10 dingen die je niet mag missen op Lanzarote

Top 10 dingen die je niet mag missen op Lanzarote

Lanzarote is een van de beste vakantiebestemmingen aller tijden voor iedereen – en het is geen wonder als je kijkt naar de prachtige stranden, het mooie weer en het eindeloze aantal activiteiten dat het Spaanse eiland te bieden heeft aanbod. We delen hier 10 dingen die je niet mag missen in Lanzarote.

 Lees ook: Natuurlijke zwembaden in Tenerife

César Manrique Foundation

César Manrique Foundation

Een artistiek meesterwerk! Het huis van Cesar Manrique, dat hij in de rotsblokken in een lavaveld heeft ingebouwd, is uitgebreid tot een eerbetoon aan het leven en werk van de Spaanse kunstenaar, en toont ook het werk van andere beroemde kunstenaars zoals Picasso. Je zult versteld staan ​​van het natuurlijke wonder van Manrique’s werk wanneer je getuige bent van de vijf ondergrondse lavabellen!

Timanfaya National Park

Timanfaya National Park

Een absolute must-see voor alle bezoekers van Lanzarote! Een bus brengt je door het uitgestrekte landschap van vulkanen en je kunt genieten van vers bereide vis en vlees, gekookt direct boven de ondergrondse lava.

La Graciosa

La Graciosa

Een verborgen juweeltje. Dit kleine vulkanische eiland ligt slechts 2 km ten noorden van Lanzarote. Het heeft prachtige stranden en uitstekende visrestaurants, maar niet veel anders. Een perfecte plek voor een ontspannen wandeling of fietstocht.

Teguise

Teguise

Een oude stad in het centrum van Lanzarote met schilderachtige geplaveide straatjes en indrukwekkende koloniale herenhuizen. Ga op zondag om de sfeer op te snuiven en maak een wandeling door de bruisende markt.

Rancho Texas

Rancho Texas

Het meest geliefde wildpark van Lanzarote, met witte tijgers, zeeleeuwen en komonodraken – leuk voor alle leeftijden!

Marina Rubicon

Marina Rubicon

Een prachtige vissershaven die de perfecte plek is voor een diner, drankjes en een avondwandeling. Biedt ook een levendige markt op woensdag- en zaterdagochtend.

Playa de Papagayo

Playa de Papagayo

Misschien wel het meest adembenemende strand van Lanzarote, met ongerept wit zand, dramatische kliffen en een spectaculair uitzicht op Fuerteventura.

Cueva de los Verdes

Cueva de los Verdes

Een uniek grottenstelsel dat is gevormd door lava. Je kunt deelnemen aan een georganiseerde tour om de lava-formaties van dichtbij te bekijken en te genieten van livemuziek in de ondergrondse grot!

Mirador del Rio

Mirador del Rio

Een van Cesar Manrique’s architectonische creaties met het meest spectaculaire uitzicht over de Atlantische Oceaan richting La Graciosa!

Lees ook: 5 dingen om te zien en te doen op Gran Canaria

Jardin de Cactus

Jardin de Cactus

Een ideale plek voor alle liefhebbers van cactussen en voor iedereen; het is iets ongebruikelijker en anders!

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie