De leukste souvenirs van de Caraïbische eilanden

De leukste souvenirs van de Caraïbische eilanden

Vanwege de stranden met fijn wit zand, het perfecte klimaat en de blauwe tinten van de zee zijn de Caraïbische eilanden een ideale bestemming voor een warme ontsnapping. Een explosie van culturen en tradities, van ervaringen om in het geheugen te bewaren, van souvenirs om aan jezelf en dierbaren te geven om de mooie momenten bij terugkomst niet te vergeten. Souvenirs moeten lokaal en zorgvuldig geproduceerd zijn, en er zijn er veel opties. Hier zijn enkele suggesties voor souvenirs om mee naar huis te nemen vanuit de Caraïbische eilanden!

Lees ook: Top tien carnavals in het Caribisch gebied

Specerijen en smaakmakers

Caribische kruiden, nootmuskaat, piment, knoflook en paprika zijn vooral belangrijk in de regio, omdat het eten de verschillende culturen vertegenwoordigt die het gebied hebben beïnvloed. Ze zijn een ideaal souvenir om de cultuur en smaken van het Caribisch gebied mee naar huis te nemen en fantastische recepten vol geuren en smaken proberen te maken.

Een paar voorbeelden? De kruidenmix voor de pittige, zoete, lokaal gemaakte Jamaicaanse jerk chicken en de zoete en hartige sauzen zoals de cranberry-achtige zuringchutney uit Jamaica of de bananenketchup uit St. Lucia.

Kunst en vakmanschap

Kunst kopen in het Caribisch gebied is een geweldige manier om lokale kunstenaars te steunen. Caribische kunst vertoont, net als eten, een veelheid aan culturele invloeden die ons vertellen over het gebied zoals het nu is. Of je nu een aquarellandschap, een olieverfportret of een mixed media-werk wilt, je zult zeker een Caribische kunstenaar vinden die bij jou past. Onder de Caribische artiesten benadrukken we Jill Walker uit Barbados en Ebony G. Patterson uit Jamaica.

Als je echter een lokaal vervaardigd object wilt, is er zoveel creatief talent in het Caribisch gebied dat de keuze zelfs moeilijk wordt. Bekijk de kraampjes met handgesneden en vrolijk beschilderde houten voorwerpen die je in het Caribisch gebied vindt.

Koffie

Koffie heeft een lange en legendarische geschiedenis in het Caribisch gebied en biedt vandaag de dag werkgelegenheid aan lokale boeren, koffiebranders en kunstenaars. De koffiecultuur maakt absoluut deel uit van de Caribische cultuur en met name de bonen die in de Blue Mountains van Jamaica worden verbouwd, worden tot de beste ter wereld gerekend. Hoewel de productie beperkt is, kun je deze op het eiland proeven en kopen, maar ook mee naar huis nemen om het thuis klaar te maken en dan dromen om even weer op een Jamaicaans strand te zijn.

Lees ook: 5 kleine Caribische eilanden om een roadtrip te maken

Rum

Rum is een uitstekend souvenir. Net als koffie heeft het in het Caribisch gebied een lange geschiedenis van piraten en avonturen, maar de geschiedenis van rum in dit gebied is onlosmakelijk verbonden met slavenplantages. Door rum te kopen van lokale ambachtslieden, bij voorkeur in kleine hoeveelheden, kun je echter de lokale rumindustrie en de nakomelingen van degenen die tegen hun wil naar het Caribisch gebied zijn gebracht, helpen ondersteunen.

Barbados beweert het land te zijn waar rum is geboren. Dus eer zijn nalatenschap met een fles Mount Gay of Cockspur, maar de erfenis van Jamaica op het gebied van rumproductie is ook lang; toast dan met een drankje van Appleton Estate Reserve Blend om mee naar huis te nemen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van souvenirs van de Caraïbische eilanden

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie