Elba: natuurlijke wonderen om te bezoeken

Elba: natuurlijke wonderen om te bezoeken

Dat het eiland Elba een gebied is dat rijk is aan unieke natuurlijke wonderen is voor niemand een geheim. In feite is het een eiland dat zoveel plaatsen herbergt die de aandacht verdienen dat iedereen er sprakeloos van wordt.

Lees ook: Capri: de belangrijkste natuurlijke en culturele attracties

Portoferraio

Het is voldoende om te beginnen vanuit Portoferraio, de stad die aan de noordkust ligt en de hoofdstad van het eiland vertegenwoordigt. Portoferraio staat overal bekend als de “roze stad”, de thuisbasis van de roze kalksteen waarmee de straten van het historische centrum lang geleden geplaveid waren. Overal in Portoferraio zie je prachtige Napoleontische villa’s. In de buurt van het stadscentrum zijn er ook talrijke forten en torens: het is geen toeval dat het een van de meest beschermde eilanden in de hele Middellandse Zee was. Naast het historische centrum, dat iedereen een buitengewone charme kan tonen, is het de moeite waard om de Romeinse en Etruskische archeologische vindplaatsen te bezoeken, evenals de Terme di San Giovanni: een thermische structuur die beroemd is in heel Italië. De plaatselijke spa’s zijn niet alleen genezend, maar bieden ook een breed scala aan behandelingen. Vergeet ook niet het palmenpark te bezoeken, dat ook zeer bekend is op het eiland Elba.

Parco Minerario

Onder de mooiste parken op het eiland Elba mag men zeker het Parco Minerario niet vergeten: een van die plaatsen die je minstens één keer in je leven moet bezoeken, ook omdat het alle bezoekers een unieke mix van sensaties kan geven in de zijn soort. Het ligt vlakbij Rio Marina en in de stad zelf is het de moeite waard om het betreffende museum te bezoeken.

Parco Minerario

Elviscot

Als je op Elba aankomt, kun je niet anders dan een bezoek brengen aan de Elviscot, een oud koopvaardijschip. Hier kun je ook veel duikers zien die de prachtige lokale fauna willen zien.

Monte Capanne

Onder de natuurlijke plaatsen om te bezoeken valt echter Monte Capanne op. Deze laatste ligt in het westelijke deel van Elba, heeft een hoogte van 1000 meter en is zelfs te zien vanaf het vasteland van Italië. Om de top te bereiken hoef je deze berg niet te beklimmen, maar kun je wel een zeer comfortabele kabelbaan nemen: deze vertrekt vanaf de Marciana en zorgt ervoor dat je de top in slechts een paar minuten kunt bereiken. Zodra je op het hoogste deel van de berg bent, kun je onmiddellijk genieten van een prachtig panorama over de omliggende landen. Als je naar beneden gaat, is het raadzaam om over de paden van de berg te lopen: dankzij hen is het mogelijk om jezelf onder te dompelen in het Nationaal Park van de Toscaanse Archipel en te genieten van unieke panorama’s.

Lees ook: Eilandhoppen in Italië: de pareltjes

Mostri di Pietra

Een populaire bestemming voor verschillende excursies die hier reiken zijn de Mostri di Pietra: we hebben het over rotsformaties van enigszins variabele afmetingen. Ze zijn vrijwel overal in het gebied verspreid. Ten slotte is het de moeite waard om de stranden te onthouden: ze worden vaak over het hoofd gezien, maar in werkelijkheid vertegenwoordigen ze plaatsen van prachtige schoonheid. De plaatselijke stranden hebben hun eigen karakter en volgens verschillende bezoekers een unieke charme. Dus waar wacht je op?

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie