Zo ervaar je authentiek Malta

Zo ervaar je authentiek Malta

Er zijn veel manieren om Malta, de verborgen parel van de Middellandse Zee, te ervaen. Je kunt de zustereilanden van de archipel, Gozo en Comino verkennen door te leven als een local. Voor een meer authentieke ervaring kun je historische boerderijen huren op Gozo of luxe palazzo’s en villa’s op Malta. Deze privéverblijven bieden ook een unieke kans om je onder te dompelen in de lokale cultuur en keuken.

Lees ook: 5 redenen om deze zomer Corsica te bezoeken

Gozo boerderijen

Gozo zelf heeft een charmante authenticiteit behouden. Gozo is klein in vergelijking met zijn zustereiland Malta, met prachtige stranden en baaien, duikmogelijkheden van wereldklasse, historische bezienswaardigheden, waaronder de stad Vittoriosa en de Ġgantija-tempels, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Alles is slechts een klein eindje rijden. De keuken van boer tot bord is Gozo, ofwel kiezen voor winkelen op de lokale markten voor Gozatan-specialiteiten of genieten van de vele buurtrestaurants. Er is een breed scala aan boerderijen, de meeste met moderne voorzieningen, privézwembaden en een prachtig uitzicht.

Privé chef-koks

Deze boerderijkeukens kunnen vooraf worden gevuld met heerlijke verse lokale ingrediënten of men kan genieten van gastronomische maaltijden bereid door een lokale privékok. Menu’s worden regelmatig aangepast aan het seizoen, de beschikbaarheid of de impuls van de chef.

Malta

De Maltese eilanden zijn doordrenkt van 7000 jaar geschiedenis. Valletta, de hoofdstad, ook een UNESCO-werelderfgoed, is een ideale plek om een luxe palazzo, villa of appartement te huren. Gasten die in een van deze unieke en vaak historische privéaccommodaties verblijven, vaak met een prachtig uitzicht, kunnen genieten van moderne voorzieningen en sommige hebben zelfs privézwembaden, privéfitnessruimtes en sauna’s. De beste manier om Valletta te verkennen, is te voet. Verken de vele culturele bezienswaardigheden, boetieks, lokale restaurants en proef het bruisende nachtleven.

Lees ook: 5 redenen voor een vakantie op Madeira

Mdina

Mdina, de eerste hoofdstad van Malta, is een oude ommuurde stad met een mix van middeleeuwse en barokke architectuur. Een tijdloze plek met overal culturele en religieuze schatten, perfect om te voet te verkennen. Mdina ligt op een heuveltop en biedt een prachtig panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee.