Tip voor je volgende reis naar Florida: Plan minimaal 48 uur voor Fort Myers!

Tip voor je volgende reis naar Florida: Plan minimaal 48 uur voor Fort Myers!

Iedereen die Fort Myers – Islands, Beaches & Neighborhoods kent, zal keer op keer terugkomen. De regio is een van de populairste vakantiebestemmingen van Florida voor natuurliefhebbers. Southwest Florida International Airport (RSW) ligt op slechts 40 minuten rijden ten zuidoosten van het centrum van Fort Myers. Ook voor rondreizende reizigers valt er veel te ontdekken. Hier zijn tips voor twee gevarieerde dagen in het paradijselijke eiland:

Lees ook: 5 x doen op de onbekende eilanden van Florida Keys & Key West

Dag 1: Aankomst in het tropische eilandparadijs

Als je je dag actief wilt beginnen, kun je je verblijf het beste beginnen in Cape Coral. De gemeenschap wordt beschouwd als een van de meest populaire fietssteden in heel Zuidwest-Florida, omdat natuurliefhebbers worden aangetrokken door meer dan 90 mijl aan fietspaden langs het water en langs idyllische grachten in de grootste stad van de provincie. Overal langs de routes zijn bushaltes en fietsverhuur aanwezig, waardoor je fietstocht zo aangenaam mogelijk wordt. Talrijke restaurants en cafés nodigen uit voor een ontspannen pauze. Als je wat meer tijd hebt en jezelf nog dieper in de natuur wilt onderdompelen, kun je een omweg maken naar het Cape Coral Rotary Park of een bezoek brengen aan het Six Mile Cypress Slough Preserve in Fort Myers.

Wanneer de middag warmer wordt in Cape Coral, kun je afkoelen in het grootste en populairste waterpark in Zuidwest-Florida. Familieherinneringen die een leven lang meegaan, worden gecreëerd in het SunSplash Waterpark, met entertainment voor alle leeftijden, van de kinderspeelplaatsen tot de uitgestrekte ‘lazy river’.

’s Avonds wacht Downtown Fort Myers om ontdekt te worden. Hier klopt het hart van de zogenaamde City of Palms en verrast vooral het River District met uitstekende restaurants, clubs en live-entertainment. In en rond Fort Myers vindt iedere reiziger gegarandeerd een barbecue naar zijn gading. Bij BIG8 BBQ worden allerlei lekkernijen geserveerd, van gegrilde worstjes tot jamabalaya. Bezoekers mogen tijdens hun verblijf een bezoek aan een huisbrouwerij niet missen, aangezien deze daar steeds populairder worden. Gasten van bijvoorbeeld Old Soul Brewing observeren de individuele brouwprocessen, ontdekken de geschiedenis en nemen deel aan brouwerijrondleidingen, rondleidingen en creatieve bierproeverijen, waarbij ook het populaire ‘craft beer’ kan worden geproefd.

Dag 2: Kunst, cultuur en dieren in het wild

De beste manier om je tweede dag in Fort Myers te beginnen is met een stevig ontbijt in Ella Mae’s Diner in het centrum van Fort Myers. Hier mag je een bezoek aan de Edison en Ford Winter Estates niet missen. In botanische tuinen, een museum en het onderzoekslaboratorium van Edison leer je meer over de spannende verhalen van historische figuren. Een korte shoppingtrip naar de Edison Mall met meer dan 160 winkels en een foodcourt rondt de ochtend af.

Bij Wonder Gardens kun je ’s middags de wonderen van dit historische, 80 jaar oude park in het zuiden van Lee County ervaren. Wandelend door de 3 hectare grote botanische jungle, de thuisbasis van geredde vogels en reptielen, kun je roze flamingo’s, alligators, schildpadden, slangen en tientallen exotische vogels bewonderen. Iedereen die in Fort Myers reist, ontdekt de kleurrijke muurschilderingen – ook wel murals genoemd. Sinds 2013 maken ze deel uit van de artistieke identiteit en culturele rijkdom van de stad. De muurschilderingen tonen zeer verschillende motieven en geven een geheim inzicht in de regio. Voor een koele verfrissing zijn er in Fort Myers talloze ijssalons die zelfgemaakte ijssmaken aanbieden.

Aan het eind van de dag is er ’s avonds een speciaal lokaal hoogtepunt: genieten van het “Pink Gold”. De inheemse garnalensoort is het zoetste gewas in de Golf van Mexico en staat in bijna elk restaurant op het menu. De zeevruchten smaken bijvoorbeeld bijzonder lekker bij Dixie Fish & Co, met direct uitzicht op de zee van waaruit ze vers zijn gevist.

Lees ook: 10 dingen om te doen in Bradenton Gulf Islands

Dag 3: Puur natuur

Reizigers die langer dan 48 uur in Fort Myers verblijven, kunnen in de ochtenduren een van de diverse stranden bezoeken. Bij zonsopgang zijn hier tal van gepassioneerde schelpenverzamelaars te vinden, die in de “Sanibel Stoop” (gebukte houding) wandelen op zoek naar de mooiste exemplaren. Het zogenaamde “Shelling” is een populaire activiteit voor casual en amateurverzamelaars en de schelpen zijn een perfect souvenir. Ook een bezoek aan de J.N. “Ding” Darling National Wildlife Refuge is een goede optie. Gelegen op het voor de kust gelegen eiland Sanibel, maakt het deel uit van het grootste natuurlijke mangrove-ecosysteem in de Verenigde Staten en is het wereldberoemd vanwege zijn spectaculaire trekvogelpopulaties. En als je meer tijd in de regio wilt doorbrengen, moet je zeker een boottocht naar Cabbage Key boeken bij Captiva Cruises: het kleine eiland biedt een bijzonder mooi restaurant in Old Florida-stijl, waar duizenden biljetten van één dollar aan het plafond muren en zuilen hangen, en de lekkerste “Cheeseburger in Paradise” wordt geserveerd. Ook de kleine Nature Trail, waarmee wandelaars in slechts 15 minuten het eiland rond kunnen lopen, is de moeite waard om te verkennen.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie