Nordlys – de beste plek om de magische Aurora Borealis te ervaren

Nordlys - de beste plek om de magische Aurora Borealis te ervaren

Noord-Noorwegen, perfect gelegen in de Aurora Zone, is een magische wereld waar de zon niet opkomt tijdens de maanden van de poolnachten en waar de kans op het ervaren van het mystieke noorderlicht tot de grootste ter wereld behoort. Nordlys (Noors voor noorderlicht) is een bestemming als geen ander, een magische plek waar door husky getrokken sleden je van de ene spannende ontmoeting naar de volgende vervoeren; van stedelijke stadsavonturen tot afgelegen gemeenschappen van Sami-mensen, van historische vissersdorpjes tot wilde orka-safari’s, terwijl de mystieke aurora de prachtige winterse landschappen verlicht en aan de hemel danst.

Een bezoek aan Noord-Noorwegen in de winter is een absolute droom. Pastelkleurige luchten, glinsterend maanlicht, poedersneeuw en natuurlijk de aurora die erboven danst. Dan de dieren in het wild. Oh de natuur. Zeearenden zweven in de lucht, orka’s die feesten in de oceaan, rendieren die door het landschap rennen. Noord-Noorwegen bewijst dat sprookjes echt zijn.

Noord-Noorwegen

Lees ook: 8 highlights van Gozo die je niet mag missen!

Noord-Noorwegen – De beste plek om het noorderlicht te ervaren

Noord-Noorwegen ligt in de Aurora-zone die zich uitstrekt van de Lofoten-eilanden tot de Noordkaap, het meest noordelijke punt van het vasteland van Europa. Dankzij de Golfstroom hebben de kustgebieden van Noorwegen een milder klimaat dan andere locaties op dezelfde breedtegraad in de Aurora Zone, waardoor Noorwegen de ideale keuze is voor reizigers die de magische Aurora willen ervaren.

Noord-Noorwegen

Arctische avonturen

De droom om het noorderlicht te zien trekt mensen van over de hele wereld naar Noord-Noorwegen, net als de enorme selectie aan spannende arctische avonturen die wordt aangeboden. Bezoekers kunnen hondensleeën of sneeuwscooteren door de bevroren vlaktes, skiën en snowboarden in de ongerepte natuur, slapen in sneeuwhotels, walvissen in hun natuurlijke habitat bekijken, ijsvissen, fotografie-lessen en langlaufen om maar een paar activiteiten te noemen.

Noord-Noorwegen Noorderlicht

Lees ook: 3 adrenaline kicks in Istrië

Wat is het noorderlicht precies?

Het noorderlicht wordt op de zon geboren. Elektrisch geladen deeltjes worden van het oppervlak van de zon gekatapulteerd in de nasleep van krachtige zonnestormen. Sommige van deze deeltjes reizen naar de aarde. Wanneer ze de planeet bereiken, worden ze langs de beschermende magnetische velden naar de magnetische noord- en zuidpool geleid. In een ringvormig patroon rond de magnetische polen komen de deeltjes in aanraking met de bovenste lagen van de atmosfeer. In een proces dat identiek is aan het proces dat plaatsvindt in een fluorescentielamp, komt energie vrij als licht dat we vanaf de aarde kunnen waarnemen. De meeste ‘vertoningen’ van het noorderlicht vinden plaats op een hoogte van ongeveer 100 km boven het aardoppervlak. Tussen eind september en eind maart is het donker van ’s middags tot laat in de ochtend. Dit is de beste tijd om het noorderlicht te spotten.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie