5 x de mooiste stranden van Karpathos

5 x de mooiste stranden van Karpathos

Karpathos is het op een na grootste eiland in de Griekse eilandengroep Dodekanesos. Het grootste deel van het eiland heeft bergen, behalve het zuidelijke deel dat vol is met canyons en valleien. Het eiland bestaat ook uit veel bossen en prachtige stranden. We zetten hier 5 x de mooiste stranden van Karpathos op een rij.

Lees ook: Insider-tips voor de stranden op Lanzarote

Apella

Apella beach karpathos

Het strand van Apella is het bekendste strand van Karpathos. De schoonheid is onbeschrijfelijk en het is ongelooflijk schoon. Je kunt in de schaduw van de vele pijnbomen zitten, aangezien ze de oever van het strand bereiken. Je kunt het strand met de auto bereiken vanuit Pigadia of vanuit het dorp Aperi.

Pigadia

Pigadia beach karpathos

Pigadia is het strand van de hoofdstad en het grootste van het eiland. Het is druk vanwege zijn populariteit. Het strand is zanderig en het water is kristalhelder. Als je van watersport houdt, zijn er watersportfaciliteiten. Na een lange dag op het strand kun je genieten van heerlijke lokale gerechten of verse vis uit de tavernes in de omgeving.

Lefkos

Lefkos beach karpathos

Het strand van Lefkos is zeker een van de beste stranden om te bezoeken. Het bestaat uit drie kleinere voor elke voorkeur. De eerste heeft ondiep water en is een goede keuze voor gezinnen met kleine kinderen. De tweede is een heel rustig strand, perfect voor wat ontspanning. Ten slotte is de derde de langste van allemaal met verbazingwekkende blauwe wateren die snel dieper worden. In de omgeving zijn er veel hotels. Je vindt er ook veel cafetaria’s en taverna’s om na een lange dag op het strand te genieten van een drankje en een heerlijke maaltijd.

Diakoftis

Diakoftis beach karpathos

Het strand van Diakoftis is een van de mooiste van Griekenland. Het is gelegen in een beschermd natuurreservaat in de buurt van de luchthaven. Vanwege de ligging is het niet zo gemakkelijk te bereiken, maar als je dat doet, heb je de mogelijkheid om een ​​rustig strand met wit zand en verbazingwekkende turquoise wateren te bezoeken. Vergeet je duikbril niet, want tijdens het zwemmen zie je het rijke onderwaterleven van dit fantastische strand.

Lees ook: De leukste bezienswaardigheden op Santorini

Achata

Achata beach karpathos

Het strand van Achata ligt tussen twee grote rotsen waardoor het beschermd is tegen de wind en je de natuurlijke schoonheid kunt bewonderen. Het is een zandstrand met wat kiezels en prachtige aquarellen. Het is gemakkelijk bereikbaar vanuit het dorp Aperi en vlakbij is er een kantine waar je na een lange duik een hapje kunt eten.