11 goede redenen om naar Texel te gaan

11 goede redenen om naar Texel te gaan

Op Texel – het grootste van de Nederlandse Waddeneilanden – kun je creatief zijn, oesters verzamelen, ontspannen, genieten en veel meer leuke dingen doen. Hier vind je de meeste zonuren van Nederland, het lekkerste lamsvlees, de meest verse asperges en veel kunst, cultuur en muziek. Zodra de natuur zich weer van haar beste kant laat zien en de lammetjes over de weilanden springen, kun je veel moois beleven op Texel.

Lees ook: De mooiste stranden van Schotland

1. Geniet van zon

30 km strand en de meeste zonuren van Nederland: Alle strandpaviljoens zijn nu gelukkig weer open, zodat je op veel plekken tot ver na zonsondergang kunt genieten van het relaxte strandgevoel op een van de vele terrassen.

2. Vogelparadijs

De grootste lepelaarkolonie van Nederland is thuis in natuurgebied De Geul. Vooral de elegante witte vogels voelen zich thuis op Texel, daar hun grootste vijand, de vos, hier niet voorkomt. Van de lente tot de zomer worden er rondleidingen naar de lepelaars aangeboden.

3. Beach food Festival Texel

Op het Beach Food Festival Texel kun je 3 dagen – van 23-25 juli 2021 -genieten van foodtrucks, strandhuisjes, zitzakken en outdoor cooking. Een heerlijk zomerfeest met 20 outdoor keukens. Geniet van alles wat de ‘locals’ het leven hier een eilandleven maakt. Eet, drink, dans en geniet mee. Ervaar het eiland leven.

4. Bloemen

In de rest van Nederland zijn ze een zeldzaamheid, op Texel bloeien ze zelfs langs de kant van de weg: bewonder miljoenen wilde orchideeën. De orchidee is de eerste variëteit die inspireert met zijn donkerblauw-violette kleuren.

5. Lange dagen, korte nachten

Op Texel staat juni in het teken van cultuur. Vanwege het schijnbaar eindeloze programma heeft het daarom de naam “Long June” gekregen. Bezoekers van het eiland kunnen een spektakel van tentoonstellingen, kunstschaapsparades, een jazzfestival en nog veel meer verwachten.

6. Specialiteiten

Het is nu de tijd voor het wereldberoemde Texelse lam. Zijn metgezel: de lekkerste asperges rechtstreeks van het eiland. Beide lekkernijen staan ​​op de menukaart van bijna alle restaurants en zijn een must bij een bezoek in deze periode.

wat te doen in Texel

7. Watersport & CO.

Op Texel kun je heerlijk bij de zee ontspannen en lekker zwemmen. Als je actief bezig wilt zijn is er ook veel te ervaren. Bijvoorbeeld surfen en paddeling op het water of op het strand Beachvolley spelen of yoga doen.  

8. Maak een “Ommetje”

Wandelen is een plezier op dit natuureiland. In aanvulling op ongeveer 180 km wandelpaden, is er nog steeds een speciale functie van Texel: de “Ommetjes”. Wandelpaden door weilanden – bijvoorbeeld door de Eierlandse polder en in voormalige duingebieden bij Den Hoorn – die voorheen niet toegankelijk waren. Kalm en ongerepte natuur zijn hier gegarandeerd.

9. Winkelplezier à la Texel

Het stadscentrum van Den Burg is een echt winkelparadijs. Hier wisselen kleine boetieks af met prachtige decoratie winkels en natuurlijk mag je de selectie met Texelse wol producten niet missen. Ook nodigen de verschillende markten uit om gezellig te winkelen.

10. Regionaal genieten

Rond het jaar worden ontstaan veel culinaire hoogstandjes op Texel, waarmee in de eilandrestaurants heerlijke regionale gerechten worden gemaakt. Insider Tip: op het jaarlijkse culinaire Festival “Texel Culinair” (10, 11 en 12 september .2021), kun je proeven op sien Tessels! – eten bereid met de natuurlijke ingrediënten van het eiland.

Lees ook: Top vijf geheime stranden op Ibiza

11. Verzamel oesters

Gewapend met rubberen laarzen en emmer kun je direct voor de kust van Texel oesters oprapen. Voor deze unieke ervaring biedt de De Tesselse Oesterman excursies rond het jaar. Natuurlijk wordt de oesters dan geproefd met een heerlijk glas bubbels, vers brood en meer.

Ken je deze weetjes over Texel al?

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie