De mooiste stranden van Kefalonia

De mooiste stranden van Kefalonia

Het Griekse eiland Kefalonia is een fantastische vakantiebestemming voor liefhebbers van levendige stranden en zonnige resorts. Het ligt in het hart van de Ionische Zee als het grootste eiland van de regio.

Velen beschouwen de stranden van Kefalonia als het meest waardevolle bezit van het eiland. Ze bevatten kiezel-, zand-, goed uitgeruste en wilde stranden, maar ze hebben allemaal schone kustlijnen en een blauwe zee. Bovendien hebben de meeste stranden de Blauwe Vlag-onderscheiding gekregen. Dit alles maakt Kefalonia een uitstekende keuze voor een strandvakantie. We hebben hier de mooiste stranden waar je kunt ontspannen op een rij gezet. 

Lees ook: Geniet van rust op de îles de Lérins aan de Côte d’Azur

Skala Beach

Skala Beach Kefalonia

Skala Beach is een van de meest populaire stranden in de omgeving en is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Het is gunstig gelegen in de buurt van het gelijknamige vissersgehucht op de zuidpunt van Kefalonia.

Het mooie zandstrand wordt begrensd door dichtbegroeide heuvels en kleine rotspartijen. Het water is hier heel helder. Als bewijs werd het strand enkele jaren geleden bekroond met de Blauwe Vlag.

Parasols en ligstoelen zijn beschikbaar in het hoofdgedeelte van het strand. Ondanks de hoge bezoekersactiviteit, kan een rustige en afgelegen locatie worden gevonden door iets verder te lopen.

Op het strand is ook een watersportcomplex. Je kunt een tochtje maken op een boot met glazen bodem om de onderwaterwereld te observeren. Als je honger krijgt, ga dan naar de bar in het centrale gedeelte van het strand. Souvenirwinkels, tavernes, restaurants en bars zijn allemaal te vinden in het dorp.

Xi Beach

Xi Beach Kefalonia

Xi Beach, het mooiste strand van de Ionische Eilanden, dankt zijn naam aan de baai in de vorm van de Griekse letter X. Het strand strekt zich uit over drie kilometer en is bijna 50 meter breed en is te bereiken via een brede weg die zich splitst in talrijke kleine takken voor de kust.

Xi Beach ligt op slechts 7 kilometer van Lixouri en is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Degenen die geen tijd willen verliezen om naar het strand te gaan, kunnen verblijven in een van de vele nabijgelegen hotels of villa’s.

Als je naar Xi Beach gaat, neem dan je camera mee, want je wilt het levendige, rijke rode en gele zand en de witte kleirotsen vastleggen.

Parasols en ligstoelen zijn gratis beschikbaar op het strand. Met een groot aantal cafés en restaurants aan de rand, zul je nooit zonder plekken komen om te dineren tegen een redelijke prijs.

Makris Gialos Beach

Makris Gialos Beach

Marki Gialos, een Kefalonisch strand in Argostolion, is een van de meest populaire toeristische trekpleisters op de eilanden. Dit strand is geweldig voor elk type vakantie, vooral voor sporten. Wat bedoelen we precies? Er is een sportcentrum op het strand dat een verscheidenheid aan sportactiviteiten biedt voor mensen van alle leeftijden.

Gelukkig kunnen niet alleen professionals, maar ook beginners deelnemen aan watersporten, aangezien bekwame trainers voor iedereen beschikbaar zijn. Al dit fantastische genieten en rusten wordt aangeboden onder de brandende zon van Kefalonia. Het strand heeft ook parasols, ligstoelen, douches, toiletten en andere voorzieningen.

Lepeda Beach

Lepeda Beach

Het strand van Lepeda ligt op slechts 8 km van Lixouri, dus het duurt meer dan 15 minuten om er met de auto te komen. Dit 100 meter lange strand heeft echter opnieuw zand en water dat identiek van kleur is. Het heeft ook een prachtig uitzicht op de baai van Argostoli en Pharos.

Midden op het strand ligt een bergketen. Je kunt ook het klooster en de Agia Paraskevi-grot zien als je iets verder reist. Volgens de mythologie heeft het water dat langs de wanden van de grot stroomt een therapeutisch effect en helpt het bij de behandeling van oogproblemen.

Op het strand is er maar één bar. Het verhuurt ook parasols en ligstoelen. Als je op zoek bent naar iets verfijnders, gaan verschillende eetgelegenheden langs de weg naar Lixouri.

Lourdas Beach

Lourdas Beach

Lourdas is een prachtig strand aan de zuidkust van het eiland Kefalonia. Deze korte zandstrook past goed bij de omliggende bergen, bedekt met weelderige groene planten en prachtige watervallen.

Lourdas onderscheidt zich van vergelijkbare stranden vanwege het uitzonderlijk schone water en de goed ontwikkelde infrastructuur. Kleine cafés met een prachtig uitzicht en privéhotels met alle moderne voorzieningen zijn constant beschikbaar. Bovendien is het strand omgeven door een rijke flora van olijfbomen, dennen en cipressen, wat het nog aangenamer maakt.

Een diversiteit aan tropische planten en orchideeën staan naast elkaar aan de zee en zorgen voor een unieke lokale sfeer. Ga naar de nederzetting Lourdata, waar je een gigantische plataan vindt met een natuurlijke badkuip in de buurt.

Lees ook: Waarom het kleine Malta een ideale vakantiebestemming is

Myrtos Beach

Myrtos Beach

Myrtos staat terecht bovenaan de Europese strandranglijst. Om te beginnen is het gelegen in een ecologisch ongerept gebied met vrijwel ongerepte natuur. Ten tweede verleiden de adembenemende landschappen je om een ​​penseel op te pakken en je creatieve kant te uiten.

De intrigerende van kleur veranderende golven, gecombineerd met een ketting van sneeuwwitte kliffen en een witte kustlijn, laten je niet onberoerd.

Het kenmerkende van het strand zijn witte kiezelstenen vermengd met fijn wit zand, hoewel je voeten enigszins wegzakken als je erover loopt. Op zo’n zand-kiezelmengsel is het heerlijk uitrusten. De zachte bodem komt goed van pas aangezien Myrtos een wild strand is zonder ligstoelen.

Helaas kan niet iedereen dit strand gebruiken om in het water te zwemmen. De zeebodem op deze locatie is bedekt met grote kiezels, waardoor het moeilijk is om het water in te gaan. Als je echter alleen maar wilt genieten van de zeebries, een picknick op het strand wilt of levendige foto’s wilt maken, ga je gang. Dit wordt een fantastische locatie in Myrtos.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie