Langkawi: oase van natuur, avontuur en ontspanning

Langkawi: oase van natuur, avontuur en ontspanning

Langkawi is een archipel van 99 plus twee (kunstmatige) eilanden aan de westkust van Maleisië en staat bij kenners ook wel bekend als de “Jewel of Kedah”. Omringd door de smaragdgroene zee, zijn de eilanden het hele jaar door een reisbestemming voor natuurliefhebbers, duikers en snorkelaars en, met een diverse cultuur en adembenemende zandstranden, bieden ze vakantiemogelijkheden die voor elk wat wils zijn. Langkawi wordt door UNESCO erkend als de thuisbasis van het eerste geopark in Zuidoost-Azië.

Lees ook: 3 prachtige Indonesische eilanden

Duiken, snorkelen en relaxen

Pulau Payar Marine Park is een van de meest populaire plekken voor snorkelaars en duikers. Slechts 30 kilometer ten zuiden van het hoofdeiland, kan het mariene park met vier eilanden worden bereikt per catamaran of speedboot. Alle eilanden zijn onbewoond en worden strikt gereguleerd door de Kedah Fisheries Authority om hun oorspronkelijke staat te behouden. Het must-see hoogtepunt van het mariene park is de kleurrijke koraaltuin. De eilanden zijn ideaal om te zonnen en te relaxen, maar natuurlijk ook om te duiken en snorkelen.

Sky Bridge en Langkawi-kabelbaan

De Langkawi Sky Bridge is een 125 meter lange, gebogen voetgangersbrug die een uniek uitzicht biedt op de watervallen en verschillende eilanden rondom Langkawi. Gelegen op 705 meter boven zeeniveau, is het alleen bereikbaar via de Langkawi Railway – een van de steilste kabelbanen ter wereld. De Sky Bridge is een architectonisch meesterwerk. De beleving op grote hoogte biedt ruimte aan maximaal 250 personen en biedt adembenemende uitzichten door de glazen vloeren. De Langkawi-kabelbaan brengt bezoekers in 15 minuten naar de top van Mat Cincang, en deze rit biedt een uniek uitzicht op de regenwouden, watervallen en eilanden van Langkawi – op een heldere dag kun je zelfs delen van Thailand in het noorden en delen van Indonesië in de zuidwesten.

Cultuur en handwerk

Het Craft Cultural Complex ligt aan de noordkust van Langkawi – een complex rond cultuur en handwerk. Gelegen op een helling met uitzicht op de zee, toont het museum een ​​breed scala aan Maleisisch handwerk – van met de hand beschilderde batik tot ingewikkeld gegraveerd zilverwerk. Als je meer van de cultuur wilt leren, raden we een bezoek aan het cultureel centrum “Ayer Hangat Village” aan. Het dorp biedt bezoekers de hele dag door culturele activiteiten – van handwerk tot het planten van rijst tot traditionele dansen.

Langkawi

Lees ook: Ontspan, trek je terug en ga op avontuur op Koh Samui – Koh Phangan – Koh Tao

Natuur en avontuur

Bekend als de hoogste berg van Langkawi, de Gunung Raya-top met een hoogte van 881 meter en het dichte bosreservaat herbergt talloze wilde dieren zoals makaken, eekhoorns, bergadelaars, neushoornvogels en vele andere dieren. De bergtop met zijn enorme granietformatie biedt een spectaculair uitzicht over de groene omgeving van Langkawi, de naburige eilanden en de Andamanse Zee. Naast zijn unieke flora en fauna biedt Langkawi nog veel meer. Er is ook een museum, een satelliettoren, golfbanen en het D’Coconut Hill Resort Langkawi.

Wanneer je naar Langkawi reist, hoef je niet een soort vakantie te kiezen, maar kun je gewoon elke dag wat doen – een strand-, actieve of culturele vakantie. Als bestemming voor het hele jaar biedt het voor elke doelgroep een gevarieerd aanbod.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie