De 7 meest romantische stranden ter wereld

De 7 meest romantische stranden ter wereld

Vakantie vieren in een romantische, dromerige omgeving? Als je spontaan denkt aan exotische stranden bij zonsondergang, dan ben je hier aan het juiste adres: we presenteren hier de meest romantische stranden ter wereld – van Europa tot de Caribbean en de Indische Oceaan

De meest romantische stranden ter wereld

Lees ook: Bekroonde stranden in de Filippijnen

Ari Atol op de Malediven

romantische stranden Ari Atol Malediven

Met in totaal 105 eilanden is Ari Atol het op één na grootste atol van de Malediven archipel. Naast de bijna kitscherige mooie stranden is het vooral bekend om zijn kleine onderwaterbergen, ook wel thilas genoemd, deze rifdaken onder het wateroppervlak zijn een paradijs voor duikers. Zulke gedeelde ervaringen zoals duiken verbinden voor altijd. De Malediven staan bekend om de meest romantische stranden, dus eilandhoppen is aan te raden.

Agios Stefanos in Mykonos

Agios Stefanos Mykonos

Het kosmopolitische Griekse eiland Mykonos is al jaren – en terecht – erg populair bij met name homoseksuele stellen. Op het strand van Agios Stefanos nabij de hoofdstad kom je tot rust op het ruime en windbeschermde strand. De kleine baai is gemakkelijk bereikbaar vanaf Mykonos met het openbaar vervoer en is minder druk dan andere stranden op het eiland. Voor een lange nacht op het strand gaan feestliefhebbers naar de populaire Paradise Beach Club of de Jackie O’ Beach Club.

Beau Vallon op de Seychellen

romantische stranden Seychellen

Het wordt bijzonder romantisch als de zon ondergaat boven Beau Vallon Beach op het eiland Mahé, op de Seychellen. Langs het voetpad zijn eetstalletjes opgesteld, waar je goedkoop en lekker eten kunt krijgen dat bij zonsondergang direct op het strand kan worden gegeten. In restaurant Boat House kun je genieten van iets duurdere Creoolse gerechten zoals typische vlees- en viscurry’s, maar ook lokale fruitvleermuizen.

Eiland Porquerolles in Frankrijk

Porquerolles

Porquerolles, de grootste archipel van Hyères, ligt voor de Franse Middellandse Zeekust bij Toulon. Reizigers verkennen het eiland te voet of met de mountainbike. Paren met verschillende strandvoorkeuren vinden elkaar hier ook: terwijl het zuiden van het eiland wordt gedomineerd door een ruige klifkust en herhaaldelijk wordt onderbroken door kleine baaien, fascineert het noorden met zandstranden. Het eiland is een rustige balans in tegenstelling tot het onstuimige Côte d’Azur. 

Playa Juanillo in de Dominicaanse Republiek

Playa Juanillo Dominicaanse Republiek

Bij Playa Juanillo in de Dominicaanse Republiek kun je genieten van een exclusief zandstrand. Om de afgelegen, welvarende regio van het eiland te bereiken, moet je eerst door de beveiliging van het resort gaan voordat je kan gaan ontspannen en snorkelen op een van de mooiste stranden van Punta Cana. Een onvergetelijke ervaring voor verliefde stelletjes is een catamarantocht die het eiland vanuit een heel ander perspectief laat zien.

Choeng Mon Beach in Thailand

Choeng Mon Beach

Choeng Mon Beach op het Thaise eiland Koh Samui is een echte insidertip. Het ligt slechts ongeveer drie kilometer ten noorden van het toeristische bolwerk Chaweng. Door de smalle toegangsweg, die snel over het hoofd wordt gezien, is het strand niet zo druk. Voor wat meer actie op het rustige strand kun je een jetski huren om over de zee te cruisen.

Lees ook: 5 ongerepte stranden op Thaise droomeilanden

Cap Malheureux op Mauritius

Cap Malheureux

Op de noordpunt van Mauritius ligt Cap Malheureux met zijn contrasten van zwarte lavasteen en wit zand. Liefhebbers mogen zich echter niet laten afschrikken door de betekenis van “Kaap van het ongeluk”. Een paar echtparen hebben al geloften uitgewisseld in de kapel met zijn felrode dak, die slechts een paar meter verderop ligt.