5 redenen om Aruba te kiezen voor je volgende familievakantie

5 redenen om Aruba te kiezen voor je volgende familievakantie

Aruba heeft het hele jaar door een zonnig klimaat en is een van de weinige Caribische eilanden die ook in de zomer kan worden bezocht. De brede witte stranden en de kristalheldere zee maken het een droombestemming voor jong en oud en, alsof dit niet genoeg is, is Aruba ook een zeer veilig eiland. Als deze redenen niet genoeg zijn, zijn er 5 redenen om Aruba te kiezen voor je volgende familievakantie:

Lees ook: 6 redenen voor een vakantie naar Nevis

1. Kindvriendelijke stranden

Op nummer 1 van de gezinsstranden vinden we Baby Beach, in Seroe Colorado, in de wijk San Nicolas. Dit strand, ook populair bij de lokale bevolking, is een halve maan van fijn wit zand, omringd door warm, ondiep en altijd kalm water waar kinderen urenlang aan de kust kunnen spelen in totale rust. Naast Baby Beach zijn er veel stranden die ideaal zijn voor kinderen, waaronder Palm Beach het verdient om te worden genoemd met zijn rustige water en veel leuke mogelijkheden en Arashi Beach, een van de stranden die de voorkeur heeft van lokale gezinnen, vooral op zondag. Alle stranden van Aruba zijn gratis, maar nog steeds voorzien van alle comfort en service.

Aruba

2. Niet alleen de zee

Naast de uitgestrekte witte zandvlakten biedt Aruba vele activiteiten om jong en oud te vermaken. Vermeldenswaard zijn onder meer je kinderen meenemen naar de dieren van Aruba en daarbuiten: het Ezelreservaat, het belangrijkste vervoermiddel voor de bewoners van het eiland tot het einde van de 19e eeuw, de Philip’s Animal Garden, die interactieve en educatieve rondleidingen biedt om meer dan 50 soorten exotische dieren van over de hele wereld te zien en de Butterfly Farm te ontdekken, een tropische tuin vol met vlinders van alle soorten en kleuren waar je meer kunt leren van de levenscyclus van deze prachtige wezens.

3. Familie resorts en alternatieve accommodaties

Alle resorts in Aruba liggen achter de 11 km witte stranden van Palm Beach en Eagle Beach. Velen hebben kinderclubs en bieden entertainment en activiteiten voor kinderen. Bovendien nemen de meeste deel aan het One Happy Family-initiatief, een programma dat voordelen en aanbiedingen biedt voor families, zoals gratis ontbijt, gratis verblijf voor kinderen en welkomstgeschenken bij het inchecken. Voor gezinnen die liever autonoom en onafhankelijk zijn, biedt Aruba alternatieve accommodaties zoals villa’s en appartementen.

4. Avonturen in het natuurpark Arikok

Arikok National Park is de nationale schat van Aruba: een beschermd natuurgebied, dat bijna 20% van het eilandoppervlak beslaat. Ga op verkenning met een van de lokale rangers, of huur een mountainbike of boek een excursie te paard, quad of off-road voertuig: je kinderen zullen graag op avontuur gaan tussen spectaculaire baaien, wilde stranden, grotten en vele cactussen.

Lees ook: 10 redenen om een Caribische cruise te maken

5. Een Caribische vakantie zonder complicaties

Het plannen van een gezinsvakantie kan lang duren, maar als je voor het One Happy Island kiest, merk je meteen dat het veel eenvoudiger is dan verwacht. Hier wat nuttige informatie voor je reis naar Aruba:
* Op het eiland is het mogelijk om alles in Amerikaanse dollars te betalen
* Er is drinkwater dat rechtstreeks uit de kraan stroomt
* De Arubanen, beroemd om hun gastvrijheid, spreken 4 talen vloeiend (Engels, Nederlands, Spaans en Papiaments, de officiële moedertaal) en zullen zeker een manier vinden om met je te communiceren!

Begin je volgende familie-avontuur en kies Aruba voor je gezinsvriendelijke Caribische vakantie.