De 10 mooiste stranden van Mauritius

De 10 mooiste stranden van Mauritius

Mauritius staat voor paradijselijke stranden – de ene nog mooier dan de andere – en het hele jaar door een mild klimaat. Het kleine eiland midden in de Indische Oceaan biedt witte zandstranden die met elk ansichtkaartmotief kunnen wedijveren, maar ook stranden met een wilder karakter. Hier zijn de 10 mooiste stranden van Mauritius die zeker bezocht moeten worden tijdens je vakantie op Mauritius. Je kunt nauwelijks een rangschikking bepalen, dus de volgorde komt niet overeen met een rangschikking.

Lees ook: De 7 meest romantische stranden ter wereld

De mooiste stranden van Mauritius

Péreybère

Péreybère is een van de populairste stranden in het noorden van het eiland, zowel onder toeristen als de lokale bevolking. Het is een prachtige kleine beschutte baai, ideaal om te zwemmen, zonnebaden en te ontspannen. Verschillende foodtrucks ter plaatse en restaurants in de omgeving nodigen uit om de keuken van het eiland te proberen.

Mont Choisy

Ook in het noorden ligt het strand van Mont Choisy, dat zich enkele kilometers uitstrekt tussen Trou aux Biches en Pointe aux Canonniers, waardoor het het langste strand in de regio is. Dit strand is geschikt voor familiepicknicks of lange wandelingen tussen de casuarinas. De zee is het hele jaar door erg kalm.

Flic-en-Flac
Flic-en-Flac

Flic-en-Flac

In het westen ligt Flic-en-Flac, het populairste strand in dit gebied. Het is zeer toegankelijk, vooral voor degenen die in het midden van het eiland wonen. Flic-en-Flac is een populaire plek voor zowel Mauritianen als toeristen. Lokaal is er een scala aan accommodaties beschikbaar, waaronder prachtige hotels, maar ook pensions en andere zelfstandige vakantieaccommodaties. Langs de kust vindt je een ruim aanbod aan streetfood en restaurants voor iedere smaak en budget. Flic-en-Flac staat ook bekend om zijn nachtleven, met zijn vele bars, pubs en nachtclubs die altijd open zijn op vrijdag en zaterdag.

Tamarin

In het westen is Tamarin een bekend strand voor surfers en lokale gezinnen. Hoewel het geen lang wit zandstrand is, heeft Tamarin een bijzondere charme, met het uitzicht op de berg Rempart en de gelijknamige rivier die in zee uitmondt. Het strand wordt door de bewoners van het dorp “The Bay” genoemd. De rustige plek wekt de indruk dat de tijd heeft stilgestaan.

Le Morne

Het bekende strand van Le Morne in het zuiden van het eiland mag niet ontbreken in de lijst met mooiste stranden. Het ligt aan de voet van de indrukwekkende berg Le Morne. Een prachtig strand omzoomd met bomen en met een unieke sfeer. Het ontmoetingspunt voor de beste kitesurfers is op de Pointe du Morne. De regio staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege het belang ervan in de geschiedenis van de slavernij op Mauritius. Aan de voet van de berg werd een gedenkteken met verschillende kunstsculpturen gebouwd. Je kunt ook de berg beklimmen via een aangewezen pad voordat je naar het strand gaat om te zwemmen en te ontspannen.

Le Morne
Le Morne

La Prairie

In het zuidwesten ligt het strand van La Prairie. Ook al is dit strand niet de beste plek om te zwemmen, de koraalbodem maakt het wel bijzonder. Gelegen tussen Le Morne en Baie du Cap, is La Prairie ook erg populair bij gezinnen. Kinderen kunnen spetteren in het water, dat enkele centimeters diep is, terwijl volwassenen een poging wagen om te vissen.

St. Félix

St. Félix, eveneens gelegen in het zuiden, biedt een uitzonderlijke plek van afzondering en ontspanning, met veel bomen en een ideale omgeving voor picknickers en wandelaars. Het is een van de weinige stranden die omgeven is door veel vegetatie en waar geen grotere gebouwen, hotels of vakantieappartementen in de buurt zijn.

Blue Bay

Blue Bay bij Mahebourg is het meest bezochte strand in het zuiden. In de weekenden is het erg populair voor familie-uitstapjes, maar ook voor leuke boottochtjes. Blue Bay is een beschermd maritiem park met een buitengewone onderwaterwereld en een droom voor alle snorkelfans.

Belle Mare
Belle Mare

Belle Mare

Belle Mare, het langste strand aan de oostkust, maakt indruk met zijn witte zand dat zich uitstrekt zover het oog reikt en de omliggende bosgebieden. In de zomer waait hier een aangenaam briesje. Er zijn verschillende hotels gebouwd, maar je merkt er niets van als je op het openbare strand gaat zitten.

Lees ook: Rodrigues – de parel van de Mascarenes

Ile aux Cerfs
Ile aux Cerfs

Ile aux Cerfs

Het strand van Ile aux Cerfs, op slechts enkele minuten varen van de kust, is een paradijs op aarde. Het Ile aux Cerfs is één van de meest bezochte plekken op Mauritius, maar is met zijn prachtige strand en idyllische ligging zeker een bezoek waard. De shuttles vertrekken vanaf Trou d’Eau Douce of Pointe Maurice. Je kunt picknicken, de dag doorbrengen in een van de restaurants op het eiland of golfen op de prachtige 18-holes golfbaan.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie