6 plaatsen in Puerto Rico met fascinerende flora en fauna

6 plaatsen in Puerto Rico met fascinerende flora en fauna

Onder het motto “Behoud van het leven op aarde” levert Puerto Rico een belangrijke bijdrage aan de flora en fauna met 36 natuurreservaten, 19 staatsbossen, 300 stranden met ongeveer 300 kilometer kustlijn en het enige tropische regenwoud in het National Park System van de Verenigde Staten Fauna. Het Caribische eiland met Amerikaanse infrastructuur heeft veel ritme, kunst en cultuur en zes heel bijzondere natuurbelevenissen te bieden:

Lees ook: 6 redenen voor een vakantie naar Nevis

Paddle in ’s werelds helderste bioluminescente baai

Puerto Rico herbergt drie van de vijf bioluminescente baaien ter wereld. Deze zeldzame ecosystemen ontstaan ​​wanneer de concentratie plankton hoog genoeg is om bij beweging een lichteffect te creëren. Het fenomeen is niet het bestaan ​​van plankton in de oceaan, maar de hoeveelheid. Duizenden van deze organismen zijn nodig om een ​​liter water te verlichten en zo de gloed in het donker zichtbaar te maken. Mosquito Bay in Vieques is de helderste baai in zijn soort op aarde. Deze overtreffende trap blijft behouden dankzij de zorgvuldige instandhoudingsmaatregelen, waaronder het verbod op boten en zwemmen en het verzoek om af te zien van handcrème, muggenspray en andere lotions.

Dompel jezelf onder in het tropische regenwoud van El Yunque

El Yunque

Het tropische regenwoud El Yunque is het enige tropische regenwoud in de VS. Bosbouwsysteem. Zijn naam is een afgeleide van de Taíno-term Yuke, wat weidse landschappen betekent. Het gebied beslaat meer dan 110 vierkante kilometer en strekt zich uit langs valleien, rivieren, watervallen en wandelpaden. Het gevarieerde ecosysteem herbergt honderden unieke planten en dieren. Tijdens het wandelen zullen natuurliefhebbers inheemse eilandbewoners tegenkomen, zoals de met uitsterven bedreigde Puerto Ricaanse papegaai en de Coquí-kikker. Miljoenen van deze kleine kikkers leefden ooit in Puerto Rico, maar momenteel zijn er nog maar 17 soorten over, waarvan sommigen met uitsterven worden bedreigd.

Vogels kijken in het Cabo Rojo National Wildlife Refuge

Langs de zuidwestkust van Puerto Rico maakt het National Wildlife Refuge indruk met dramatische landschappen die bestaan ​​uit zoutvlakten, lagunes, mangroven en beschutte stranden. Deze unieke habitat van bijna 7,4 vierkante kilometer, opgericht in 1974, herbergt meer dan 245 plantensoorten en 300 vogelsoorten. Talrijke vogels bereiken het natuurgebied op hun weg tussen Noord- en Zuid-Amerika. Voor veel trekvogels en kustvogels is het gebied de belangrijkste halte in het oostelijke Caribisch gebied. The Wildlife Refuge wordt ook door wetenschappers gebruikt om onderzoek te doen naar de bescherming en instandhouding van flora en fauna op het eiland. Daarnaast slingeren talloze wandelpaden door de vegetatie. Vogelliefhebbers kunnen zich verheugen op een bijzondere variëteit, van water- en kustvogels tot pelikanen en bosvogels zoals de zwartkoppalm-mandarijn en de specht van Hispaniola. Met een beetje geluk kun je zelfs La Mariquita de Puerto Rico zien, de bedreigde geelschoudermerel.

Grotavontuur in Cueva Ventana

Cueva Ventana

Cueva Ventana, een enorme grot gelegen op het hoogste punt van een kalkstenen klif, is een van de meest populaire natuurlijke attracties geworden voor zowel de lokale bevolking als bezoekers. Gelegen in Arecibo in het noordelijke deel van het eiland, biedt de grot een uniek uitzicht op rotstekeningen uit het Paleolithicum, steengravures en wandelpaden, evenals adembenemende uitzichten.

Kijk door de raamachtige grot die uitkomt op de weelderige vegetatie. Voor liefhebbers van flora en fauna worden begeleide wandelingen aangeboden door getrainde biologen en tweetalige milieudeskundigen, waarbij deelnemers meer leren over planten, dieren en het bijzondere ecosysteem van het eiland. Naast de eeuwenoude geschiedenis van de oorsprong van de grot, is de enorme vleermuispopulatie bijzonder fascinerend. De grot is volledig donker, dus milieuactivisten kunnen er zeker van zijn dat hun bezoek geen invloed zal hebben op het gevoelige ecosysteem.

Bezoek aan het droge bos

De Bosque Seco de Guánica, een internationaal biosfeerreservaat van de Verenigde Naties, is een van de grootste tropische kustbossen ter wereld. Bijna volledig gespaard van regen het hele jaar door, staan ​​de 36 vierkante kilometer in schril contrast met het El Yunque-regenwoud – zelfs als ze maar twee uur uit elkaar liggen. Dit natuurlijke paradijs heeft honderden bedreigde plant- en diersoorten (op het land en op het water), waaronder maar liefst 130 verschillende vogelsoorten zoals guabairo, palometa en bruine pelikanen. Deze vegetatie is verdeeld in bladverliezende, groenblijvende en doornige planten, terwijl de kustzone mangroven en andere soorten heeft. Het reservaat heeft twaalf verschillende wandelroutes, die variëren in hoogte en moeilijkheidsgraad. Het langste, maar ook meest populaire pad voert langs het historische fort Fuerte Capron – inclusief vogelgezang en panoramische uitzichten.

Lees ook: Verken de Bahamaanse cultuur op Nassau Paradise Island

Walvissen kijken aan de westkust

De imposante bultruggen trekken in indrukwekkende kolonies van de Noord-Atlantische Oceaan naar de warmere wateren aan de westkust van Puerto Rico om zich voort te planten en hun nageslacht te baren. In Rincón biedt Taino Divers excursies om walvissen te spotten bij zonsondergang. Op minder dan 100 meter afstand biedt de vuurtoren van Punta Higüero een grandioos uitzicht op de reuzen van de zee. De Mona Passage is het startpunt van de operator Cabo Rojo Adventures Tourmarine, die excursies aanbiedt voor ervaren duikers. Tijdens de tours zwemmen de watersportliefhebbers in het gevarieerde onderwaterlandschap van Puerto Rico, gekenmerkt door riffen, grotten en spleten naast walvissen, dolfijnen, haaien en schildpadden.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie