Ontdek de schoonheid van Great Keppel Island te voet

Ontdek de schoonheid van Great Keppel Island te voet

Great Keppel Island heeft 17 prachtige stranden om te verkennen en is doorspekt met een web van pittoreske wandelpaden, variërend van een strandwandeling van 15 minuten tot een wandeling van 15 kilometer naar de vuurtoren op de punt van het eiland.

Het netwerk van wandelpaden verspreidt trekkers over het eiland naar afgelegen stranden of spectaculaire uitkijkposten met de 17 andere eilanden van Keppel Bay samen met de ster van de show – het schitterende Southern Great Barrier Reef.

Afhankelijk van je interesse of vaardigheid is er zeker voor ieder wat wils.

Zoals bij veel van de Capricorn Coast-avonturen, zit de ervaring in de reis – niet alleen wanneer je de bestemming bereikt. Langs elk parcours zul je zeker oog in oog komen te staan ​​met de vriendelijke lokale fauna en flora, waardoor elke stap spannend en onvoorspelbaar wordt. Geniet van de adembenemende vergezichten en historische bezienswaardigheden die deze prachtige plek te bieden heeft. 

Lees ook: De diversiteit op Tahiti en zijn eilanden – een “must-see”

The Lookout Trail

The Lookout Trail

Voor degenen die graag de ochtend willen beginnen met een gematigde wandeling: The Lookout Trail is 2,6 kilometer lang en duurt ongeveer een uur. De wandeling begint bij de watersporthut op Fisherman’s Beach en brengt je naar de beschutting op de bergkam waar je een prachtig uitzicht naar het westen zult ervaren.

Monkey Point (inclusief Long Beach)

Monkey Point (inclusief Long Beach)

Deze twee uur durende wandeling voert je door een historisch schelpencentrum achtergelaten door de Aboriginal voorouders. Bewonder de weelderige subtropische vegetatie van het strand en kijk uit voor papegaaien en zeevogels. Neem je snorkeluitrusting mee en neem de tijd voor een duik – Monkey Beach is goed beschermd tegen de zuidoostelijke wind en is een van de beste snorkelplekken van het eiland. Bewonder de promenade bij Monkey Beach, die onlangs is geüpgraded om vele honderden jaren aan herinneringen voor de Woppaburra-bevolking te beschermen. 

Leeke’s Beach Circuit

Volg het pad van Fisherman’s Beach door het prachtige bushland en naar het strand op deze gematigde terugreis van 3,8 kilometer. Je zult het gevoel hebben dat je op je eigen onbewoonde eiland bent aangekomen, dus haal diep adem en neem alles in je op. Leeke’s Beach is een van de meer spectaculaire en grotere stranden van het eiland.

Mount Wyndham Circuit

Mount Wyndham Circuit

Ontdek geweldige 360 ​​graden uitzichten over het eiland en Wyndham Cover tijdens deze 3,5 uur durende trektocht. Mount Wyndham is het hoogste punt van het eiland en het pad kan op sommige plaatsen steil zijn.

Clam Bay Trail

De Clam Bay Trail, die eindigt op een heuvel met uitzicht op het strand, is een gematigde route die ongeveer 4 uur in beslag zal nemen. Het terugwegpad van 10,6 kilometer omvat vlak en gemakkelijk wandelen, samen met enkele steile hellingen en afdalingen van en naar het uitkijkpunt.

Lees ook: 20 redenen voor een vakantie Lord Howe Island

De vuurtoren

Zet de hele dag opzij voor dit machtige eilandavontuur! Dit pad is niet voor angsthazen en stelt je in staat om de uitzonderlijke natuurlijke schoonheid van Great Keppel Island te verkennen met een overvloed aan ontdekkingen die je onderweg kunt zien. De terugreis van 15,4 kilometer bestaat uit steile hellingen met spectaculaire uitkijkposten – maar je zult het te druk hebben om ondergedompeld te worden in de natuur om te beseffen dat je die hele weg hebt afgelegd!

De winter op de Steenbokskeerkring is de perfecte tijd om je wandelschoenen aan te trekken en je wandelavontuur te beginnen op Great Keppel Island. Waar je reis ook heen gaat, het te voet verkennen van het prachtige landschap is een ideale manier om te genieten van het uitzicht, de natuur en de lokale bezienswaardigheden. 

Slapen, eten en wandelen… Als je eenmaal je hartslag hebt verhoogd en de trainingsharde werven hebt voltooid, wachten de prachtige accommodatie, restaurants, bars en bistro’s, watersporten en rondleidingen van Great Keppel Island op je.