5 redenen om Tasmanië te bezoeken

5 redenen om Tasmanië te bezoeken

Sociale afstand nemen op vakantie? Wat is een betere manier om dat te doen dan in de misschien wel best toegankelijke kant van de wereld! Als je op zoek bent naar nabijheid met de natuur in plaats van andere reizigers en geen onvergetelijke ervaringen wilt missen, kun je je volgende vakantie het beste doorbrengen in Tasmanië.

Poederwitte zandstranden ontmoeten ruige berglandschappen en bergmeren in Tasmanië. De diversiteit aan natuur strekt zich uit over het hele eiland. De bewezen schoonste lucht ter wereld, uitstekend eten, een fascinerende dierenwereld, onvergetelijke buitenervaringen en gastvrije mensen nodigen je uit om ver weg van de toeristische drukte te ontspannen. Vijf redenen waarom een ​​reis naar Tasmanië hoog op je post-corona-to-do-lijst zou moeten staan:

Lees. ook: Ervaar Nieuw-Zeeland op een authentieke manier

1. Tasmaanse manier van leven

 Tasmanië

Mystiek, wild en ongetemd: de afgelegen natuur van Tasmanië is buitengewoon en beïnvloedt de levenshouding van de Tasmaniërs. Ze zijn kosmopolitisch, nieuwsgierig en genieten elke dag van hun vrijheid. Een hectisch alledaags leven en een door stress geteisterd modern leven zijn voor hen net zo ongebruikelijk als ze zijn. In Tasmanië wordt de typisch Australische nonchalance vermengd met een bijzondere aardsheid. Je ervaart en voelt de ongerepte natuur om je te kalmeren en diep te ademen. In deze inspirerende omgeving hebben zich creativiteit, een hippe cultuur en een onmiskenbare levensstijl ontwikkeld. Door de diversiteit en contrasten van Tasmanië kan iedereen zijn eigen #Tassiestyle vinden. Dankzij deze levenshouding bepalen vakantiegangers hun eigen reissnelheid en kunnen ze hun eigen zelfbepaalde ontdekkingstocht maken. De zorgen en emotionele stress worden vanaf het allereerste moment ver achter ons gelaten.

2. Ongerepte natuur

 Tasmanië

Nergens anders is het gemakkelijker om het rustig aan te doen en diep te ademen dan op het eiland Under Down Under. Omdat Tasmanië bekend staat om de schoonste lucht ter wereld. Tropische regenwouden, met sneeuw bedekte bergtoppen, kristalheldere bergmeren en eenzame zandstranden kenmerken het landschap. Er is nauwelijks een andere plek waar de natuur zo ongerept en eenzaam is als in Tasmanië – en toch comfortabel om te ontdekken met de auto, camper of te voet. Ongeveer 20 procent van Tasmanië is zelfs beschermd als UNESCO-werelderfgoed “Tasmanian Wilderness” en is een van de laatste grote, ongerepte gebieden op aarde. Geen wonder dat de “Tasmanian 5” zich meteen thuis voelen in dit natuurlijke paradijs: schattige wombats, sissende Tasmaanse duivels, waggelende vogelbekdieren, springende wallaby’s en de verlegen bonte marter behoren tot de fascinerende dieren die in Tasmanië ontdekt kunnen worden.

 Tasmanië

De Western Wilds zijn een heel bijzondere ervaring voor iedereen die op zoek is naar een buitenavontuur midden in de groene natuur. Het gebied is een van de minder bereisde, maar des te originelere streken. Als je bijvoorbeeld de top van Cradle Mountain beklimt, zul je getuige zijn van vegetatie die nauwelijks spectaculairder kan zijn. De sneeuwwitte stranden met turkooisblauw water aan de kust zijn minstens zo afgelegen en fascinerend. Ondanks zijn schoonheid kom je zelden grote menigten toeristen tegen. Maar er is een snufje wildheid en schilderachtige natuur. Alleen wallaby’s en wombats houden vakantiegangers gezelschap terwijl ze naar beneden komen en diep ademhalen. Met voldoende veiligheidsafstand natuurlijk!

3. Roadtrip over spectaculaire wegen

 Tasmanië

Tasmanië is een paradijs voor een roadtrip en kan comfortabel en in je eigen tempo met de auto of camper worden verkend. Slechts zeven en een halve inwoners per vierkante kilometer zijn hier te vinden, met de helft van de ongeveer 500.000 Tasmaniërs die in en rond de hoofdstad Hobart wonen. De infrastructuur met het goed uitgebouwde wegennet geeft zelfrijders alle ruimte, vrijheid en tijd. Zo nodigt de Lyell Highway in de Western Wilds je uit om bizarre berglandschappen en eenzame dorpen te verkennen. Na 99 haarspeldbochten, de “99 Bends”, bereik je Queenstown en kun je even stilstaan ​​bij het zien van een fascinerend, bijna maanachtig, roodbruin rotslandschap. De Great Eastern Drive is net zo zwaar. Hoogtepunten zoals misschien wel de mooiste baai ter wereld, Wineglass Bay, of de beroemde Bay of Fires met zijn kleurenspel van felrode rotsen, witte zandstranden en turkoois water, kunnen comfortabel worden ervaren in twee tot vijf dagen tijdens deze 176 kilometer lange roadtrip. Van Orford gaat het langs de oostkust van het eiland naar St. Helens in het noorden. Tasmanië is fascinerend als een eiland van contrasten: er zijn slechts 300 kilometers tussen de op een na droogste hoofdstad van Australië (Hobart) en de meest regenachtige stad van Australië (Strahan in het noordwesten). Een paradijs voor chauffeurs.

4. Geniet actief van de nieuwe vrijheid

 Tasmanië

Wandelen, mountainbiken, kajakken, vliegvissen of golfen: liefhebbers van buitenactiviteiten en avontuur vinden bijna onbeperkte mogelijkheden in Tasmanië te midden van fascinerende vegetatie. Tasmanië is een echte droombestemming, zeker voor natuurliefhebbers. Naast o.a. vier “Great Walks of Australia”, zoals de beroemde Overland Track, zijn er ook de “60 Great Short Walks” – en dus tochten voor elk niveau en elke smaak. Zo brengt de vierdaagse “Three Capes Track” wandelaars naar het “einde van de wereld”. Bij Cape Pillar en de hoogste kliffen op het zuidelijk halfrond zijn alleen Tasman Island, een ovaal eiland met een hoog plateau dat tot 300 meter boven zeeniveau reikt, en de Tasmanzee te zien.

Voor wie het nog wat avontuurlijker mag, kan zijn adrenalinestoot vinden bij canyoning: deelnemers schieten zichzelf bijvoorbeeld over een tien meter hoge natuurlijke glijbaan in de Dove Canyon omringd door canyons in een groot open zwembad. Maar reizigers die hun passie hebben gevonden in golf of vliegvissen, verzamelen ook onvergetelijke momenten. Tasmanië is de thuisbasis van vier van de tien beste golfbanen in Australië, die zijn ingebed in een natuurlijk paradijs te midden van dramatische kustlandschappen en glooiende weilanden. Iedereen die op zoek is naar een welverdiende onderbreking van het vliegvissen, zal in het kristalheldere water verrukt zijn van waarschijnlijk ’s werelds puurste soort beekforel.

Lees ook: De Cookeilanden – een klein paradijs in de Stille Zuidzee

5. Specialiteiten van uitstekende kwaliteit

 Tasmanië

In Tasmanië krijgen gastronomische lekkernijen weer waar voor hun geld tijdens een reis na de lockdown. Omdat het eiland een waar paradijs biedt voor fijnproevers en met recht de titel genot eiland draagt. Bezoekers zijn enthousiast over goede wijnen en sterke dranken, heerlijke zeevruchten en regionale biologische producten. Over zeevruchten gesproken: het assortiment forel, kreeft, oesters, sint-jakobsschelpen en krabben zal door de huidige omstandigheden pas tegen het einde van het jaar weer op gang komen – en beter dan ooit.