La Réunion – een actieve vakantie voor elk wat wils

La Réunion - een actieve vakantie voor elk wat wils

Vakantie in Frankrijk – zo dichtbij en toch zo ver! De afstand roept wanneer je naar het droomeiland La Réunion wilt. Het Franse overzeese departement ligt in de Indische Oceaan en ligt ongeveer 200 kilometer van Mauritius en ongeveer 700 kilometer van Madagaskar. La Réunion is een eiland van vulkanische oorsprong en is ongeveer twee miljoen jaar geleden ontstaan ​​en nodigt toeristen uit om verschillende avontuurlijke uitstapjes te maken.

Lees ook: 5 redenen voor een vakantie naar Zanzibar

Een droomeiland voor actieve mensen

La Réunion

Met zijn indrukwekkende vulkanische landschappen is La Réunion bijzonder geschikt voor een actieve vakantie en om te wandelen door de groteske natuurlijke schoonheden. Het eiland biedt meer dan 1.000 kilometer goed gemarkeerde wandelpaden. Er zijn veel bezienswaardigheden te bewonderen en de unieke flora en fauna van La Réunion is in alle rust te bewonderen. Onderweg laat de tropische eilandenwereld zich keer op keer zien met lange witte zandstranden, met hoge bergen, diepe kloven en donderende watervallen, oerbossen, vulkanen en bassins. Dagtochten en minitochten zijn net zo goed mogelijk als meerdaagse tochten met overnachtingen in traditionele hutten. Bijzonder populair is de uitdagende beklimming van de 3.071 meter hoge vulkaan Piton des Neiges. De valleien van Cilaos, Salazie en Mafate hebben ook wandelaars betoverd als ontdekkings- en excursiebestemming. De ongerepte natuur, de frisse lucht en de heerlijke thermale bronnen in het binnenland zorgen ervoor dat vakantiegangers tot rust komen en zichzelf vinden. Een paradijs voor romantische uurtjes voor twee wordt hier ook onthuld voor pasgetrouwden op huwelijksreis.

Van dichtbij en persoonlijk met walvissen

Voor de meeste actieve vakantiegangers omvat een onvergetelijke avontuurlijke vakantie ook ontmoetingen met de gigantische zeezoogdieren. La Réunion ligt op het zuidelijk halfrond en van juni tot oktober komen de bultruggen uit Antarctica hier om hun nageslacht te baren. In dit verband is het ook belangrijk om te weten dat walvissen slechts om de drie jaar voor hun nageslacht kunnen zorgen. Hoewel walvissen kijken op het eiland Réunion een van de grootste toeristische attracties is, moeten er strikte regels worden nageleefd om de populatie van de soort niet in gevaar te brengen. Dierenliefhebbers mogen de zeezoogdieren alleen langzaam van achteren benaderen en er wordt uiteraard streng op toegezien dat moeders en hun jonge dieren elkaar niet kwijtraken. Iedereen die walvissen van dichtbij en persoonlijk leert kennen, zal deze fascinerende ervaring niet vergeten en voor altijd in hun hart dragen.

La Réunion

Lees ook: Tips voor een vakantie naar Mauritius met het hele gezin

Watersporten op het eiland La Réunion

Of het nu gaat om duiken, snorkelen of surfen – watersportliefhebbers vinden op La Réunion een droomeiland voor perfecte vakantiedagen. De stranden en vooral het koraalrif en de lagune aan de westkust van La Réunion laten de harten van onderwaterliefhebbers sneller kloppen. De pracht van kleuren van de ongeveer 8000 jaar oude koraalgordel kan niet worden beschreven – alleen degenen die het met eigen ogen hebben gezien, kunnen de fascinatie van deze wonderlijke wereld begrijpen. Maar La Réunion is ook de perfecte plek voor surfers om in de golven te duiken. De “linkergolf van Saint-Leu” aan de westkust is bekend buiten de grenzen van het eiland. Er zijn ook enkele surfscholen op het eiland Réunion die speciale cursussen aanbieden voor zowel beginners als gevorderden. Als je op zoek bent naar een reisbestemming voor een actieve vakantie, kun je er zeker van zijn dat er geen verveling zal zijn op het eiland Réunion.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie