3 secret escapes van de Seychellen die je niet mag missen

3 secret escapes van de Seychellen die je niet mag missen

Op zoek naar de ultieme schipbreuk-ervaring? Veel rustige gebieden van de Seychellen, of het nu bossen, stranden of parken zijn, bieden dit en nog veel meer. Lees verder om meer te weten te komen over de meest ongerepte delen van de Seychellen, die te vinden zijn op zowel grote als kleine eilanden.

Lees ook: 5 exotische eilanden voor het hele gezin

Mahé: Main Island Hidden Gems

Female Coco De Mer Nuts Photo Credit: Gerard Larose

Reis je naar de belangrijkste eilanden maar op zoek naar ervaringen buiten de gebaande paden? Het mangrovebos bij Port Launay is een van de weinige overgebleven mangroven op de Seychellen. Je kunt zeldzaam dierenrijk en meer dan 80 soorten mangrovebomen spotten in dit mystieke deel van de aarde. Als je geïnteresseerd bent in cultuur, is Domaine de Val des Prés jouw plek! Dit ambachtelijke dorp aan de St. Roch Au Cap biedt inzicht in de Creoolse cultuur. Verken Gran Kaz, een historisch landhuis dat is omgebouwd tot een restaurant; La Kaz Roza, een voormalig traditioneel huis dat wordt gebruikt door vooraanstaande inwoners van de Seychellen; en Maison de Coco, een huis gebouwd van kokosproducten. Kunstwinkels bieden schilderijen, aardewerk, kleding en souvenirs.

Curieuse Island: A Tucked Away Slice of Paradise

Beach Curieuse Photo Credit: Ennio Mafei

Je hebt gehoord van de vele attracties op Mahé, Praslin en La Digue, maar wat zijn de beste onontdekte eilanden? Curieuse Island is een bio-reserve die precies dat is. Het beschermde eiland is niet ontwikkeld voor toerisme, maar je kunt er wel dagtochten maken of een boot huren om er te komen. Het rood bevuilde eiland Curieuse biedt vele unieke activiteiten en bezienswaardigheden, zoals wandelpaden door dichte mangrovebossen. Je kunt wandelen langs gigantische granieten kliffen, die worden beschouwd als enkele van de meest schitterende bezienswaardigheden op het eiland, en enkele van de mooiste stranden. Je komt vriendelijke Aldabra-schildpadden, karetschildpadden en een broedplaats voor groene zeeschildpadden tegen. Curieuse en Praslin zijn de enige plaatsen in de wereld waar de Coco de Mer-bomen van nature groeien, dus het bezoeken van de zeldzame Coco de Mer is een must! Je kunt ze zien op het nationale park National Marine, dat elke dag is geopend, inclusief feestdagen.

Bird Island: A World of Secluded Natural Beauty

Magpie Robin

Lees ook: Waarom het droomeiland La Réunion op je bucketlist moet staan

Het noordelijkste eiland van de Seychellen, Bird Island herbergt, zoals de naam al doet vermoeden, miljoenen zeevogels en vele andere vogels. Bekend als een van de weinige overgebleven authentieke stukjes paradijs op aarde, heeft het eiland 70 hectare tropische vegetatie, koraal cay en witte zandstranden om de echte schipbreuk ervaring aan te bieden. Het beste van alles is dat je Bird Island te voet kunt verkennen via verschillende gemarkeerde paden die naar afgelegen hoeken leiden. En als je eenmaal van de prachtige landschappen van Bird Island hebt genoten, kun je je ogen onder water laten genieten. Het kristalheldere en warme water biedt uitstekende zwem- en snorkelmogelijkheden.

Bovenste foto: Grande Soeur Island – Couple on the beach Photo Credit: Chris Close