10 actieve activiteiten op de Seychellen

10 actieve activiteiten op de Seychellen

Actief in het paradijselijke eiland: de Seychellen zijn natuurlijk de perfecte plek voor een ontspannen vakantie aan het strand. Maar de archipel in de Indische Oceaan biedt ook een dromerig landschap met weelderige vegetatie, rijke duikgebieden of excursies in de lucht – en dit alles met het hele jaar door maximumtemperaturen van rond de 30 graden. We hebben 10 avonturen samengesteld waarmee actieve vakantiegangers de vier elementen in al hun diversiteit kunnen ontdekken.

Lees ook: Kaapverdië – Wandelen in het subtropische winterparadijs

Rijden – op een paard langs het droomstrand

Ten westen van Mahé ligt Anse Barbarons, een van de mooiste stranden van de Seychellen, omzoomd met palm- en takamakabomen. Het AVANI Hotel biedt begeleide paardrijtochten met Turquoise Horse Trails, met een romantische picknick op aanvraag. Ze zijn een bijzonder hoogtepunt in de avond wanneer de stranden leeg zijn en de schaduwen langer zijn. De paarden kunnen ook worden geboekt voor bruiloften.

Wandelen – verken de droomeilanden te voet

Er lopen talloze routes door de tropische natuur van de eilanden. Het “Dans Gallas” -pad is een van de mooiste. De wandeling van anderhalf uur begint bij de informatiebalie van het nationale park in Le Niol, voert langs afgelegen theeplantages en eindigt uiteindelijk bij de indrukwekkende granieten rotsen van de Anse Major baai. Steilere, goed geplaveide beklimmingen zijn een gemakkelijke uitdaging voor onervaren wandelaars.

Golf – onder de tropische zon

De uitdagende baan op het strand van Anse Kerlan op het eiland Praslin strekt zich uit over 5,5 kilometer. De 18-holes golfbaan strekt zich deels uit over beboste heuvels met schaduwrijke plekken, ook tijdens de lunch. De 9-holes golfbaan van de Reef Hotel Golf Club ligt ten zuiden van de luchthaven op Mahé. Het gebied, met een fantastisch uitzicht over de Indische Oceaan, was ooit een van de grote kokosnootplantages. Een handicap is hierbij een vereiste. 

Yoga – asana’s met uitzicht op zee

Zonnegroet, neerwaartse hond of cobra – er zijn maar weinig yogalessen die op meer spectaculaire locaties worden aangeboden. Elke ochtend begint de yogales in het Kempinski Seychelles Resort Baie Lazare met een gemakkelijke wandeling door dicht regenwoud tot aan de plaatselijke berg. Er wachten matten, waterflessen en het uitzicht op de baai van Baie Lazare op yogi’s en Pilates-fans. 

Jetski of parasailen – een adrenalinestoot op het water

Zoef met een jetski langs de toppen van de golven op het levendige strand van Beau Vallon in het noorden van Mahé. Parasailen is iets langzamer, maar zeker niet saai. Opgeheven door een parachute en voortgetrokken door een motorboot, zweven watersportliefhebbers ongeveer honderd meter boven de Indische Oceaan door de lucht.

Kajakken, surfen en peddelen – watersporten in het paradijselijke eiland

Surfers op het strand van Baie Lazare in het zuidwesten van Mahé, genieten van een lege branding met tropische beboste heuvels als achtergrond. Zodra de golven zijn gekalmeerd, kunnen staande peddelaars hier de zee veroveren. 

Duiken – in exotische onderwaterwerelden

duiken Seychellen

Meer dan 150 vissoorten zoals roggen, rifhaaien of schorpioenvissen, plus reuzenschildpadden en een regenererend koraallandschap – de onderwaterwereld van de archipel gebruikt het hele kleurenpalet in zijn meest oogverblindende versie. 80 duik- en snorkelplekken zijn toegankelijk, De tours leiden naar de binnen- en buiteneilanden en er kunnen wrak- en nachtduiken worden geboekt. 

Hengelen en vissen – voor de droomstranden

Of het nu gaat om diepzee-, bodem- of paalvissen: rond de Seychellen zijn er een veelvoud aan weelderige visgronden die vissers kunnen verkennen tijdens geboekte tochten of samen met de lokale bevolking. Excursies van Alphonse Island naar de lagune van Saint François zijn een bijzonder juweeltje. Vliegvissers vinden hier de grote roofdieren Giant Trevally, Bluefin Travally of Doogtooth Tuna.

Ziplining, abseilen, klimmen – een adrenalinestoot op hoge hoogten

Met het Constance Ephélia Hotel biedt SMAC Adventures drie bijzondere ervaringen voor volwassenen en kinderen op grote hoogte: klimmen, abseilen en ziplining. Gelegen aan de westkust van Mahé, kunnen beginners en gevorderde klimmers een 18 meter hoge granieten rots beklimmen en daarna weer abseilen onder begeleiding van een gids. Op de tokkelbaan gaat het iets sneller: acht kabelbanen met lengtes tussen 85 en 120 meter leiden over de toppen van het regenwoud met uitzicht over de baai van Port Launay.

Lees ook: 5 Droomeilanden die je nooit wilt verlaten

Helikoptervlucht – ontdek de wereld van de Seychellen van bovenaf

Veel punten op de Seychellen bieden prachtige uitzichten, maar geen enkele kan de indruk van een helikoptervlucht evenaren. De luxe helikopters zijn volledig beglaasd en voorzien van airconditioning en vliegen in 30 minuten over het hoofdeiland Mahé en in 90 minuten over andere eilanden.