Een groene gids voor Trinidad & Tobago

GROENE GIDS: TRINIDAD & TOBAGO

Tweelingeilandrepubliek Trinidad en Tobago biedt bezoekers het beste van twee werelden. Barstend van een rijke cultuur, voortkomend uit een geschiedenis van Europees kolonialisme, West-Afrikaanse slavernij en Oost-Indisch contractarbeid, is Trinidad, het grootste van de twee eilanden, een uitgaans- en cultuurcentrum, terwijl Tobago een wonder is voor de natuurliefhebber met stranden, watervallen, wetlands en duiklocaties. Hier een groene gids voor Trinidad & Tobago.

Lees ook: De culinaire diversiteit van Curaçao

Bekijk de verschillende vogels

Scarlet Ibis

Vogelaars van over de hele wereld komen naar Trinidad & Tobago om een glimp op te vangen van de 425 verschillende soorten van het eiland. Vogelaars kunnen hun reis in Trinidad beginnen bij het Caroni Bird Sanctuary, gelegen op de beschermde plaats van de nationale vogel, de Scarlet Ibis. Daarna gaat het naar het Asa Wright Nature Center, een serre van 720 hectare, en de Pointe-a-Pierre Wild Fowl Trust, een natuurconservatorium gewijd aan het kweken van verschillende soorten vogels en watervogels in het wild. In Tobago zijn het Grafton Caledonia Sanctuary, het Main Forest Ridge Rainforest en Little Tobago Island waar zeldzame vogelsoorten te vinden zijn.

Trek erop uit

Wandelen- Beide eilanden hebben paden die ideaal zijn om te wandelen, zoals Paria en Salybia in Trinidad. De Paria-rivier stroomt vanuit de bergen van de Northern Range en wandelaars bezoeken de riviermonding vaak vanwege de waterval, de rust en het omliggende bos. Salybia heeft kronkelende paden vol met Mora-bomen. Na een trektocht door het Salybia-pad kunnen wandelaars genieten van de Rio Seco-waterval en het zwembad. Tobago’s wandelpaden omvatten de Argyle-waterval, waar wandelaars de hoogste watervallen van het eiland kunnen ontdekken aan het einde van een gemakkelijke wandeling van 15 minuten langs een pad omzoomd met cacaobomen.
Fietsen – Fietspaden op beide eilanden bieden een pad voor zowel ervaren als onervaren fietsers. In Trinidad kunnen motorrijders over snelwegen rijden van Diego Martin in het westen tot aan het oosten en zuiden van het eiland. Chaguaramas, een gebied omgeven door glooiende heuvels, biedt het perfecte terrein voor fietsers; meer ervaren ruiters geven de voorkeur aan het uitdagende pad dat naar Cerro del Aripo leidt. Tobago biedt schilderachtige paden, maar ook paden met steile hellingen en steile bergen, zoals Indian Walk, Gru-Gru Boeuf en Chocolate Cake.
Kajakken – Trinidad en Tobago hebben veel verschillende locaties om te kajakken, van waaruit veel soorten vogels en dieren in het wild te zien zijn. Populaire gebieden om te kajakken in Trinidad zijn het Nariva-moeras aan de oostkust, Chaguaramas in het westen en Paria Bay in het noorden. In Tobago is kajakken spectaculair in Speyside tegenover Little Tobago Island of langs de westkust van het eiland met verlaten stranden langs de route.

Ontmoet de mensen

Trinidad en Tobago carnaval

Het wereldberoemde carnaval van Trinidad en Tobago vindt plaats op de maandag en dinsdag voor Aswoensdag. Met zijn massale gemaskerde bands, spectaculaire kostuums, opzwepende muziek en ongeëvenaard uithoudingsvermogen om te feesten, staat Trinidad’s Carnival bekend als de grootste show ter wereld. De muziektrucks die de masbands door de straten leiden, genereren zo’n 110-120 decibel. Het geluid dat je hoort op 200 voet van een jumbojet wanneer deze opstijgt! Elk jaar gaan meer dan 8.000 vermommingen de straat op. Feesten, maskerade (mas bands), steelpan, calypso, soca zijn gepland in en rond Port of Spain. De officiële carnavalsroute is 16 kilometer lang. De meeste bezoekers arriveren in de week voor carnaval en blijven tot het weekend erna.

Ga op ontdekkingstocht

grotten trinidad en tobago

Het grootste deel van de Northern Range van Trinidad bestaat uit kalksteengrotten, zoals de Sea Caves bij Las Cuervas Beach. Andere bezienswaardigheden zijn de Dunstans-grotten, gelegen in het natuurreservaat Asa Wright, waar een olievogelkolonie is gevestigd, en de Aripo-grotten. De Gasparee-grotten, die onder de grond liggen op het eiland Gaspar Grande voor de noordwestkust van Trinidad, waar ooit piraten en smokkelaars gestolen schatten veiligstelden. Deze kalksteengrotten hebben een kristalhelder zwembad dat bijdraagt aan het mysterie van de grotten. Trinidad heeft een natuurlijk ecologisch fenomeen dat bekend staat als Pitch Lake. Het natuurlijke asfaltmeer is ongeveer 80 meter diep en heeft naar schatting reserves van meer dan 6 miljoen ton. Tobago heeft het oudste beschermde regenwoud op het westelijk halfrond.

Geniet van het eten

Trinidad & Tobago doubles

Trinidad & Tobago is de thuisbasis van smaken van de wereld die samensmelten in een multiculturele pot van geuren, smaken, kruiden en aroma’s. De lokale gastronomie is een weerspiegeling van de verschillende culturele wortels van de eilanden, doordrenkt van de Oost-Indische, Chinese, Creoolse, Afrikaanse en Europese keuken. Populaire strand- en streetfood maaltijden zijn onder meer doubles – bestaande uit hartige kikkererwten met curry tussen twee barra of plat gebakken brood. Net als een Indiaas plat brood, wordt roti gevuld met fijngemalen spliterwten en vervolgens omwikkeld met kerrievlees, garnalen en/of groenten. Een van de meest populaire streetfoods tijdens carnaval is maissoep – voeg hete pepers toe voor een kick. Daarnaast zijn er nog veel specialiteiten om te ontdekken in Trinidad en Tobago.

Lees ook: St. Maarten’s Caribische Creoolse keuken

Bewonder de nestelende schildpadden

Trinidad & Tobago schildpadden

Elk jaar van maart tot september komen maar liefst 12.000 nestelende schildpadden naar de kust van Trinidad & Tobago nadat ze duizenden kilometers hebben gereisd om eieren te leggen op de stranden waar ze zijn geboren. Initiatieven van hotels en lokale organisaties moedigen zowel bewoners als bezoekers aan om de jaarlijkse rituelen van de moederschildpadden en hun uitkomen te ervaren, terwijl ze ervoor zorgen dat de belangrijke broedplaatsen niet worden geschaad.

Ontwikkeling en recente onthulling van het Eco-Adventure Trails Project omvat meer dan vijf en een halve mijl aan schilderachtige paden die zich uitstrekken van Grande Rivière tot Sans Souci aan de noordoostkust van Trinidad. In de schaduw van het bladerdak en omzoomd door weelderig gebladerte, koele bronnen en een spectaculair uitzicht op de Atlantische Oceaan, maakt de route Grande Rivière naar Sans Souci deel uit van een groter project om meer dan 600 mijl aan bestaande paden door de bestemming te rehabiliteren in een periode van vijf uur. jaar periode.

Deze gerehabiliteerde paden volgen oude paden die ooit werden bewandeld door Trinidad & Tobago’s First Peoples, de inheemse indianen van de eilanden. Naast een wandeling door de geschiedenis van het eiland, biedt het padenproject de lokale bevolking en bezoekers ook een uitgebreid scala aan eco-avontuur- en vrijetijdservaringen, waaronder: tokkelen; fietsen; vogels kijken; zeebaden en natuurfotografie.