Ontspan, trek je terug en ga op avontuur op Koh Samui – Koh Phangan – Koh Tao

Ontspan, trek je terug en ga op avontuur op Koh Samui - Koh Phangan - Koh Tao

Wil je deze zomer op vakantie naar Thailand? De eilanden aan de Golf van Thailand aan de oostkust zijn misschien een goede keuze. Hier is onze minigids voor Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao als je je vakantie plant voor retraite, ontspanning en avontuur.

Lees ook: Eilandparadijs Maleisië: zon, zand en puur natuur

Koh Samui

Een levensveranderende ervaring voor je ultieme gezondheid en welzijn

Koh Samui

Koh Samui heeft alles wat je nodig hebt voor een wellnessvakantie, gezonde restaurants, yoga, retraites en spa’s. Als je op zoek bent naar een luxe toevluchtsoord, ga dan naar Kamalaya, een van Azië’s meest geliefde luxe wellnessretraites. Het is gelegen op een heuvel met uitzicht op de zuidelijke kust van Samui. Kamalaya Koh Samui richt zich op het creëren van een omgeving voor persoonlijke groei en gezondheidstransformatie op de lange termijn. Het combineert oude oosterse geneeswijzen met westers medisch onderzoek om levensverbeterende resultaten te bereiken. Je kunt kiezen uit een breed scala aan wellnessprogramma’s, van detoxen, het verbeteren van de conditie, het verbeteren van de immuniteit, stressmanagement, slaapretraite of het opbouwen van kracht en flexibiliteit.

Als je je vakantie plant om je conditie een boost te geven, hard te trainen, goed te eten en je lichaam en geest te verjongen, dan is Fitkoh, Fitness Camp Thailand misschien je antwoord. Ze bieden programma’s voor gewichtsverlies, fitness (crossfit), Muay Thai en Body Transformation. Fitkoh bundelt ook de krachten met The Yogarden en biedt yogalessen en detox-programma’s aan.

Paddleboarden bij zonsondergang

stand up paddle Koh Samui

Koh Samui is een fantastische plek om Stand Up Paddle (SUP) te doen. Het water is warm en meestal rustig. Er zijn tal van beschermde stranden die een veilige omgeving bieden om vertrouwen op het water te krijgen en je techniek te perfectioneren voor ervaren en beginners.

iSUP Samui ligt in het noordoosten van het eiland en de SUP-plekken zijn onder andere Choeng Mon Beach, Bangrak Beach (nabij de Big Buddha tempel) en Bophut beach. Als je SUB Yoga wilt leren, is er een les om te leren hoe je een naar beneden gerichte hond kunt doen terwijl je op het water drijft.

Koh Phangan

Koh Phangan

Verjong je lichaam en ziel

Koh Phangan is misschien wel het meest bekend vanwege de ontspannen vakantie. Het eiland staat echter onlangs bekend om zijn relaxte sfeer en een centrum voor gezondheids- en wellnessretraites.

Mis de sereniteit en kalmte op afgelegen stranden niet. Zoek toevlucht aan de witte kusten, maak een boottocht van Chalok Lam Beach naar Bottle Beach, waar het turquoise water ideaal is om te snorkelen en zwemmen. Hier kun je je tenen onderdompelen in het zachte witte zand. Haad Yao, Haad Yuan en Haad Salad zijn ook perfect om te ontspannen.

Koh Phangan floreert tegenwoordig als een wellnessgemeenschap. Het eiland biedt tal van yoga-retraites voor een zalige ontsnapping uit het stadsleven. Doe mee met een van de dagelijkse yogalessen of Reiki healingsessies in het Orion Healing Center en voel de stress uit je lichaam verdwijnen. De retraite is ook te zien geweest in de BBC- en Netflix-serie “The Retreat”. Het heeft een café aan het strand waar je je lichaam kunt voeden met veganistisch eten van hoge kwaliteit en kunt genieten van het uitzicht op de zonsondergang.

Waarom niet vertragen en je zintuigen wakker maken in een jungleresort in Wonderland. De nieuw gebouwde, met licht gevulde yoga-shala kijkt uit op een tropisch bos en de rustgevende geluiden van de nabijgelegen rivier maken elke yogabeoefening tot een energieke en opbeurende ervaring.

De Khao Ra wandeling van Koh Phangan

Khao Ra wandeling Koh Phangan

Een van de meest actieve activiteiten op het eiland is wandelen naar het hoogste punt van Koh Phangan – Khao Ra. Het pad is een mix tussen een onverharde en een junglepad. Rekening houdend met de hitte, vochtigheid en steilheid, kan het behoorlijk zwaar worden. Terwijl je je een weg baant naar de jungle, begint het pad een beetje steiler te worden en wordt het ook erg smal. Let gewoon op je stappen en grijp je vast aan takken/bomen om jezelf de berg op te helpen. Als je eenmaal op de top bent, kun je op een heldere dag weidse uitzichten op Koh Phangan zien. Wees voorzichtig op de weg naar beneden, want het pad kan glad en technisch worden.

Koh Tao

Koh Tao

Ga snorkelen en wees getuige van het kleurrijke onderwaterleven in Tanote Bay

Tanote Bay snorkelen

Koh Tao staat bekend als de ultieme duikbestemming in Thailand. Om het prachtige onderwaterleven in helder water te ontdekken, is Tanote Bay aan de oostkust van het eiland een van de beste snorkel- en duiklocaties voor alle ervaringsniveaus. Hier kun je verschillende soorten vlindervissen, maanvissen, papegaaivissen, konijnvissen en tandbaarzen voorbij zien zwemmen.

Lees ook: Waarom de Malediven niet alleen voor pasgetrouwden zijn

Wandeling langs de kust van Mae Had naar Chalok

Wandeling van Mae Had naar Chalok

Koh Tao staat bekend om de schoonheid van het onderwaterleven in de zee. Het ruige junglelandschap is al even adembenemend. Het eiland heeft voornamelijk bergachtig terrein met paden voor avontuurlijke zielen die van wandelen houden.

Wandelen van Mae Haad naar Chalok Baan Kao Bay is relatief eenvoudig voor alle fitnessniveaus. Het duurt ongeveer 2 uur. Onderweg van Mae Haad naar Chalok Baan Kao Bay kun je stoppen bij veel stranden. Als je van plan bent wat tijd door te brengen met snorkelen, zwemmen of foto’s maken, dan heb je iets meer dan 2-3 uur nodig. Voor sommige stranden moet je mogelijk entree betalen, aangezien je enkele resorts passeert. In plaats daarvan kun je een verfrissing kopen in plaats van een toegangsprijs.