5 must see bezienswaardigheden en attracties in Ubud

5 must see bezienswaardigheden en attracties in Ubud

Van oude tempels tot eclectische musea, en van ongelooflijke dieren in het wild tot prachtige paleizen, de regio Ubud in Bali heeft iets om iedereen tevreden te stellen die het meeste uit deze speciale vakantie wil halen. Hier 5 must see bezienswaardigheden en attracties in de regio Ubud:

Lees ook: 10 Balinese gerechten die je moet proberen tijdens je vakantie

Ubud Monkey Forest

Net aan de rand van het centrum van Ubud ligt het Ubud Monkey Forest. Dit park is niet alleen een fantastische plek om de langstaartmakaak in zijn natuurlijke habitat te observeren, het is ook een plek van uitgebreid wetenschappelijk onderzoek en spiritualiteit. Tijdens je vakantie, terwijl je het bos verkent, zie je prachtige tempels die buiten de gebaande paden zijn verborgen, en je kunt verbazingwekkende oude spirituele locaties verkennen met apen die door de takken erboven slingeren.

Koninklijk paleis van Ubud – Puri Saren Agung

Dit paleis is een van de beroemdste gebouwen in Ubud. Het is gelegen aan een van de hoofdwegen, dus het is gemakkelijk bereikbaar als je te voet of met de auto bent. Hier vind je prachtige architectuur en adembenemende tuinen – als je geluk hebt en je bezoek zorgvuldig organiseert, krijg je misschien zelfs een avonddansvoorstelling te zien in deze meest verbluffende setting. Het paleis werd gebouwd tussen 1800 en 1823, maar het is goed onderhouden door alle inwoners en is nog steeds een lust voor het oog.

Agung Rai Museum of Art

Veel van de attracties in Ubud zijn zo populair vanwege hun banden met het verleden en hun connecties met het spirituele. De paleizen en tempels van de regio hebben hun eigen historische charme, maar dit museum is een eigentijdse ruimte die het beste van Balinese kunst en beeldhouwkunst tentoonstelt. Het museum zelf heeft twee grote gebouwen met een enorm aantal kunstwerken. Gelegen op slechts 3 km ten zuiden van Ubud, is dit een must voor alle kunstliefhebbers. 

Bali Bird and Reptile Park

Dwaal door de twee hectare aan prachtige tropische tuinen en observeer in dit beroemde park enkele van de wilde dieren die inheems zijn op Bali. Je vindt hier bijna duizend exotische vogels, evenals alle levendige dieren in het wild die je zou verwachten van een tropisch park op een Indonesisch eiland.

Lees ook: Thailand Do’s & Don’ts

Campuhan Ridge Walk

Als je door al het rondstruinen rond musea en paleizen hunkert naar iets actievers tijdens je vakantie, biedt de Campuhan Ridge Walk adembenemende uitzichten op de heuvels die je voor altijd bij zullen blijven. De trektocht begint bij de Gunung Lebah-tempel en is in totaal ongeveer 6 km lang. Vergeet niet veel water mee te nemen – en je camera. 

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie