7 natuurlijke wonderen van de Filipijnen

De zeven natuurlijke wonderen van de Filippijnen

Een expeditie op de Sabang, de langste bevaarbare ondergrondse rivier ter wereld, of een boottocht naar de Taal-vulkaan, de kleinste vuurberg ter wereld – de Filipijnen betoveren met zijn natuurlijke wonderen. Het roze strand van het eiland Santa Cruz verrukt bezoekers, evenals de Chocolate Hills die zich in het droge seizoen in een rijk chocoladebruin presenteren. Duikers ontmoeten barracuda’s of mantaroggen op de Tubbataha-riffen, terwijl ontdekkingsreizigers het spoor volgen van de 2000 jaar oude rijstterrassen van Banaue of de vijf miljoen jaar oude rotsformaties op het eiland Biri. We zetten hier 7 natuurlijke wonderen van de Filipijnen op een rij.

Lees ook: 5 Must-Do ‘After Dark’ ervaringen in Singapore

1. Tubbataha Reefs – Een paradijs voor duikers

Tubbataha Reefs

In het midden van de Sulu-zee liggen de Tubbataha-riffen, die tot de tien mooiste duikplekken op aarde behoren. Manta’s, luipaardhaaien, tonijn, barracuda’s, Napoleon-lipvissen en makreel begroeten de menselijke bezoekers in de onderwaterwereld en bewegen met hen mee door het huis van de koralen. Vanwege de soortendichtheid en het belang ervan voor zeevogels en zeeschildpadden, heeft UNESCO het Tubbataha Reef Marine Park uitgeroepen tot werelderfgoed.

2. Pink Beach – verrassing op het eiland Santa Cruz

Pink Beach Santa Cruz

Van delicaat romig wit over roze tot roze: zo glinstert het zand van Pink Beach op het eiland Santa Cruz. Het strand dankt zijn kleuren aan de lokale rode koralen. Deze werden in de loop van de tijd verpulverd en vermengd met het oorspronkelijk witte zand.

3. Banaue rijstterrassen – de stappen naar de hemel

Banaue rijstterrassen

Ruim 2000 jaar geleden begonnen de boeren van de ifugao-bergstammen met de bouw van de Steps to Heaven, zoals de rijstterrassen van Banaue worden genoemd. Tegenwoordig worden ze beschouwd als het achtste wereldwonder en staan ​​ze op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De velden nestelen zich kilometers lang op de bergflanken, deels van de voet van de bergen tot aan hun toppen. Hierdoor ontstaat een totale oppervlakte van 20.000 hectare voor het verbouwen van rijst.

4. Chocolate Hills – heuvels alsof ze bedekt zijn met chocolade

Chocolate Hills

Is het het resultaat van een strijd tussen twee reuzen of is het het effect van vulkanisme? Er zijn veel mythes over het ontstaan ​​van de zogenaamde Chocolate Hills. Zeker is echter dat de grassen, varens of soorten suikerriet op de 1776 kalkstenen heuvels bruin worden in de hete zomermaanden als ze uitdrogen en eruit zien als een opeenhoping van het cacaoproduct. De meeste verhogingen zijn tussen de 30 en 50 meter hoog. De hoogste Chocolate Hill meet ongeveer 120 meter.

5. Sabang – De langst bevaarbare ondergrondse rivier ter wereld

Sabang - De langst bevaarbare ondergrondse rivier ter wereld

De Cabayugan-rivier kronkelt onder Mount St. Paul over een lengte van acht kilometer tot hij eindigt in de West Philippine Sea. Vanaf het punt waarop de Cabayugan onder de berg verdwijnt, vormt het de Sabang-rivier. Met 4,2 kilometer bevaarbaar is dit de langste bevaarbare ondergrondse rivier ter wereld. Toeristen banen zich een weg door het grottenstelsel vol stalactieten en grotten op een vrijgemaakte route van iets meer dan een kilometer.

6. Taal Vulcano – De kleinste vulkaan ter wereld

Taal Vulcano

Een meer, een vulkaan in het meer, op zijn beurt een meer en op zijn beurt een vulkaan: op Vulcano Island is slechts 400 meter hoog en daarmee waarschijnlijk de kleinste vuurberg ter wereld. Bezoekers tuffen naar de Taal-vulkaan in de traditionele Bangka-motorboot. Vanaf de aanlegsteiger trekken ontdekkingsreizigers ongeveer een uur naar de top van de krater. Daar kun je genieten van het uitzicht op het binnenland van de actieve Taal-vulkaan.

Lees ook: 4 droomstranden in Maleisië

7. Biri Island: Spectaculaire sciencefiction rotsen

Biri Island

Magasang, Magsapad, Macadlaw, Puhunan, Bel-at, Caranas en Pinanahawan – dit zijn de namen van de zeven kalkstenen kliffen op het eiland Biri. De golven van de Stille Oceaan hebben ze gevormd over een periode van meer dan vijf miljoen jaar. Door de spleten en richels zien sommige formaties eruit alsof ze zijn gemaakt door moderne kunstenaars, terwijl andere met hun gaten en puntige toppen de indruk wekken dat ze uit sciencefiction- of fantasiefilms komen. In het beschermde gebied rond de rotsen is kamperen, eten, drinken en vernietigen van de Biri-rotsen ten strengste verboden. Hierdoor zijn de rotsformaties zo goed bewaard gebleven. Wandelen, foto’s maken en genieten wordt echter aangemoedigd.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie