Santa Eulària des Riu, een natuurlijke bestemming

Santa Eulària des Riu, een natuurlijke bestemming

Het meest bekende en diverse Ibiza is te vinden in de gemeente Santa Eulària des Riu, een open, veilige en natuurlijke bestemming die uitstekende omstandigheden biedt voor het beoefenen van buitensporten en tal van attracties om de hele dag van te genieten. Gelegen aan de oostkust van Ibiza, op slechts 15 kilometer van de hoofdstad, nodigt de gemeente Santa Eulària des Riu je uit om ten volle te genieten van de ontspannen en hedonistische geest die Ibiza beroemd maakte in de jaren 60. Naast de twintig stranden en baaien met kristalhelder water, verrast dit gebied met de schoonheid van zijn landelijke landschappen en charmante dorpjes, zijn waardevol cultureel erfgoed, zijn meer dan 400 km aan wandel- en fietsroutes, zijn hippiemarkten – zoals Las Dalias en de hippiemarkt Punta Arabí – en voor het zorgvuldige gastronomische en hotelaanbod dat garant staat voor een kwaliteitsverblijf.

Lees ook: 5 dingen om te doen op Menorca

Stranden en baaien: ontspannen en actie in gelijke delen

Of je nu met z’n tweeën, met vrienden of met het gezin bent, de stranden en baaien van Santa Eulària des Riu weerspiegelen de inzet van de gemeente voor een duurzaam en toegankelijk toerismemodel. De stranden van Es Canar, Cala Llonga, Es Figueral en Cala Llenya zijn erkend met de Blauwe Vlag, terwijl het strand van Santa Eulària des Riu, naast deze onderscheiding, ook is erkend door de ONCE met de speciale vermelding “Universele Toegankelijkheid – Inclusieve Stranden: zon en strand voor iedereen”.

Santa Eulària des Riu

In de 46 kilometer lange kustlijn van de gemeente Santa Eulària des Riu zijn er vele stranden en baaien met helder water waar kinderen veilig kunnen zwemmen, evenals de mogelijkheid om te ontspannen aan zee of om  wateractiviteiten te beoefenen: paddle-surfen, snorkelen, parasailen, kajakken… Een van de mooiste kustroutes van Ibiza om per kajak of op een board te verkennen, strekt zich uit tussen Playa des Figueral en de natuurlijke haven van Pou des Lleó. Wild, stedelijk, aangepast voor beperkte mobiliteit, verborgen, met traditionele strandbars, met een trendy strandbar… In Santa Eulària zijn er stranden voor alle soorten reizigers, dus het gewenste bad is gegarandeerd.

Een wereld om buiten het strand te ontdekken

Ibiza koestert een waardevol cultureel erfgoed dat tijdens de vakantie niet over het hoofd mag worden gezien. Een relevant voorbeeld van dit historisch-artistieke erfgoed wordt bewaard in de gemeente Santa Eulària des Riu, zoals de Puig de Missa de Santa Eulària des Riu, het Ibiza Can Ros Etnografisch Museum, het Can Planetes River Interpretation Centre, de dorpen van Santa Gertrudis en Sant Carles, het gotische altaarstuk van de kerk van Jezus of het aquaduct van s’Argamassa. Deze culturele bezoeken kunnen worden gecombineerd met een dagje strand of ze kunnen worden ontdekt door de culturele route van Santa Eulària des Riu te volgen, een auto- of motortocht die de meest representatieve enclaves van erfgoedbelangen in de gemeente bij 14 haltes samenbrengt.

Santa Eulària des Riu onderweg

Er zijn meer dan 400 km aan bewegwijzerde routes, waaronder in totaal 12 fietsroutes en nog eens 14 wandelroutes van verschillende moeilijkheidsgraden, waarmee je kunt genieten van deze sport en de binnenlandschappen van het eiland voor iedereen die het wil. Van alle geschetste routes valt de Gran Ruta of Ruta 14 op, een route die ook geschikt is voor fietsen die 60 kilometer door de hele gemeente loopt, de toeristische bezienswaardigheden laat zien en die op maat kan worden afgelegd dankzij de indeling in etappes.

Het hele jaar geopend: sportieve en culturele evenementen

Santa Eulària des Riu heeft ook een levendige sport- en culturele kalender die het hele jaar door uitstekende evenementen samenbrengt, waarvan sommige essentieel zijn geworden, zoals het “Barruguet” International Family Theatre Festival, dat wordt gehouden in het laatste weekend van mei, of de Santa Eulària Ibiza Marathon, het enige evenement van de categorie hardlopen dat op het eiland wordt gehouden. Deze race, die editie na editie aan populariteit wint, start ’s avonds vanuit de Ibiza stad en eindigt op het strand van Santa Eulària. Het evenement heeft ook de reeds geconsolideerde 42k Relay, met de 12k en met verschillende kinderraces ontworpen voor de kleintjes.

Santa Eulària des Riu

Charmante hotels om los te koppelen

En als het tijd is om uit te rusten, zijn er in Santa Eulària des Riu een breed scala aan accommodaties, van luxe etablissementen waar je kunt ontspannen in de puurste mediterrane stijl tot goed verzorgde boerderijen en charmante landelijke hotels waar je kunt genieten van een duurzame vakantie in midden in de natuur.

Lees ook: Vijf redenen om de Azoren te bezoeken

Een bestemming om heerlijk te eten

Santa Eulària des Riu

Gastronomie is een andere grote attractie van Santa Eulària des Riu. In de gezellige restaurants, terrassen en gastrobars van de gemeente kan je genieten van creatieve eigentijdse gerechten, Mediterraan, internationaal, vegetarisch en veganistisch, Japans, Mexicaans, Indiaas, Chinees, Frans… Zonder de smakelijke traditionele Ibiza-keuken te vergeten, die natuurlijk niet mag ontbreken in geen enkele vakantie naar het eiland en waarvan de zeevruchten en landelijke specialiteiten kunnen worden geprobeerd in tal van restaurants in de gemeente: bullit de peix, gebakken octopus, guisat de peix, sofrito pagés, boerensalade, flaó, greixonera… De heerlijkste afwerking touch voor een onvergetelijke vakantie.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie