De vijf meest romantische plekken op Aruba

De vijf meest romantische plekken op Aruba

Zonsondergangen als uit een prentenboek, eenzame baaien, hoge palmbomen die wuiven in de wind en dit alles tegen een achtergrond van fijne zandstranden: het Caribische eiland Aruba is de belichaming van romantiek. Net op tijd voor Valentijnsdag presenteren we de ultieme spots voor geliefden op One Happy Island!

Lees ook: 7 x doen in Isla Mujeres

Op de Hooiberg

De Hooiberg in het Arikok National Park

De Hooiberg in het Arikok National Park is met 165 meter het hoogste punt van het eiland en biedt een geweldig 360 graden panoramisch uitzicht over Aruba en de Caribische Oceaan in al zijn glorie. Gewapend met een picknickkleed, Caribische lekkernijen en een fles champagne blijf je hier ver weg van de drukte.

Mangel Halto

Mangel Halto

Aruba is niet zuinig met zijn droomstranden. Van het levendige Palm Beach tot het bekroonde Eagle Beach, het eiland kan ook indruk maken op echte strandliefhebbers en iedereen kan de dag van geliefden doorbrengen in het witte zand volgens zijn eigen stijl. Onze tip voor veel privacy in een unieke omgeving is Mangel Halto, ingebed in dichte mangroven en met kristalhelder water. Als je zin hebt in wat actie, kun je je wagen in het water op een stand up paddle board.

Op volle zee voor de kust van Aruba

varen Aruba

Aruba geniet vanuit elk perspectief. Het is vooral gezellig aan boord van een privécatamaran of een zeiljacht onder de Caribische zon. Van het perfecte moment voor twee kan je volledig ongestoord genieten met je voeten in het water. Wie goed kan opschieten met de kapitein, wordt mogelijk beloond met een fles champagne.

Faro Blanco – Italiaanse momenten in de vuurtoren

Faro Blanco Aruba

Amore, amore in de Caribische setting – het restaurant Faro Blanco in de California Lighthouse biedt niet alleen uitstekende Italiaanse gerechten en toegang tot een van de bezienswaardigheden van het eiland, maar ook een eersteklas panoramisch uitzicht. Een glas wijn – la vita è bella!

Lees ook: Tips om te ontspannen op het Caribische eiland Nevis

Gouden momenten in de goudmijn van Bushiribana

Bushiribana Aruba

In 1824 werd op Aruba goud ontdekt en er werd direct een goudmijn gebouwd, die maar 10 jaar in bedrijf was. Dankzij de oerdegelijke constructie zijn de ruïnes van de goudmijn nu een van de herkenningspunten van het eiland. De fortachtige structuren nodigen uit om te ontdekken en rond te klimmen, terwijl de grote raamopeningen een gezellige zitplaats creëren met direct uitzicht op de uitgestrektheid van de Caraïben, waar je je na een spannende dag met z’n tweeën op je gemak kunt voelen.

Beeld: Aruba Tourism Authority

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie