De negen beste plekken om te snorkelen in Tobago

De negen beste plekken om te snorkelen op Tobago

De eilanden Trinidad & Tobago zijn een van de best bewaarde geheimen van de onderwaterwereld. Gezegend met voedselrijk water, is het zeeleven divers en overvloedig. Gelegen aan de zuidkant van de Caribische eilanden, biedt Tobago een verscheidenheid aan snorkel- en duikplekken die ongeëvenaard zijn in het Caribisch gebied. We zetten hier de 9 beste plekken op een rij om te snorkelen in Tobago. 

Lees ook: Ontdek de afgelegen stranden van Bermuda

Store Bay

Er is gemakkelijke toegang tot het Kariwak-rif vanaf het strand in Store Bay Bay, waardoor het een voor de hand liggende plek is om te snorkelen, niet in de laatste plaats voor beginners. Het licht glooiende rif biedt zowel zachte als harde koralen en een aantal rifvissen zoals vlindervissen, papegaaivissen en geitenvissen. De echte gelukkigen krijgen ook de kans om de wilgenpijlstaartrog of de gevlekte adelaarsrog langs te zien suizen.

Buccoo Reef

Dit rif is alleen bereikbaar per boot met glazen bodem vanuit Store Bay. Er zijn veel verschillende operators die de reis aanbieden met vertrek overdag en met de mogelijkheid om snorkeluitrusting te huren. Deze reis geeft zowel snorkelaars als anderen de mogelijkheid om de onderwaterwereld van Tobago ten volle te ervaren, en er zijn goede kansen om een ​​breed scala aan exotische vissen te spotten, zoals Franse maanvissen, koffervissen en oversergeantvissen.

De negen beste plekken om te snorkelen op Tobago

Mount Irvine

De beste plek om te snorkelen is rond de rotsen op het strand van Mt. Irvine Bay Hotel, de thuisbasis van o.a. inktvissen, harlekijnvissen en soms ook kleine roggen. Voor ervaren zwemmers en snorkelaars biedt Dutchmann’s Reef in het midden van de baai echte tabaksachtige maritieme geschiedenis met de overblijfselen van 18e-eeuwse kanonnen waarvan wordt gezegd dat ze afkomstig zijn uit de vloot van de Verenigde Oost-Indische Compagnie.

Arnos Valé

Het koraalrif, dat het gemakkelijkst per boot te bereiken is, biedt een rijkdom aan exotische vissen zoals papegaaivissen, koffervissen en de fascinerende trommelvis. Het harde koraal van de plaats is vooral een trefpunt voor kleine Blenny-vissen, en op een gelukkige dag kunnen snorkelaars zelfs een glimp opvangen van een karetschildpad of een gevlekte adelaarssteek in het gebied.

De negen beste plekken om te snorkelen op Tobago

Cotton Bay

Deze plaats is alleen per boot te bereiken en de meeste boottouroperators bieden ook snorkeluitrusting aan. Met een masker en snorkelend kan het avontuur beginnen tussen kleurrijke bars, kardinaalvissen en schildpadden. Als je het geluk hebt om plotseling duidelijke klikgeluiden onder water te horen, zijn er bezoeken van dolfijnen die de golven massaal breken.

Castara

Het rif in Little Bay Bay begint dicht bij het strand en is de thuisbasis van o.a. koevissen, koffervissen, zandduikers en doktervissen. Hier is het ook mogelijk om kleurrijke palingen te spotten in de rifspleten of kleine karetschildpadden die zitten en zichzelf in paddenstoelen stampen terwijl een geelkopkaakvis over de zandbodem zweeft.

Lees ook: 7 specialiteiten uit Trinidad en Tobago

Engelsman’s Bay

Het rif ligt aan de rechterkant van de baai en is met zijn lichte helling en grote rotskoralen een perfecte plek om te snorkelen. De scheuren en gaten in de koralen zijn de thuisbasis van b.v. Caribische kreeften, spinkrabben en soms zelfs inktvissen, terwijl scholen verschillende vissen het gebied afspeuren naar voedsel.

De negen beste plekken om te snorkelen op Tobago

Lover’s Bay, Charlotteville

Lovers Bay is alleen per boot of op een stand up paddle board te bereiken, wat zorgt voor een fantastische tocht door het natuurgebied. Het gebied is ideaal voor onervaren snorkelaars die tussen papegaaivissen en vlindervissen kunnen zwemmen – en misschien zelfs een kleine karetschildpad kunnen spotten.

Angel Reef

Dit rif ligt aan de kust van Speyside, net onder het voormalige vakantiehuis van Ian Fleming. Voedende paddenstoelen en koralen lokken veel spannende kleinere vissen naar het gebied, en een snorkeltrip biedt ook de mogelijkheid om grotere soorten te spotten, zoals barracuda’s, kleine rifhaaien of duivelsroggen die door de blauwe diepte komen vliegen. Het rif is te bereiken met een boot met glazen bodem vanaf de Blue Waters Inn.