Ibiza insider tips voor het laagseizoen

Ibiza insider tips voor het laagseizoen

Ibiza is veel meer dan feest en strand. Een reis naar het Baleareneiland is vooral in de lente en herfst de moeite waard. Als je het eiland van zijn oorspronkelijke kant wilt ontdekken, vind je eenzame paden, mystieke gebouwen en rustieke strandtentjes. We onthullen hier vijf Ibiza insider tips voor het laagseizoen.

Lees ook: 7 stranden vol “zon en zand” op Formentera

Strandtip met geschiedenis

Het wordt beschouwd als een van de mooiste stranden in het noordoosten van Ibiza: Cala San Vicente. De met palmen omzoomde boulevard aan het water met talrijke winkels, bars en terrasjes nodigt uit tot wandelen. Tip voor alle liefhebbers van geschiedenis: de excursie naar de eeuwenoude grotcultusplaats Cova des Culleram. De Tempel van de Feniciërs – ze waren daar tussen de 7e en 2e eeuw voor Christus – is opgedragen aan Tanit, godin van de vruchtbaarheid. In 1907 ontdekten onderzoekers tijdens opgravingen ongeveer 600 terracotta figuren.

Per schip naar Flower Power

Ibiza zonder hippiemarkten? Ondenkbaar! Wat in 1970 begon bij “Punta Arabí” in het oosten van het eiland met een paar bloemenkinderen en hun handgemaakte lederwaren, is nu een van de grootste bazaars in zijn soort ter wereld – met ongeveer 500 kraampjes, livemuziek en acrobatische shows. Tot en met oktober is het elke woensdag van 10.00 tot 19.00 uur een drukte van belang op vijf kilometer van Santa Eulària des Riu. Als je zin ​​hebt om rond te snuffelen, kun je met de bus, auto of met de boot.

Glanzende “Stonehenge”

13 enorme basaltkolommen, gerangschikt in een cirkel, rijzen majestueus de lucht in op een kale landtong in het westen van Ibiza. De centrale monoliet, die 19,5 ton weegt, is 10 meter lang en de bovenkant is versierd met 23-karaats bladgoud. Guy Laliberté, oprichter van het “Cirque du Soleil”, liet het monument “Time and Space” nabij zijn eigendom boven Cala Llentia bouwen door de Australische kunstenaar Andrew Rogers, die over de hele wereld ongebruikelijke installaties maakt. Laliberté’s relatie met Ibiza? Hij begon zijn carrière in 1979 als straatartiest op het eiland.

Hoog in Portinatx

In Portinatx is een uitstapje naar de zwart-wit geringde vuurtoren “Far del Moscarter” in het noorden van Ibiza een must. Met een hoogte van 52 meter boven de zeespiegel is het het hoogste baken van de Balearen en stuurt het zijn licht 18 zeemijl het water in. Het is ongeveer 30 minuten lopen naar de kliffen “Punta des Moscarter” langs de kustlijn vanuit Portinatx , met onderweg enkele spectaculaire uitzichten. Op de terugweg kun je in het kristalheldere water van de kleine baai s’Arenal Petit springen om af te koelen.

Lees ook: De leukste markten van Mallorca

Gewoon lekker eten

Het juiste adres voor liefhebbers van goede paella is Restaurante Martina aan de gelijknamige cala tussen Santa Eulària en Es Canar. Het rijstgerecht van de strandhut is beroemd geworden: vis en zeevruchten komen rechtstreeks uit de vissersboot. Een glas donkerrode lokale wijn bij zonsondergang met je voeten in het zand – Ibiza zoals het 50 jaar geleden was. Zo lang bestaat het restaurant al. Over eten gesproken: Toni Boned serveert de lekkerste tortilla bij “Can Cosmi” in het slaperige dorpje Santa Agnès in het westen van het eiland. De culinaire reis is vooral de moeite waard in het voorjaar, wanneer honderden amandelbomen in bloei staan.