7 tips voor een romantische vakantie op Malta

7 tips voor een romantische vakantie op Malta

Malta is de perfecte omgeving voor een romantische vakantie. Voor zowel verliefde als doorgewinterde tortelduiven is Malta een ‘must do’. Hier 7 inspirerende plekjes met een hoog liefdesgehalte op een rij…

Lees ook: 7 x de mooiste stranden op Europese eilanden

Cittadella, Gozo

Om helemaal tot rust te komen, nemen koppels de ferry naar het relaxte Gozo. Het is een mooi eiland om te wandelen en te genieten van landschappen en dorpjes. De enige grote stad op Gozo is de hoofdstad Victoria. Wie na sluiting van het museum naar de citadel gaat, verrast zijn of haar partner met een feeëriek moment in de avondverlichting. Het ultieme zoenmoment.

San Anton Gardens, Attard

San Anton Gardens, Attard

San Anton Palace is de officiële residentie van de president van Malta. De tuinen die om het paleis liggen zijn deels open voor het publiek. Ze zijn prachtig onderhouden, met mooie fonteinen, verrassende inkijkjes en veel zwanen en pauwen. Veel koppeltjes kiezen deze locatie voor hun trouwfoto’s. Maar de omgeving was ook al vaak het decor voor films en series, o.a. voor Game of Thrones.

Upper Barrakka Gardens, Valletta

Upper Barrakka Gardens, Valletta

Tijdens een bezoekje aan de hoofdstad mag een wandeling door de Upper Barrakka Gardens niet ontbreken. Vanaf deze tuinen is het uitzicht over de Three Cities en de Grand Harbour prachtig. Bij zonsondergang is het zo mogelijk nog indrukwekkender. Wacht nog even tot de lichtjes de baai versieren vooraleer dit plaatsje te verlaten.

malta

De kleine straatjes van Birgu

Birgu vormt samen met Cospicua en Senglea de zogenaamde Three Cities. Het ommuurde stadje heeft een charmante sfeer en veel historische rijkdommen. Na een bezoek is een gondeltocht vanuit het Birgu waterfront het logische vervolg om Valentijn te vieren. De dag afsluiten gebeurt met een romantisch diner in de buitenlucht aan de haven of in een zacht verlicht steegje van Birgu.

Dingli Cliffs

Dingli Cliffs

De westkust van Malta is heel anders dan de oostkust. Een zacht golvend landschap gaat plots over in steile kliffen. Het is hier niet zo toeristisch en dus rustiger. Perfect voor een volgende zonsondergang. Aan de Saint Mary Magdalene Chapel staan enkele eenzame bankjes om romantische zielen met zicht op Afrika te laten genieten van al dit moois.

Hastings Garden, Valletta

De meeste uitzichtpunten in Valletta kijken uit op de Grand Harbour. Maar vanaf de Hastings Gardens is de andere kant zichtbaar. Een hele klim, maar het zicht op de jachthaven, Sliema en het eiland Manoel is zeker de moeite waard. En die kus daarboven ook!

Blue Grotto

Lees ook: 5 x actieve dingen om op Formentera te doen

Blue Grotto

Voor wat romantiek in de natuur reizen we naar het zuiden van Malta. Blue Grotto is een natuurlijke rotsformatie. Door de ligging van de grotten in combinatie met het zonlicht krijgt het water er uiteenlopende kleuren blauw. Magisch en romantisch! Het fenomeen is elke dag te zien tussen 9 en 13 uur. Kleine oude vissersbootjes brengen de bezoekers vanuit het haventje naar de grotten.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie