5 x de mooiste familiestranden in de Kvarner regio

5 x de mooiste familiestranden in de Kvarner regio

Welk Kvarner eiland je ook bezoekt, of het nu een van de vier grote – Krk, Cres, Lošinj en Rab – of een van de vele kleinere eilanden is, je vindt overal mooie stranden. Op deze vijf stranden van Kvarner vinden jij en je gezin alles wat je nodig hebt:

Lees ook: Kreta als een local: 7 tips

Sipar en Sveti Ivan, Mošćenička Draga: De kristalheldere zee nodigt uit tot zwemmen!

Mošćenička Draga

De kustplaats Mošćenička Draga verrukt met zijn mediterrane architectuur, visserijtraditie en interessante geschiedenis. Volgens het webportaal “European Best Destinations” is het Sveti Ivan-strand in Mošćenička Draga een van de 66 mooiste stranden van Europa. Op dit bijna twee kilometer lange strand worden zwemmers diverse sport- en vrijetijdsactiviteiten aangeboden, wat het ook ideaal maakt voor actieve vakantiegangers. Het is een van de mooiste kiezelstranden in de regio Kvarner: het strand strekt zich uit langs de kust van Mošćenička Draga en biedt talrijke restaurants, windsurf- en duikcentra en tennisbanen in de buurt.

Paradijs strand in Lopar op het eiland Rab: naar het paradijs en terug

Paradijs strand in Lopar op het eiland Rab

Als je op zoek bent naar een stukje paradijs voor je gezin, moet je zeker een bezoek brengen aan Paradise Beach (“Rajska Plaža”) op het eiland Rab. Je zult zien dat deze naam terecht is zodra je het prachtige zandstrand met zijn ondiepe zee en glijbanen ziet – een perfecte keuze voor gezinnen. De ondiepe toegang tot de zee strekt zich uit over enkele honderden meters en maakt het strand ideaal voor gezinnen met kinderen en voor diverse sportieve activiteiten. Het strand is ook geschikt voor mensen met een handicap en werd door CNN opgenomen in de lijst van de top 100 stranden ter wereld.

Vela Plaža Beach in Baška op het eiland Krk

Vela Plaža Beach

Ben je op zoek naar mooie, idyllische plekjes, zand- en kiezelstranden, natuurlijke baaien en schilderachtige landschappen? Dan is het eiland Krk de juiste keuze voor jou. Vela Plaža Beach in Baška staat bekend om al deze attributen en biedt vele mogelijkheden voor diverse sportieve activiteiten, waaronder een waterpretpark voor kinderen en volwassenen en een speelkamer met tafelvoetbal, biljart, flipperkast en andere spellen. 

Stadsstrand Crikvenica

Stadsstrand Crikvenica

Dit kiezelstrand met zandstranden ligt op 200 meter van het centrum van Crikvenica en wordt beschouwd als de eerste keuze voor gezinnen met jonge kinderen. Het strand is geschikt voor alle leeftijden en ook voor mensen met een handicap. Direct naast het strand biedt weelderige mediterrane vegetatie aangename schaduw, ideaal voor de heetste momenten van de dag. Het strand is met de auto te bereiken.

Lees ook: De top vijf dingen om te doen op Porto Santo

Kovačine Beach op het eiland Cres

Kovačine Beach Cres

Zand, hier en daar rotsen, blauwe zee, groene dennen en olijven. Wat heb je nog meer nodig? Kovačine Beach ligt bij de gelijknamige camping op het eiland Cres en is te bereiken met de fiets, te voet of met de auto, die je kunt parkeren op de nabijgelegen parkeerplaats. Kovačine Beach biedt een breed scala aan diensten, zoals verhuur van ligbedden en parasols, toegang tot de zee voor mensen met een handicap, beachvolleybal en nog veel meer. Het strand is ideaal voor gezinnen met kinderen, want terwijl de volwassenen zwemmen, kunnen de kinderen spelen in het kinder- of aquapark, of genieten van een ritje met een banaan of de tube. Als je honger hebt, zijn lokale gerechten verkrijgbaar in het restaurant of verfrissende zomercocktails in het café.

Bijna alle stranden die we aanbevelen zijn bekroond met de Blauwe Vlag, een internationaal symbool van de reinheid en kwaliteit van het zeewater, hoogwaardige diensten en een ongerepte natuurlijke omgeving.

Foto’s:Vladimir Franolić, Studio Saršon, Sandro Tariba, ART Redaktionsteam