Boeddhistische tempels en Shinto-heiligdommen in Japan

Boeddhistische tempels en Shinto-heiligdommen in Japan

Er zijn in verschillende delen van Japan boeddhistische tempels en Shinto-heiligdommen te vinden. Hoewel boeddhistische tempels en Shinto-heiligdommen op elkaar lijken omdat ze beide gebouwen in Japanse stijl zijn, zijn ze heel verschillend van aard. Heiligdommen zijn faciliteiten die zijn gewijd aan de beoefening van Shinto, een in Japan geboren religie. Ze verankeren een enorme verscheidenheid aan goden die yaoyorozu worden genoemd (letterlijk “talloze”), waaronder die welke zijn afgeleid van de natuur, andere fenomenen en mythen. Tempels zijn religieuze voorzieningen voor het boeddhisme, dat naar verluidt deze kusten in de 6e eeuw heeft bereikt.

Lees ook: De mooiste stranden voor een strandvakantie in Sri Lanka

Meiji Jingu-Shrine/Tokio

Direct naast het station van Harajuku gelegen. De zielen van keizer Meiji (1852-1912) en keizerin Shoken (1850-1914) zijn hier vastgelegd.

Izumo Taisha Grand Shrine/Shimane Prefecture

De regio Izumo staat bekend als het land van de goden. Er is een legende die zegt dat de goden uit alle verschillende regio’s van Japan hier samenkomen tijdens de maanmaand oktober. Izumo Taisha Grand Shrine zou de gebeden beantwoorden die mensen zoeken om hun match te vinden.

Tsurugaoka Hachimangu-Shrine/Kanagawa Prefecture

Gelegen in het centrum van Kamakura, een stad die een populaire toeristische bestemming is. Er worden verschillende jaarlijkse rituelen uitgevoerd in dit heiligdom, waaronder yabusame (Horseback Archery Ritual). In het voorjaar kunnen bezoekers de pracht van de bloeiende kersenbloesembomen die langs het pad lopen, ten volle waarderen wanneer je het heiligdom nadert.

Motonosumi-Shrine/Yamaguchi Prefecture

Motonosumi-Shrine/Yamaguchi Prefecture

Dit heiligdom heeft 123 torii-poorten. De Amerikaanse televisiezender CNN selecteerde het als een van de 31 mooiste plekken in Japan.

Usa-Shrine/Oita Prefecture

Usa-Shrine

Het hoofdheiligdom voor meer dan 40.000 landelijke heiligdommen gewijd aan hachiman daijin (de grote oorlogsgod), die werd aanbeden door samoeraifamilies en het keizerlijke hof.

Arakura Fuji Sengen-jinja Shrine en Chureito Pagoda/Yamanashi Prefecture

Gelegen in Fuji Yoshida City, werd dit heiligdom gesticht in 705. In het voorjaar bloeien hier 550 kersenbomen in volle glorie. Sommige mensen zeggen dat het het mooiste uitzicht heeft op Mt. Fuji in heel Japan.

Phoenix Hall bij Byodo-in Temple/Prefectuur Kyoto

De bouw van de Phoenix Hall werd voltooid in 1053. Het herbergt boeddhistische beelden die ongeveer 1000 jaar geleden zijn gemaakt en die worden beschouwd als nationale schatten. De tempel is ook geregistreerd als werelderfgoed.

Sanzen-in Temple/Prefectuur Kyoto

Sanzen-in Temple, ten noorden van Kyoto in Ohara, werd in de 8e eeuw gesticht. Binnen het tempeldistrict staat de Ojo-Gokuraku- in hal met een standbeeld van Amida Boeddha, geflankeerd door twee geknielde bedienden. De beelden zijn gebouwd in de 12e eeuw en zijn door de Japanse regering aangewezen als Nationale Schat.

Yama-dera-tempel/Yamagata Prefecture

Yama-dera-tempel

Jikaku Daishi van de Tendai-sekte van het boeddhisme zou de Yama-dera-tempel hebben gesticht in 860. Het is gebouwd op een manier die past bij de natuurlijke contouren van de berg, dus bezoekers moeten meer dan 1000 stenen treden beklimmen om het innerlijke tempelterrein te bereiken.

Lees ook: 3 prachtige Indonesische eilanden

Zenkoji-tempel/Nagano Prefecture

Het belangrijkste tempelgebouw in Zenkoji, een aangewezen nationale schat, herbergt de Amida Triad Sharing One Halo, een heilige verzameling van drie bang gemaakte boeddhistische beelden die onder één halo staan. Verborgen voor het publiek, wordt een replica genaamd de “Maetate Honzon” eens in de zeven jaar aan het publiek onthuld tijdens een evenement dat bekend staat als het “Gokaicho” -ritueel. De tempel wordt al 1.400 jaar lang vereerd en trekt nog steeds vrome pelgrims uit heel Japan aan.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie