Ontdek de toeristische attracties van Calvià

Ontdek de toeristische attracties van Calvià

Calvià, in het westen van Mallorca, ligt in een bevoorrechte omgeving met 54 km kustlijn, bergen, paradijselijke stranden en baaien, sportfaciliteiten en uitstekende gastronomie die het tot een van de meest aantrekkelijke reisbestemmingen maken op Mallorca. Maar Calvià is veel meer dan alleen zon en zand. Ontdek hier de toeristische attracties.

Lees ook: Geniet van rust op de îles de Lérins aan de Côte d’Azur

Santa Ponça

Slechts 15 minuten van Palma de Mallorca ligt een van de meest representatieve gebieden van Calvià, Santa Ponça, die bijzonder geschikt is voor familie-uitjes. De plaats staat bekend om het archeologische park Puig de sa Morisca, dat in de nabije toekomst het Archeologisch Museum zal huisvesten en dat enkele van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Mallorca herbergt, zoals B. de Romeinse villa van Sa Mesquida. Op sportief vlak vallen de prachtige golfbanen en de jachthaven van Santa Ponça, die ideaal is voor zeilers, op.

El Toro

Puerto Adriano, een van de meest moderne en exclusieve havens in de Middellandse Zee, is de belangrijkste toeristische attractie van El Toro. Naast watersporten biedt deze stad ook een scala aan gastronomische en culturele activiteiten. Bij een bezoek aan El Toro mag je het uitzicht op het maritiem-terrestrische natuurpark Cap de Cala Figuera vanaf de kliffen in het westen van het eiland niet missen.

Peguera

Peguera staat bekend om de paradijselijke stranden en baaien. De plaats heeft uitzonderlijke natuurgebieden en een breed scala aan hotels, die zich het hele jaar door positioneren als een ideale bestemming voor sporters en wandeltoeristen, vooral in de wintermaanden.

Magalluf

Magaluf is niet alleen een in heel Europa bekende vakantiebestemming, maar ook een ideale bestemming voor familie-, sport-, cultuur-, wellness- en gastronomisch toerisme. Het 1600 meter lange, brede zandstrand van Magaluf, met kristalhelder water, is een van de meest spectaculaire stranden van Calvià.

Ook in de winter is dit gebied een ideale bestemming voor sporters. Er zijn atletiekbanen, voetbalvelden, golfbanen en prachtige natuur in de omgeving om te wandelen en te fietsen.

Palma Nova

Deze plaats in Calvià wordt gekenmerkt door zijn drie prachtige stranden: Es Carregador, Palmanova en Son Maties. Palmanova is een van de pioniers op het gebied van gezinstoerisme op het eiland en heeft een breed scala aan accommodatie- en vrijetijdsfaciliteiten en een geweldig extra aanbod voor jong en oud.

Lees ook: Waarom het kleine Malta een ideale vakantiebestemming is

Portal Nous

Portal Nous staat voor luxe. Eersteklas hotels, exclusieve huizen, een uitstekend gastronomisch aanbod en het nachtleven hebben Portal Nous tot een van de meest exquise plekken op het eiland gemaakt. De exclusieve haven, Puerto Portals, biedt onderdak aan tal van belangrijke sociale en sportieve evenementen.

Costa de la Calma, Illetes, Bendinat, Cala Viñas en Cala Fornells zijn andere gebieden die een bezoek waard zijn in Calvià.