Tips voor één dag in Valletta

Tips voor één dag in Valletta

Valletta, hoofdstad van Malta, door de Unesco erkend als Werelderfgoed, biedt de bezoeker een mooie mix van bezienswaardigheden en charme. De rijke geschiedenis van Valletta kan je ontdekken in kerken, forten, bastions en karakteristieke huizen. Voeg daarbij het mooie decor, een toffe stad die je omarmt met zijn gezellige straten wirwar en zijn pleintjes met uitnodigende terrasjes en eethuisjes. Van een culturele voormiddag in het Royal Opera House en een namiddag in de Sint-Janscokathedraal naar een bruisende avond in East Street. Dit mag je zeker niet missen tijdens een verblijf van 24 in de Maltese hoofdstad.

Lees ook: 15 redenen om Ibiza te bezoeken

Ochtend

Stap door de Stadspoort, de toegangspoort tot de stad Valletta. Dit indrukwekkende bouwwerk van architect Renzo Piano vormt het begin van Republic Street. Flaneer door de straten van Valletta en stop voor het nieuwe parlementsgebouw en het Royal Opera House, ook al van de hand van de Italiaanse architect. De buitenmuren van het hedendaagse parlementsgebouw zijn opgetrokken in kalksteen, waarvoor de Maltese eilanden bekendstaan. De gaten in de muren bootsen de erosie na die de kalksteen na verloop van tijd aantast. Tussen de ruïnes van het oude Royal Opera House verrijst nu een modern openluchttheater dat voor iedereen toegankelijk is. Upper Barrakka Gardens is een prachtige openbare tuin in Valletta, die dateert van 1661, toen hij een privétuin van Italiaanse ridders was. Vandaag geniet je er van een geweldig panoramisch uitzicht op de Grand Harbour. Vergeet ook de Lower Barrakka Gardens niet. Vanaf de klokkentoren geniet je van een al even fenomenaal uitzicht op de Grand Harbour.

Sint-Janscokathedraal

Middag

Uitstekende lunchadresjes vind je op St-John’s Square. Tip: probeer de traditionele overheerlijke pastizzi, filodeeg gevuld met ricotta of erwtenpuree. Bezoek de schitterende Sint-Janscokathedraal. Het verbluffende interieur, rijkelijk versierd met goud, wordt alom beschouwd als het beste voorbeeld van de barokstijl in heel Europa. De grandioze kathedraal herbergt ook het enige ondertekende werk en grootste schilderij van Caravaggio: De onthoofding van Johannes de Doper. Casa Rocca Piccola is het huis van de aristocratische familie de Piro. Het 16de-eeuwse paleis biedt een unieke blik op de gewoontes en tradities van de Maltese adel de voorbije 400 jaar. Je ziet er ook een netwerk van tunnels, die als schuilkelders werden gebruikt in de Tweede Wereldoorlog.

Lees ook: Must-Sees of Zadar: een keuze uit de culturele hoogtepunten

Avond

Nadat je de kleinste hoofdstad van Europa hebt doorkruist, is het tijd om de iconische Maltese gerechten te proeven. Waarom probeer je niet eens het nationale gerecht van Malta, Fenek (konijnstoofpot)? Of lekkere ravioli met schapenkaas? Bridge Bsr bezorgt je een onvergetelijke avond met Maltese wijn en live jazzmuziek op de trappen van de oude hoofdstad. Heel wat andere cafés en bars zijn te vinden in East Street of Straight Street in Valletta, die al even bekendstaan om hun bruisende nachtleven.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie