Stranden van Santa Eulària des Riu (Ibiza): Vakantie aan zee

Stranden van Santa Eulària des Riu (Ibiza): Vakantie aan zee

Wie heeft er nou geen zin in een uitje naar het strand? De gemeente Santa Eulària des Riu, op Ibiza, stelt een tocht voor langs enkele van haar stranden, die langs de 46 kilometer lange kustlijn zon, zee en plezier bieden voor iedereen. Het strand van Santa Eulària, Cala Nova, Cala Boix, S’Aigua Blanca en Cala Llonga zijn de uitverkorenen… dromen we van een authentieke vakantie aan zee?

Lees ook: 6 eilanden aan de Franse Atlantische kust

Santa Eularia Beach

Duurzaamheid en toegankelijkheid, twee gemeenschappelijke en belangrijke kenmerken voor de hele gemeente, komen samen in wat bekend staat als het eerste rookvrije strand van de Balearen, met ISO 14001-certificering voor milieubeheer. Met een familiale sfeer bij uitstek, is dit stadsstrand, geïntegreerd in de stad, erkend door de ONCE en door de Blauwe Vlaggen met een speciale vermelding “Universele Toegankelijkheid – Inclusieve Stranden: zon en strand voor iedereen”. De onderwateroever zal een attractie zijn voor liefhebbers van snorkelen en het kristalheldere water, voor liefhebbers van watersport in het algemeen.

Cala Nova

Het strand van Cala Nova, 250 meter lang, 5 kilometer van Santa Eulària, is ideaal om te genieten met het gezin en ook voor surfliefhebbers, aangezien de speciale zeestromingen het ideaal maken voor het beoefenen van deze sport. De natuurlijke en landschappelijke omgeving, van grote charme voor de bezoeker, is ook een kenmerk van het strand zelf vanwege de twee abrupte rotsachtige richels die het afsluiten, en het kleine dennenbos dat combineert met de bruine kleur van het zand en het blauw van zijn wateren. Het ligt op slechts een paar minuten van de markt van Es Canar.

Cala Boix

Het is een van de meest natuurlijke baaien van de gemeente, een ideale bestemming voor liefhebbers van rust. Via een trap van ongeveer 100 meter heb je toegang tot dit strand van fijn zand en ondiep kristalhelder water, ideaal voor de kleintjes, en een beboste en steile natuurlijke omgeving die je in direct contact met de natuur zal brengen. De 100 meter lange strandbar biedt het perfecte moment om te genieten van de typische gastronomie terwijl je uitkijkt op de zee.

S’Aigua Blanca

De breedte van dit zandstrand en de contrasten van blauw, turkoois en groen van het transparante water zullen een van de ansichtkaarten zijn die de bezoeker zal verlaten. Slechts 11 kilometer van Santa Eulària, zijn 300 meter lengte is ideaal voor lange sessies in de zon en in de hangmat. Het is een veilig strand om te zwemmen vanwege de zacht ongelijke bodem, ook een ideale factor voor snorkelaars. Beschermd door kliffen, toegang tot S’Aigua Blanca is via een helling van 200 m, wat het nog aantrekkelijker maakt voor diegenen die op zoek zijn naar een avontuurlijke plek op stranddagen.

Lees ook: 5 x botanische tuinen in Madeira

Cala Llonga

De charme van dit strand, 6 kilometer over de weg van Santa Eulària, begint met zijn eigen locatie, gelegen in een diepe lus die open is naar het oosten, omringd door hoge bergen bedekt met pijnbomen die steile oevers vormen aan de uiteinden van de baai. Een toegankelijk strand dat ook voldoet aan de ISO 14001-certificering voor milieubeheer, het heeft ook een kinderspeelplaats en een aanlegsteiger, met exclusieve service in de zomermaanden, vanwaar boten vertrekken naar Santa Eulària, Es Canar, Ibiza en Formentera.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie