberoemd.

3. Gunung Kawi Tampaksiring

Gunung Kawi Tampaksiring

Bezoekers van de Gunung Kawi tempel in Tampaksiring, niet ver van Tegalalang, ervaren oude monumenten en een unieke natuurlijke omgeving. De bescheiden maar majestueuze tempel ligt te midden van weelderig groen en wordt gedomineerd door prachtig gebeeldhouwde heiligdommen op de muren. Er zijn honderden treden naar beneden naar de tempel en de beloning is een uniek landschap rond het hoofdcomplex.

4. Tirta Empul

Tirta Empul

Als je geïnteresseerd bent in de lokale tradities van Bali, kun je niet om de heilige bronnen van Tirta Empul heen. De heilige tempel, waarvan wordt aangenomen dat deze is gemaakt door de god Indra en genezende eigenschappen bezit, ligt op ongeveer 800 meter van de Gunung Kawi-tempel en net onder het presidentiële paleis van Tampaksiring. De plek biedt een fascinerend uitzicht op de tempel, in wiens kristalheldere poelen bezoekers het reinigingsritueel “Melukat” mogen volgen.

Lees ook: 9 x Indonesische Streetfood

5. Manuaba waterval

Manuaba waterval

Terug in Tegallalang wacht een andere fascinerende plek bij de ongerepte Manuaba waterval. Dit verborgen juweeltje ligt ongeveer een kilometer ten noordoosten van Lotus Ubud Swing. De afgelegen waterval wordt zelden bezocht door reizigers en biedt een kalme en rustgevende sfeer, ideaal om te ontspannen na een lange, drukke dag van het ontdekken en ervaren van nieuwe dingen op Bali.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie