De leukste romantische dingen om te doen op Barbados

De leukste romantische dingen om te doen op Barbados

Barbados staat regelmatig op ‘de meest romantische bestemmingen’ lijstjes en is een ‘match made in heaven’ voor wie romantiek en tijd voor elkaar zoekt. Hier de leukste ‘Couples Only’ tips voor een romantische vakantie op dit laidback Caribische eiland.

Lees ook: De meest Instagram-waardige plekken op Aruba

Afgelegen bountystrand: Bottom Bay

Voor de liefde moet je iets over hebben. En dus neem je hem of haar mee naar een afgelegen strand dat niet eenvoudig te vinden is. Ga naar Bottom Bay, enigszins verstopt aan de zuidoostkant van Barbados. Het heeft alles wat je van een cliché bounty droomstrand verwacht: rust, intimiteit, poederwit zand, een kalme branding en ruisende palmbomen.

Catamarancruise inclusief grotlunch

Geen betere manier om de schoonheid van de oceaan die Barbados omringt te ervaren dan vanaf het dek van een luxe catamaran die door de wateren klieft. Zie schildpadden, exotische vissen en scheepswrakken onder je voorbijtrekken. Lunchen doe je in een van de vele grotten op Barbados met een verkoelende duik als toetje.

Met z’n tweeën duiken bij koraalriffen en scheepswrakken

Ga duiken voor de kust van Barbados en ontdek samen de koraalriffen die slechts 2 kilometer uit de kust liggen en de Caribische onderwaterwereld. Iets spannenders? Rondom Barbados liggen meer dan 200 scheepswrakken, waarvan de Stavronikita de bekendste is.

Brunch bij de 300 jaar oude suikerplantage Sunbury Plantation House

Het meer dan 300 jaar oude, mooie Sunbury Plantation House werd gebouwd door een van de eerste kolonisten op het eiland. Proef tijdens een brunch ambachtelijk gemaakte gerechten en wandel door de kleurrijke tuinen van Sunbury.

Zie zeeschildpadden uit hun ei kruipen

Barbados is een schilpaddeneiland. Zo heeft het de tweede grootste karetschildpaddenpopulatie in het Caribisch gebied, meer dan 500 vrouwtjes leggen er hun eieren. Vanaf half juli tot half oktober kruipen de schildpadjes uit hun ei, meestal tussen zes uur ’s avonds en zes uur ’s ochtends. Te zien onder begeleiding van het Barbados Sea Turtles Project dat de schilpadden beschermt.

Lees ook: Eet als een local: ervaar Lolos in St. Maarten

Idyllisch dineren bij The Cliff Barbados

Eén van Barbados bekendste (en prijzigste) restaurants is typisch zo’n restaurant voor een speciale gelegenheid. De ligging is magisch, bovenop een idyllische grot waar roggen en tarpoen vissen zwemmen in het verlichte water. Uit de keuken van chef Paul Owens komen verrassende gerechten en ‘sinful desserts’ .