Dingen om te doen op vakantie in Madagaskar

Dingen om te doen op vakantie in Madagaskar

Een anders dan andere eilandvakantiebestemming? Waarom niet Madagaskar! Met de uitzonderlijke diversiteit van Madagaskar op het gebied van geografie, biodiversiteit en cultuur, is er elke keer dat je het land bezoekt iets nieuws te doen. De volgende activiteiten zijn populaire activiteiten die je misschien wilt overwegen:

Lees ook: Vijf stranden die je niet mag missen tijdens je vakantie op de Seychellen

Luie dagen op het strand

Madagaskar staat bekend om zijn fijne witte zand en kalme, heldere wateren, waardoor het ideaal is voor een ontspannende dag op het strand, maar ook om te snorkelen bij eb. Enkele ideale plekken om de karakteristieke witte zandstranden te ervaren zijn Nosy Ve en Anakao.

De unieke fauna van Madagaskar

Madagaskar is de thuisbasis van enkele van de meest buitengewone dieren in het wild, waaronder maki’s, een regenboogreeks van kameleonsoorten en vogelsoorten die je nergens anders ter wereld vindt. Berenty Private Reserve is een populaire hotspot voor het bekijken van wilde dieren in Madagaskar en is vooral populair vanwege de populaties bruine maki’s, ringstaartmaki’s en sifaka’s.

De unieke flora van Madagaskar

Madagaskar kent unieke flora en fauna. Twee aanbevolen plekken zijn:
Adohahela National Park – het reservaat heeft drie verschillende zones van regenwoud, stekelig bos en het oost-west overgangsbos, de laatste plek op aarde waar je de Driehoekspalmboom zult vinden. Mandena Conservation Zone – de zone beschermt zeldzaam kustbos (vergelijkbaar met kustregenwoud), met 60 ha wetlands. Het omvat 22 soorten endemische flora en 200 grote boomsoorten.

Wandelen en hiking in Andringitra National Park

Het nationale park is opgericht om de fauna en flora in het gebied te beschermen. De belangrijkste attracties zijn de landschappen, vegetatie en wandelen. De belangrijkste wandelcircuits bieden een spectaculair avontuur van watervallen, grotten, geneeskrachtige planten, bossen, granietpieken en steile hellingen, en een ontmoeting met de karakteristieke ringstaartmaki’s.

Graven en subfossiele olifantenvogel-eierschalen

Locatie: Anakao in het zuiden
Een dag te voet het vissersdorp Anakao verkennen wordt beloond met het ontdekken van enkele oude graven op het schiereiland en fragmenten van subfossiele eierschalen van de uitgestorven olifantsvogel (Aepyornis). Er wordt gezegd dat de olifantsvogel zo groot was dat hij gemakkelijk een wezen ter grootte van een olifant kon meenemen.

Lees ook: Rodrigues – de parel van de Mascarenes

Duiken in Madagaskar

Madagaskar biedt een uitstekende biodiversiteit tussen de riffen en eilanden. De koraalriffen in dit gebied zijn niet erg aangetast door koraalverbleking (een effect van de opwarming van de aarde) en je kunt bijna elke koraalsoort tegenkomen die in het westelijk deel van de Indische Oceaan bekend is. Per boot kun je dolfijnen en bultruggen tegenkomen en onder water kun je met een beetje geluk een walvishaai spotten.