De verborgen juweeltjes van Mauritius

De verborgen juweeltjes van Mauritius

Mauritius is een prachtig eiland. Je hebt dit misschien al gehoord, maar je moet erheen gaan en zien wat deze plek te bieden heeft. Dit wordt ‘het paradijs op aarde’ genoemd, en daar moet een reden voor zijn. Het is een plek waar zelfs een gids je niet alles kan vertellen wat er te zien valt. Het bevat een schat aan informatie die je verbeelding te boven gaat, evenals informatie die zelden wordt besproken. Hier zijn een paar verborgen juweeltjes om te bezoeken in Mauritius.

Lees ook: 10 redenen voor een vakantie naar Madagaskar

Grand Bassin

Deze heilige hindoeïstische plek ligt op 1800 voet boven de zeespiegel aan een hoog alpine meer. Er is een heiligdom gewijd aan Lord Shiva, en de lokale bevolking gelooft dat het water van het meer heilig water is uit de Ganges-rivier in India. Tijdens Maha Shivaratri lopen Mauritius-hindoes helemaal van hun huizen om hun respect te betuigen. Bekijk het Lord Shiva’s standbeeld dat in 2007 werd voltooid. Het is een mooi meer met een prachtig uitzicht rondom. Maak je eigen tocht en geniet van een aangename bergwandeling.

Botanische tuinen Sir Seewoosagur Ramgoolam

Botanische tuinen Sir Seewoosagur Ramgoolam

Er wordt nog steeds aan de tuinen gewerkt en het is aan te raden een gids van het personeel in te huren om de diversiteit hier volledig te waarderen. De tuinen zijn een van de bekendste bezienswaardigheden van het eiland, waaronder een vijver gevuld met Victoria amazonica-waterlelies, die alleen in Zuid-Amerika te vinden is. Deze prachtige bloesems openen wit en sluiten de volgende dag rood. Vogelliefhebbers zullen genieten van Mauritius in het algemeen, vooral van de tuin, waar de Madagascar-fody te vinden is. Er is ook de mogelijkheid om een ​​Aldabra-schildpad te zien.

Pointe d’Esny en Blue Bay

Op een eiland met zoveel stranden zijn de favoriete plekken van iedereen Pointe d’Esny en Blue Bay. Er is een goed bewaard gebleven blauwe lagune langs de witte zandstranden. Het staat vol met vakantiehuizen en tijdens de zomer komt het hele stuk tot leven. Blue Bay is het meest bekend om zijn Marine Park, met enkele van de uitstekende koraalrifformaties van Mauritius. Snorkelen is hier een must. Het dorp Mahebourg ligt aan de andere kant van Blue Bay. Een charmant middeleeuws stadje met een bruisende markt vol met echt dorpsleven is hier te vinden.

Nationaal park Black River Gorges

Het Black River Gorges National Park, dat meer dan 6000 hectare beslaat, is een uitstekend gebied om meer te weten te komen over natuurlijke bossen en dieren in het wild. Er zijn meer dan 300 bloeiende plantensoorten in het park, evenals de beroemde en bedreigde roze duif, enorme fruitvleermuizen en nog veel meer. Het is moeilijk om het belang hier te overdrijven, omdat ze zich in de mooiste regio van het eiland bevinden. Breng goede klimschoenen mee, want je wilt alles zien, en er is een prachtig panoramisch uitzicht op de kloven, watervallen en bergtoppen van het eiland.

Mahébourg

Hoewel maar weinig mensen deze oude hoofdstad bezoeken, is Mahébourg de plek om een ​​idee te krijgen van het oude Mauritius. Rustieke restaurants met prachtige patio’s, een levendige markt, prachtige stranden en een uitstekende maar oh zo pittige straatkeuken zijn hier allemaal te vinden, gevestigd waar de Nederlanders aan het einde van de 16e eeuw voor het eerst landden. Er is hier een geweldig klein museum met tentoonstellingen over de Brits-Franse strijd om de controle over het eiland, evenals de bel van het gestrande schip Le Saint-Géran en de folklore van Mauritius. Hoewel het een vredige plattelandsgemeenschap is, komen mensen die hier hun weg vinden keer op keer terug.

Isle aux Aigrettes

Het Isle aux Aigrettes ligt in de baai van Mahebourg en is een opmerkelijke locatie die volledig is opgebouwd uit verkalkte kalksteen. Je zult meteen het contrast in het landschap opmerken – het is heel anders dan de vulkanische materialen op het eiland. Velen geloven dat het de laatste optie is voor de rustplaats van de dodo, en het is momenteel de thuisbasis van het droge kustbos dat vroeger het hele eiland Mauritius bedekte. Deze 27 hectare is aangewezen als natuurreservaat. Zeldzame soorten worden opnieuw geïntroduceerd, en het bos wordt door wetenschappers in zijn oude schoonheid hersteld. Breng een bezoekje aan Egret Island om de enorme Aldabra-schildpadden en de roze duiven te zien.

Blue Penny Museum

Blue Penny is het leukste museum van het eiland met een gevarieerde verzameling interessante tentoonstellingen. Je leert hier over de geschiedenis van het eiland, inclusief verkenning, vestiging en het hoogtepunt van de koloniale periode, genoemd naar de wereldberoemde Mauritiaanse postzegels van één en twee cent uit 1847. Je kunt ook meer te weten komen over de legende van Paul en Virginie. De iconische postzegels, die als nationale schatten worden beschouwd, zijn op de eerste verdieping geplaatst. Ze branden slechts tien minuten per uur om hun levendige rode en blauwe kleuren te behouden. De anekdotes, oude kaarten, foto’s en het beroemdste standbeeld van Mauritius zullen liefhebbers van geschiedenis aanspreken.

Grand Baie

Lees ook: Waarom het droomeiland La Réunion op je bucketlist moet staan

Grand Baie

Grand Baie, het belangrijkste toeristische centrum van het eiland, begon slechts 20 jaar geleden bescheiden als een kleine vissersgemeenschap. Er zijn talloze stranden, bezienswaardigheden en excursies in dit gebied dat ook wel Le Trop wordt genoemd vanwege het fantastische entertainment. Het Aquarium en de interactieve tentoonstelling L’Aventure du Sucre zijn ook de moeite waard. Duiken, waterskiën, zeilen en windsurfen zijn allemaal mogelijkheden voor waterliefhebbers. Het nachtleven en de uitstekende restaurants zullen je ’s avonds verbazen.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie