De geheimen van Kangaroo Island

De geheimen van Kangaroo Island

Kangaroo Island is een toevluchtsoord voor de unieke wilde dieren van Australië. Hoewel het slechts 150 km lang is, heeft het internationale erkenning gekregen vanwege zijn gevarieerde landschappen, dichte flora en fauna en zijn bloeiende dieren in het wild. Met planten- en diersoorten die nergens anders op aarde voorkomen, is Kangaroo Island een natuurlijke oase die wacht om ontdekt te worden. Bekijk de menagerie van wilde dieren en de ongelooflijke flora en fauna van het eiland. Leer de geheimen van het eiland kennen met deze topfeiten:

Lees ook: Vijf Tasmaanse dieren die elke vakantieganger zou moeten zien

1. Het derde grootste eiland van Australië

Hoewel Kangaroo Island slechts 150 km lang is, is het veel groter dan het lijkt. Kangaroo Island, het derde grootste eiland van Australië (na Tasmanië en Melville Island), is ongeveer even groot als de Australische hoofdstad Canberra.

2. Verschillende kangoeroes

Kangaroo Island heeft niet voor niets zijn naam gekregen. Er zijn hier veel kangoeroes. Maar door hun eilandisolatie zijn ze anders dan die op het vasteland. Het is bekend dat de kangoeroes van Kangaroo Island een langere vacht hebben die donkerder van kleur is.

Kangaroo Island

3. Smeltkroes van Australische dieren in het wild

Als een dier geassocieerd wordt met Australië, kun je bijna garanderen dat je het op Kangaroo Island zult vinden. Met kangoeroes, tammarwallaby’s, koala’s, echidna’s, borstelstaartbuidelratten, zwarte kaketoes, tuimelaars, zeeleeuwen en zeehonden (en nog veel meer) die allemaal te vinden zijn op Kangaroo Island, wordt je verwend met keuzemogelijkheden voor het bekijken van wilde dieren.

4. Zoemend van opwinding

Honingliefhebbers verenigen zich: Kangaroo Island is de thuisbasis van ’s werelds laatste genetisch zuivere populatie Ligurische bijen. Het eerste heiligdom voor deze bijensoort (en het oudste heiligdom ter wereld) werd opgericht in 1885.

5. De opmerkelijke rotsen zijn echt opmerkelijk

De Remarkable Rocks bevinden zich op Kirkpatrick Point en zijn een van de meest adembenemende natuurlijke monumenten op het eiland. Hun gebeeldhouwde uiterlijk en multi-tonale kleuren zorgen voor een uitstekende foto.

6. Scheepswrakken en dolfijnen

Schepen die langs de kustlijn van Kanagroo Island varen, hebben niet altijd zoveel geluk. Met 80 geregistreerde wrakken sinds 1847 zijn de scheepswrakken van het eiland uitstekende duiklocaties. En als duiken niet jouw ding is, kun je dichter bij de oppervlakte blijven en met de dolfijnen zwemmen.

Kangaroo Island

Lees ook: Tips voor een vakantie naar het Great Barrier Reef

7. Het eiland van natuurbehoud

Het eiland is de thuisbasis van zes natuurparken en is een toevluchtsoord voor de inheemse flora en fauna van het eiland. De natuurparken beslaan ongeveer een derde van het eiland en laten zien hoe toegewijd het is aan het voortdurende behoud en voortbestaan van zijn inheemse bewoners.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie