De prachtige Stockholm archipel

De prachtige Stockholm archipel

De nabijheid van de prachtige archipel, vol bijzondere natuurervaringen en prachtige uitzichten, is een van de grootste voordelen van Stockholm. De Stockholm archipel bestaat uit meer dan 30.000 eilanden, dus er is voor ieder wat wils. Vind de rust op een afgelegen eiland en geniet van de stilte en prachtige uitzichten of bezoek een van de pittoreske archipeldorpjes. Voor de avontuurlijken is er ook een ruim aanbod aan activiteiten. Ga varen in een kajak of ervaar de snelheid aan boord van een RIB-boot. Je hebt geen zeeën aan tijd nodig om het echte archipelgevoel te ervaren – Fjäderholmarna is bijvoorbeeld slechts een korte boottocht verwijderd. 
Lees hieronder meer over onze favoriete eilanden.

Lees ook: 8 highlights van Gozo die je niet mag missen!

Fjäderholmarna

Fjärderholmarna wordt vaak genoemd als de dichtstbijzijnde eilanden van de archipel, aangezien ze slechts 25 minuten van het centrum van Stockholm liggen. Hier vind je een mooi aanbod aan restaurants en ambachten. De perfecte bestemming voor de archipel als je weinig tijd hebt.

Arholma

Arholma ligt in het uiterste noorden van de archipel van Stockholm. De natuur is erg afwisselend met zowel kliffen als oude landbouwgronden. Een tip is om zeearenden te zoeken, die je hier op het meest noordelijke eiland van de archipel van Stockholm goede kansen hebt om te zien.

stockholm

Nåttarö

Nåttarö is een soort zwemparadijs, met zijn trots Big sand – een van de grotere zandstranden. Nåttarö ligt in de zuidelijke archipel van Stockholm, ongeveer een half uur van Nynäshamn. Hier kun je genieten van prachtige stranden, zwemmen in kliffen, boswandelingen en kajakken.

Vaxholm

Idyllisch archipelstadje met veel goed bewaard gebleven houten huizen uit het begin van de vorige eeuw, geschilderd in de typische delicate pasteltinten van de archipel. Vaxholm heeft tal van charmante restaurants, cafés en winkels. Vaxholm is zowel per boot als per bus gemakkelijk te bereiken.

Lees ook: 3 adrenaline kicks in Istrië

Möja

Möja biedt een idyllische en traditionele archipelervaring met dorpen, havens, visserij en landbouw. Het pittoreske eiland is ideaal voor mooie wandelervaringen en onvergetelijke eetervaringen met verse vis.

Foto credits: Henrik Trygg/imagebank.sweden.se

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie