4 mooie snorkelplekken in het Caribisch gebied

4 mooie snorkelplekken in het Caribisch gebied

Droom je van snorkelen in het Caribisch gebied? Als je ooit een masker en zwemvliezen hebt willen pakken en het exotische onderwaterleven in de adembenemende turquoise wateren van de Caribische Zee wilt ontdekken, overweeg dan enkele van deze exotische Caribische bestemmingen. Al deze topbestemmingen voor snorkelen bieden fantastische mogelijkheden voor snorkelen, verkenning en avontuur. Hier zijn vier plekken om het beste te snorkelen in het Caribisch gebied:

Lees ook: De negen beste plekken om te snorkelen in Tobago

De droom van een snorkelaar in Antigua

Veel mensen weten niet dat Antigua een van de topbestemmingen is om te snorkelen in het Caribisch gebied. Waad in kalm water met je snorkeluitrusting aan, zwem langs de adembenemende kustlijn en bekijk enkele van de meest kleurrijke tropische vissen in het Caribisch gebied, zoals maanvissen en barracuda’s. Snorkelen in Antigua is vooral uniek vanwege het hersenkoraal en de verschillend gekleurde anemonen daar op de bodem van de oceaanbodem.

Kustsnorkelen op St. Maarten

Als je eenmaal hebt gesnorkeld in het warme en sprankelende water van St. Maarten, wil je elk jaar terugkeren. Het Nederlandse deel van St. Maarten is populair onder vakantiegangers die op zoek zijn naar snorkelplezier. Onderwateravonturen wachten voor de kust van dit eiland, waar je tropische vissen, verschillende koraalformaties en ander zeeleven kunt ontdekken. Je kunt altijd een snorkelexcursie aan de kust maken en verschillende rotsen en riffen zien, of meegaan op een duikboot om naar enkele van de meest populaire snorkelplekken te gaan.

Enkele van de beste snorkelmogelijkheden in het Caribisch gebied zijn te vinden bij Mullet Beach, Simpson Bay, Dawn Beach en Friar’s Bay. Als je naar St. Maarten Marine Park gaat, kun je heldere, verbluffende scholen vissen zien op locaties als Creole Rock, Pinel Island, White Rock Reef en Anse Marcel Reef. Het meest voorkomende zeeleven dat je zult zien, zijn lederschildpadden, garnalen, krabben, luidruchtige papegaaivissen en doktersvissen. Vergeet je waterdichte camera niet!

Snorkelen bij Princess Cays, Eleuthera, Bahamas

Klim aan boord van een 12 meter lange snorkelboot en geniet van een rustige cruise langs de zuidkust van Eleuthera, waar je aankomt bij de snorkelplek Princess Cays. Terwijl je het kristalheldere water verkent en nieuwe koraalformaties en ondiepe riffen bekijkt, zie je exotische vissen, pijlstaartroggen en – als je geluk hebt – enkele zeeschildpadden. Je zult ook begrijpen waarom het onze lijst heeft gemaakt voor de beste snorkelmogelijkheden in het Caribisch gebied.

Lees ook: Paradijs om te snorkelen – ontdek de onderwaterwereld van het Caribisch gebied

Een paradijs voor snorkelaars in Cozumel

Cozumel trekt al jaren snorkelliefhebbers vanwege het adembenemende exotische rif en de met vissen gevulde kustlijn. Aan de noordkant van het eiland kun je door glinsterende Caribische wateren zwemmen en sponzen, grote scholen regenboogkleurige vissen, gras, helder koraal en pijlstaartroggen zien.

Aan de zuidkant van het eiland vindt je een aantal van de beste mogelijkheden om te snorkelen en vissen te spotten in de buurt van de Playa Corona Beach Club en Plaza Las Glorias. Tussen Playa Caleta en het Snorkelcentrum liggen enkele prachtige snorkelplekken in dit gebied. Pas op voor de stromingen hier in de buurt, deze zijn behoorlijk sterk en kunnen gevaarlijk zijn voor degenen die minder ervaren zijn. Snorkelen is hier voor gemiddelde tot gevorderde snorkelaars.

Het Caribisch gebied staat vol met snorkelbestemmingen en bijna elk eiland heeft een populaire snorkelhotspot. Als je ervan houdt om door de glinsterende warme Caribische wateren te zwemmen en een passie hebt om alles te zien wat er op de oceaanbodem ligt en leeft, aarzel dan niet om een van deze snorkelplekken op je to-do-reislijst te zetten.