St. Maarten’s Caribische Creoolse keuken

Saint-Martin's Caribische Creoolse keuken

Echt kosmopolitisch, het eiland St. Maarten nam de keuken van veel landen over en paste deze soms aan. Chef-koks van gerenommeerde gastronomische restaurants combineren rijke lokale tradities met hun gastronomische knowhow. De specialiteit van het eiland is de Franse keuken met Caribische smaken, een voorproefje van de diversiteit aan invloeden die St. Maarten heeft gezien door de eeuwen heen. Deze gemengde erfgoedkeuken zal, net als het eiland zelf, je smaakpapillen in vervoering brengen en je zintuigen verrassen. Je zult genieten van een subtiele mix van smaken, pittige zoetheid, peper, vis, kreeft en zeevruchten…

De geuren van St. Maarten, en de Caraïben in het algemeen, zijn echt uniek: een smakelijke weerspiegeling van het zonnige klimaat van het eiland, de vreugde van de bewoners, de levendige traditionele muziek… Hier worden de maaltijden meestal buiten bereid op grote barbecues.

Lees ook: De culinaire diversiteit van Curaçao

Grand Case, de hoofdstad van de gastronomie

De waterkant van Grand Case, in het noordwesten van het eiland, is misschien wel de plek waar de beste chef-koks van St. Maarten samen komen. De hoofdweg, omringd door restaurants die aan alle smaken en wensen zullen voldoen: naast de traditionele Franse keuken vindt je restaurants die Italiaans, Creools en nog veel meer serveren. Je zou het een vrolijke ‘voedselketel’ kunnen noemen!

Degenen die de Caribische cultuur willen ervaren, kunnen genieten van gegrilde kreeft of gevulde krab, geserveerd op het strand van Grand Case. Deze schilderachtige lolos aan het water bieden de mogelijkheid om te genieten van St. Maarten als een local.

Lees ook: 7 specialiteiten uit Trinidad en Tobago

Specialiteiten van St. Maarten

Bezoekers mogen deze gerechten niet missen, waar de lokale bevolking dol op is: gekookte ossenstaart, Johnny Cakes, Jacks (gebakken vis), vis of steak pâte en croute, of vleespastei, en de traditionele Locri, een à-la-cartemaaltijd op basis van rijst gekruid met kip en groenten. Deze gerechten zullen je smaakpapillen behagen en zijn absoluut onmisbaar als het gaat om culinaire ervaringen.

Voor zeevruchten, sommige van St. Maarten omvat snapper, een uitstekende vis die wordt gekookt in bouillon of “blaff” (gemarineerd in citroen en geblancheerd in bouillon), of direct op de grill. Thazard en marlijn worden gegrild of gerookt geserveerd, terwijl zeevruchten heerlijk zijn in de fricassee. Acras (kabeljauwbeignets gemaakt met fijne kruiden of groenten) en licht gekruide gevulde krab laten je watertanden.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie