Cyprus: de perfecte mediterrane bestemming

Cyprus

Als je op zoek bent naar een bestemming waar het hele gezin zich kan vermaken, zoek niet verder. Cyprus, de eilandstaat in de Middellandse Zee, is de ideale vakantiebestemming voor gezinnen. Gunstig dichtbij gelegen op slechts vier – vijf uur vliegen, biedt het eiland bergen, stranden, archeologische ruïnes, fantastisch eten en nachtleven, Cyprus zal voldoen aan ieders droomvakantie wensenlijstje. Lees verder voor een sprankelend reisprogramma van Cyprus met voor elk wat wils …

Lees ook: 10 x mooie stranden op de Griekse eilanden

Larnaka

De kuststad Larnaka is de eerste aanloophaven voor bezoekers voor elk Cypriotisch avontuur. Gebouwd op de ruïnes van de oude stad Kition, die dateert uit de 13e eeuw voor Christus, is het de geboorteplaats van de filosoof Zeno. Larnaka biedt verschillende attracties, zoals een kust met palmbomen en historische bouwwerken zoals de kerk van Sint Lazarus, het Kamares-aquaduct en het kasteel van Larnaka. De 18e-eeuwse moskee van Umm Haram, gebouwd ter ere van de pleegmoeder van de profeet en gelegen aan de oevers van het zoutmeer van Larnaka, is een schat.

Paphos

Paphos tombe van de koningen

Gelegen op 1,5 uur rijden van Larnaka, wordt gezegd dat Paphos de geboorteplaats is van de Griekse godin van liefde en schoonheid, Aphrodite. Paphos heeft een formidabele reputatie – het staat op de UNESCO-erfgoedlijst en werd in 2017 geselecteerd als Culturele Hoofdstad van Europa.

Breng een eerbetoon aan Aphrodite in de Petra Tou Romiou, ook bekend als Aphrodite’s Rock, bovenop een heuvel met een schilderachtig uitzicht op het blauwe water en de ondergaande zon. Om te zwemmen ga je naar Coral Bay, een zandstrand met parasols en ligstoelen, restaurants, cafés en watersporten, om het hele gezin de hele middag bezig te houden.

Volgende stop: Paphos Archaelogical Park. Vier grote Romeinse villa’s zijn hier opgegraven met goed bewaarde mozaïekvloeren, en de oude ondergrondse grafkamers die bekend staan ​​als de Tombe van de Koningen, uitgehouwen uit massief gesteente, hebben Dorische zuilen en muurschilderingen.

Lees ook: 8 tips voor een vakantie in Cyprus

Platres

Troodos gebergte platres

Voor een verandering van landschap, rijdt je naar Platres, een van de hoogste dorpen op het Troodos-gebergte. Onderweg passeer je charmante dorpjes vol huizen met rode daken, gelegen op heuvels. De lokale bevolking is warm en vriendelijk en een bezoek aan de Cypriotische keuken in het dorp Omodos is een goede manier om ze te ontmoeten. Met veel Griekse, mediterrane en Midden-Oosterse invloeden kun je gerechten verwachten zoals halloumi, gevulde wijnbladeren en kibbeh.

Platres, met zijn groene omgeving, is ook ideaal om te wandelen en de calorieën te verbranden die tijdens de lunch zijn verzameld. De populaire Kalidonia-route neemt je mee naar de hoogste waterval van Cyprus, voor de perfecte foto.

Lees ook: Op of onder water: Madeira is een paradijs voor watersporters

Limassol

Limassol

Ga ten slotte terug naar de kust, dit keer naar de stad Limassol, de op een na grootste stad van Cyprus. Limassol bevat enkele van de beste stranden van het eiland, en deze bruisende stad heeft een bruisend nachtleven, evenals vele historische gebouwen voor sightseeing. De oude stad Kourion, net buiten Limassol gelegen, is ook een bezoek waard, vooral om de mozaïeken te bewonderen.