Watersport op Curaçao

Watersport op Curaçao

De zachte zee en passaatwinden maken Curaçao ideaal voor allerlei watersporten. Het is de perfecte plek om te wakeboarden, waterskiën, zeilen, kajakken, kanoën, jetskiën, windsurfen en kitesurfen. Dan is er de onderwaterwereld om te verkennen. Curaçao is een van de meest populaire bestemmingen voor snorkelen en duiken.

Lees ook: 10 dingen om te doen in Nassau

Favoriete watersport locaties

Spaans Water

Aan de zuidoostelijke kust, is Spanish Water een prachtige beschermde lagune met een uitlaat naar de zee – een favoriet bij watersporters. Het is de beste plek om te windsurfen op het eiland, met een school voor lessen en verhuur. Aan de noordkant van de lagune zijn kleine baaien en eilanden.

ST. Joris Bay

Een van de beste plekken voor kitesurfers is de baai van St. Joris. Van beginners tot professionals, iedereen is welkom. Er worden lessen aangeboden als je ze nodig hebt. De baai is echt een groot meer, met een kanaal dat het verbindt met de zee. Het water is stil en de wind waait naar het land, dus de omstandigheden zijn ideaal. Het helpt ook dat het water ondiep blijft tot 40 meter van de kust. Dit is waar de lokale bevolking naartoe gaat om te kitesurfen.

Verschillende watersporten om te proberen

Vliegen op Water

􏰀Als je ooit gedroomd hebt om te vliegen, is deze extreme watersport zo dichtbij als je kunt komen. Flyboarders gebruiken een door water aangedreven jetpack om zichzelf letterlijk uit het water te blazen. Een lange slang pompt water onder druk rechtstreeks naar je jet boots. Twee kleinere handbediende jets zorgen voor enige schijn van controle als je naar nieuwe hoogtes gaat, en tot 15 meter boven het oppervlak zweeft.

Stand-up paddle-boarding (SUP)

Stand-up paddle-boarding is de nieuwste trend in de wereld van watersport en wordt hier steeds populairder. Curaçao heeft zelfs zijn eigen SUP-wedstrijden. Het is een heel andere ervaring hier dan thuis. Je peddelt langs schildpadden en pelikanen op kristalhelder water vol met tropische vissen en koraal.

Duiken en Snorkelen

Zodra je Curaçao onder water hebt gezien, kun je niet stoppen om erover te praten. De natuurlijke schatten die net onder de oppervlakte liggen, zijn zeldzaam en opmerkelijk. Als je nog niet eerder hebt geprobeerd te duiken, is dit de plek om te beginnen. Kristalhelder water biedt een uitstekende zichtbaarheid om het leven in de zee en de gezonken scheepswrakken te verkennen. Er zijn meer dan 65 locaties om te duiken of snorkelen op het eiland, elk mooier, kleurrijker en spectaculairder dan de vorige. Hier zijn vijf van onze favorieten.

Car Piel

Dit door de mens gemaakte kunstmatige rif is een soort onderwaterscooter. Oude auto’s opgestapeld op de zeebodem tussen 22 en 50 meter diep, zijn bedekt met koraal en sponzen. Voor motorkoppen zie je modellen die teruggaan tot de jaren 1940.

Superior Producer

Een van de mooiste wrakken om te verkennen in het Caribisch gebied is de Superior Producer. Haar stuurhuis ligt op een diepte van 24 meter en de romp zakt tot 30 meter. Kijk voor tandbaars, barracuda, koraal en anemonen.

Hell’s Corner

Grote scholen vis komen samen in Hell’s Corner en trekken barracuda’s aan. Verschillende prachtige koralen zijn hier allemaal in uitstekende staat. Het rif daalt steil af, dus het is alleen voor ervaren duikers.

Mushroom Forest

Vernoemd naar het paddestoelvormige koraal, kan hier een grote verscheidenheid aan tropisch zeeleven worden waargenomen: kogelvissen, kistvissen, gevlekte en groene murene, gevlekte vaten, papegaaivissen en zeeschildpadden, om er maar een paar te noemen. Er is ook een grote grot waar je misschien een verpleegsterhaai tegenkomt.

Tugboat

Dit 25 jaar oude wrak ligt slechts 5 meter onder het oppervlak en is een van de populairste snorkel / duikplekken op het eiland geworden. Je maakt gegarandeerd geweldige foto’s. Voor een dieper avontuur, kun je hier ook een muurduik maken.

De diepten in met de Substation

Voor een unieke opwindende – maar veilige en droge – manier om de onderwaterwereld te verkennen, ga je met Substation Curaçao, de enige diepzee onderzeeër die bezoekers tot een diepte van 320 meter onder de zee brengt. De Curasub neemt tot vier passagiers en gaat dieper dan elke duik ooit zou kunnen doen. Het is niet goedkoop, maar het is de ervaring van je leven!

Zwemmen met Dolfijnen

Als je hebt gedroomd om dichtbij dolfijnen te komen, is de Dolphin Academy een must. Grijp de kans om te zwemmen met deze mooie, intelligente wezens en je zult het nooit vergeten. Kinderen van alle leeftijden kunnen de dolfijnen ontmoeten en aaien. Maar de echte showstoppers zijn het Snorkel-programma en de Open Water Dive Course, waarbij je naar zee gaat om met dolfijnen te zwemmen op een van de mooiste koraalriffen van Curaçao.

Lees ook: 8 excursies in Antigua en Barbuda

De onderwaterwereld van Sea Aquarium

De Dolphin Academy is slechts een deel van het Curaçao Sea Aquarium, de thuisbasis van een van de grootste collecties van het zeeleven in het Caribisch gebied. Meer dan 400 soorten bewonen de wateren rond Curaçao en de collectie van het park groeit gestaag. Tijdens het voeren kun je pijlstaartroggen, zeeschildpadden, haaien en andere kleurrijke vissen aanraken. Voor een echt speciale ervaring kun je erin springen en snorkelen of duiken in het zeeleven. Of blijf droog en houd alle kleurrijke wezens in de gaten vanaf de ramen van de Underwater Observatory Boat, museum en theater.