Tips voor een vakantie naar Ibiza met kinderen

Tips voor een vakantie naar Ibiza met kinderen

De kristalheldere zee en het milde klimaat van de Balearen maken deze archipel ideaal voor vakanties met kinderen, zelfs buiten het seizoen. Vooral Ibiza is een bekende bestemming voor zijn stranden, maar het heeft gezinnen veel meer te bieden. Het gemak waarmee specifieke apparatuur voor kinderen beschikbaar is in restaurants (van kinderstoelen tot flessenwarmers), de vele kinderclubs in de hotels en de mogelijkheid om auto’s te huren die zijn uitgerust met kinderzitjes voor het vervoer van de kleintjes, zijn slechts enkele van de redenen die Ibiza een geschikte plaats maken voor een gezinsvakantie. Bovendien garanderen de geschiedenis, het culturele erfgoed en het rijke aanbod aan avontuurlijke of niet-avontuurlijke activiteiten voor de allerkleinsten de mogelijkheid om zich nooit te vervelen.

Lees ook: De mooiste dorpen van Lanzarote

Voor de onvermoeibare en de roekeloze

Op Ibiza hoeven alleen de meest avontuurlijke gezinnen te kiezen: van kajaktochten tot karts, het eiland heeft alles in huis om de adrenaline van jong en oud hoog te houden.

Op de Paint Ball Lounge Party kunnen kinderen van 8 jaar en ouder zich vermaken met hun gezin, terwijl op Balloon Park Ibiza degenen die geen last hebben van hoogtevrees de mogelijkheid hebben om vanaf de top van een luchtballon te genieten van het uitzicht op het eiland, met vluchten op 90m hoogte gedurende de dag en zelfs 120m na ​​zonsondergang.

Er zijn veel watersporten: jetski’s, wakeboarden, bananaboot varen en waterskiën. Zelfs de kleintjes kunnen hun eerste duiken uitproberen dankzij de vele duikcentra op het eiland.

In het achterland kun je klimmen, mountainbiken, wandelen en nordic walking proberen: een onmisbare plek om te bereiken tijdens een excursie is Sa Talaia, het geografisch hoogste punt van het eiland, dat kan worden bereikt vanuit het rustige dorpje San José. Vergeet je camera niet, want dit is een van de beste uitzichtpunten op het eiland en biedt een onvergetelijk uitzicht op Es Vedra, Formentera en de stranden van Ibiza.

Er is geen gebrek aan aanbiedingen voor excursies te paard: in San Joan de Labritja, in het noorden van het eiland, organiseert het paardenrevalidatiecentrum Ibiza Horse Valley het hele jaar door excursies: de korte tocht (ongeveer 4-5 uur) door de bergen, terwijl de volledige route ongeveer 8 uur duurt en naar de zee leidt waar het in bepaalde maanden mogelijk is om met paarden te zwemmen. De stal Es puig in San José is gespecialiseerd in paardrijden voor kinderen en biedt het hele jaar door lessen voor kinderen vanaf 4 jaar en paardrijactiviteiten voor alle leeftijdsgroepen.

Een bezoek aan de waterparken van het eiland mag je niet missen: bij Sirenis Aquagames in Port des Torrent kunnen oudere kinderen gebruik maken van de zeer hoge glijbanen, terwijl kinderen tussen 2 en 4 jaar genieten van het water in gebieden versierd met dierenfiguren en palmbomen, regen, en voor kinderen van 4 tot 10 jaar is er een volledig themagebied “Pirates of the Caribbean” met glijbanen die geschikt zijn voor hun leeftijd.

Tussen geschiedenis en cultuur: veel aanbiedingen voor kleine ontdekkingsreizigers

Heel Ibiza is rijk aan een groot cultureel en historisch erfgoed: door de eeuwen heen is het een belangrijke communicatieroute geweest dankzij zijn bevoorrechte ligging in de Middellandse Zee – een brug tussen Europa en Noord-Afrika – en een punt van convergentie en uitwisseling tussen volkeren en culturen.

Sa Caleta

De Fenicische nederzetting Sa Caleta, uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, dateert uit de achtste eeuw voor Christus. Een echte urbanisatie gebouwd door de Feniciërs vanwege de nabijheid van de zoutpannen waaruit ze dit kostbare bezit in het centrum van hun handel haalden (de plek kan het hele jaar door gratis worden bezocht), terwijl het Punische heiligdom van Es Culleram, in Cala de San Vicent, het is een natuurlijke grot waar het mogelijk is om historische artefacten te zien die dateren uit de periode van de Fenicische nederzetting tussen de 4e en 2e eeuw voor Christus en is elke dag geopend van mei tot oktober.

Technologieliefhebbers kunnen leren terwijl ze plezier hebben in de interactieve musea van Dalt Vila op Ibiza: in het Baluard de Sant Pere-museum kun je ontdekken hoe de muren van de oude stad werden gebouwd, terwijl in de Baluard de Sant Jaume wapens uit die tijd worden gepresenteerd Spaanse Renaissance en zijn beschikbaar om te proberen.

Groene activiteit

Voor de kleintjes en rustige natuurliefhebbers zijn er tal van oplossingen. Het natuurpark Ses Salines in Sant Francesc kan gemakkelijk per fiets worden bezocht en is een natuurlijke ruimte met een combinatie van terrestrische en mariene habitats van historische, culturele en ecologische (evenals landschappelijke) waarde. Het is niet ongewoon om soorten trekvogels tegen te komen – waaronder veel grits en flamingo’s – die hier komen rusten en nestelen.

natuurlijke grotten van Can Marçà

De natuurlijke grotten van Can Marçà zijn het resultaat van grillen van de natuur door de eeuwen heen en tonen stalagmieten, stalactieten en kleine binnenmeren. De grot werd in het begin van de twintigste eeuw ontdekt door smokkelaars, voor wie het ondergrondse labyrint een ideale plek was om hun waren te verstoppen. Tegenwoordig is het mogelijk om in hun voetsporen te treden door de geheime doorgangen die door de grot verstrengelen in een rondleiding van 40′, op een pad waar je stalactieten, stalagmieten en fossielen kunt bewonderen en om de hal van de meren te volgen, een processie van ondergrondse meren met watersmaragdgroene kleur, waarvan de kleur te danken is aan het mos dat de rotsen onder het oppervlak bedekt. Ga verder naar de Boeddha-tempel, waar stalactieten en stalagmieten zijn samengekomen en hoge, smalle pilaren in het midden vormen. Het hoogtepunt van Cova de Can Marçà is de waterval, een deken van water die zachtjes afdaalt van de bovenste verdiepingen van de grot naar de diepten eronder, verlicht door kleurrijke lichten en nog fascinerender gemaakt door de geluidseffecten. Het is nog steeds mogelijk om de zwarte en rode borden te onderscheiden die de ingang en uitgang van de grotten voor smokkelaars signaleerden.

Een andere zeer bijzondere grot is die van Cala Graciò in San Antoni, de thuisbasis van het Cap Blanc Aquarium. Hier kun je de belangrijkste mariene soorten van de Middellandse Zee observeren – maar ook haaieneieren, zeesponzen en andere ongewervelde zeedieren – deze unieke plek wordt ook gebruikt voor het herstel van gewonde dieren, vooral zeeschildpadden. De meest trouwe aan het platteland kunnen zich vermaken als kleine boeren op de boerderij van Can Muson, die rondleidingen organiseert om dieren te ontdekken, workshops – waaronder een gewijd aan de bereiding van brood – en proeverijen van typische producten.

Lees ook: De meest insta-waardige momenten om vast te leggen op Cyprus

Voor de kleine modeslachtoffers

Las Dalias Ibiza

Liefhebbers van winkelen kunnen gerust zijn: Ibiza staat bekend om zijn markten en ambachten. De nostalgische mensen uit de jaren 70 kunnen rondneuzen op de hippiemarkten waar het eiland trots op is: een van de meest bekende zijn Las Dalias, die elke zaterdag van het jaar overdag geopend is, en de hippiemarkt in Punta Arabì. Deze markt wordt elke woensdag georganiseerd van april tot oktober en biedt verschillende workshops voor kinderen, waaronder een voor het maken van bloemenkettingen in echte hippiestijl.