Elba: de mooiste dorpen en stranden

Elba: de mooiste dorpen en stranden

Het eiland Elba is een kleine parel van de Tyrrheense Zee, met enkele van de mooiste landschappen van Italië. Dit kleine eiland staat bekend om zijn kristalheldere water en om de grote verscheidenheid aan scenario’s die het tot een bijzonder en fascinerend klein ecosysteem maken. In de dorpen op de hellingen van Monte Capanne is het mogelijk om jezelf onder te dompelen in karakteristieke en fascinerende omgevingen, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Lees ook: 5 redenen voor een vakantie op Madeira

De mooiste dorpen om te bezoeken

Portoferraio

De oude oorsprong van het eiland is duidelijk terug te vinden in de dorpen die het kenmerken. Altijd verbonden met de winning van ijzer, was het van fundamenteel belang voor de ontwikkeling van de Etruskische beschaving en dankzij zijn minerale rijkdom is het altijd een interessant object geweest, zozeer zelfs dat Portoferraio zelf werd gebouwd in opdracht van Cosimo Medici. In het historische centrum van de hoofdstad bevindt zich de Torre del Martello, een belangrijk museum dat de getuigenissen van de geschiedenis verzamelt. Het is ook mogelijk om de huizen van Napoleon te bezoeken tijdens zijn ballingschap, die tussen 1814 en 1815 op dit eiland plaatsvond.

Op de hellingen van Monte Capanne vinden we Marciana, een prachtig dorp dat zijn middeleeuwse structuur intact heeft gehouden en een nauwe band met de natuur heeft. Naast het proeven van de specialiteiten van het eiland, is het mogelijk om van de ligging te profiteren om te genieten van trektochten en excursies op de hoogste top van Elba.

Capoliveri is een stad die veel meer verbonden is met de mijngeschiedenis: gelegen in een heuvelachtig gebied, getuigt het van de grote mijnbouwactiviteit en staat het ook bekend om zijn landbouw en wijnproductie.

De mooiste stranden

Sansone Beach Elba

Sansone Beach

Elba staat bekend om zijn kristalheldere water, maar het heeft ook prachtige stranden midden in de natuur. Sansone Beach ligt in de buurt van Portoferraio en is een zeer dunne halve maan tussen een steile klif en de zee. Het bestaat voornamelijk uit kiezelstenen, dus goede schoenen zijn aan te raden. Het water is extreem helder, de omgeving is rustig en op de klif is een zeer goed uitgerust bar-restaurant.

Fetovaia

Fetovaia, gelegen in een kleine baai, is een van de beroemdste stranden van het eiland en een van de mooiste. Omgeven door groen en bestaande uit fijn wit zand, is het gebied een zeer populaire bestemming voor toeristen. Het is aan te raden om heel vroeg te gaan om een ​​plaatsje te vinden.

Cavoli

Een ander bekend strand is dat van Cavoli, dat een combinatie is van zandgrond, kristalhelder water en het gemak van diensten en clubs in de buurt. Het gratis strand is erg breed en goed bereikbaar met de auto.

Le Ghiaie

Le Ghiaie is een gebied van Portoferraio dat wordt gekenmerkt door een bodem van kiezelstenen, die ondanks de nabijheid van de haven helder en kristalhelder water heeft. Baden en vrije stranden wisselen elkaar af langs deze korte kustlijn en bieden vele diensten en voorzieningen. Het ligt op een steenworp afstand van de buitenwijken van de hoofdstad en je kunt er gemakkelijk parkeren.

Lees ook: Onbekende schatten: de eilanden van de Algarve

Vetrangoli

Een exclusief juweel is het strand van Vetrangoli, ook wel bekend als Punta Rossa. Volledig ondergedompeld in de ongerepte natuur, is het alleen te bereiken over zee en ligt het in de gemeente Capoliveri. De totale afwezigheid van diensten maakt het weinig bezocht, een perfecte locatie voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning en rust. De tekenen dat de mijnbouwactiviteit heeft achtergelaten, betekenen dat de muren rond het strand rode tinten krijgen volgens de neiging van de zonnestralen, waardoor prachtige chromatische spelen met het turquoise water ontstaan.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie