Tips voor een avontuurlijke vakantie op Norfolkeiland

Tips voor een avontuurlijke vakantie op Norfolkeiland

Norfolkeiland is de perfecte ontsnapping uit een veeleisende wereld. De heerlijke omschakeling naar ‘Norfolk Time’ stelt de interne klok in staat om het verstrijken van elk uur vrij te geven en bevrijdt de geest van verwachting. Overal waar je kijkt op Norfolkeiland is wel iets te ontdekken. Elke local heeft een interessant verhaal en elk artefact in de musea spreekt over een lang vervlogen verleden, maar blijft cruciaal in de levensstijl en voor de mensen die deze speciale plek vandaag de dag hun thuis noemen. We hebben hier wat tips voor een avontuurlijke vakantie op Norfolkeiland. 

Lees ook: 5 Tasmaanse hoogtepunten tegen reislust

Pijnbomen, zee en meer

Bij elke bocht wachten avonturen op het eiland met een rijke geschiedenis en een schilderachtig tapijt van rustige bossen, vredige tuinen en met pijnbomen bezaaide weiden, omringd door enkele van de diepste en mooiste wateren van de Stille Oceaan.

De groene glooiende heuvels, de met lagunes omzoomde kustlijn, met schatten gevulde rotspoelen, stijgende zeevogels en majestueuze en wereldberoemde pijnbomen op het Norfolkeiland maken deel uit van een verbazingwekkende achtergrond van landelijke charme en sereniteit aan zee, klaar om te voet te verkennen via de vele aangelegde wandelpaden en op slingerende wegen in een kleurrijke Mini Moke, een duwfiets of op de vele 4WD tochten met lokale gidsen.

Zeldzame vogels

Ontdek in het paradijs van de natuur Witte Sterns die boven je hoofd fladderen en Roodstaartkeerkringvogels die langs steile kliffen glijden en zie een van de zeldzame groene papegaaien, die alleen op Norfolkeiland te vinden zijn, en gedurende vele jaren onder het toeziend oog van lokale rangers en nationale parken en dieren in het wild om ervoor te zorgen dat deze prachtige soort voortleeft. En maak een uitstapje naar het nabijgelegen Phillip Island, een andere belangrijke broedplaats voor minstens 12 soorten zeevogels.

Tips voor een avontuurlijke vakantie op Norfolkeiland

Prachtige stranden

Geniet van een verfrissende duik in de fantastische Emily Bay, waar je ook je kanaaluitdaging naar Slaughter Bay en terug kunt beginnen, snorkel bij Cemetery Bay en bij Salt Mill, kajak in het open water en, voor surfers, pake een rifpauze bij Kingston.

Vissen

Verhalen over het vangen van vier vissen op één lijn zijn waar, dus ga op een begeleide charter waar een vangst van Trumpeter (Red Emperor) bijna gegarandeerd is en probeer Kingfish, Grouper, Snapper, Trevally, Rock Cod en Tuna.

Golf

Terug op het land kun je een rondje golf spelen op een 9-holes golfbaan die op de werelderfgoedlijst staat, naast de uitgestrekte tuinen van het Government House, leer meer over de geschiedenis en cultuur van het eiland in de vele musea en dwaal door opmerkelijke overblijfselen van de Tweede Penal-nederzetting.

Lees ook: De 10 beste duikplekken op het Great Barrier Reef

Mount Pitt

En sta bovenop Mount Pitt en verwonder je over de absolute 360° uitzichten terwijl je alles in je opneemt wat er te beleven valt op het intrigerende en fascinerende Norfolkeiland.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie