4 oases van rust op Madeira

4 oases van rust op Madeira

Haal diep adem, schakel uit en vergeet het dagelijkse leven even – dat is voor velen onderdeel van een geslaagde vakantie. Madeira biedt niet alleen een unieke natuurlijke achtergrond, maar vooral veel afgelegen plekken ver weg van de drukte. Dus als je altijd al eens in de rustige diepten wilde duiken, een bad in het bos wilde nemen of een oase midden in de stad wilde bezoeken, dan zit je op het vulkanische eiland in de Atlantische Oceaan op de goede plek. Voor degenen die er echter van dromen om eens in hun leven volledig los te komen van de aarde, moeten een bezoek brengen aan het naburige eiland Porto Santo op Madeira.

Lees ook: 10 stranden van Cyprus die een bezoekje waard zijn

Het geluid van stilte: duiken in het zeereservaat van Garajau

Stille wateren zijn diep, zoals het geval is op Madeira. Als je het bijzondere geluid van de stilte van de Atlantische Oceaan wilt ontdekken, moet je het zeereservaat Garajau bezoeken. Dit strekt zich uit ten oosten van Funchal direct aan de zuidkust van het vulkanische eiland en herbergt een fascinerende onderwaterwereld. De grote biodiversiteit, het weidse uitzicht en de gemiddelde temperatuur van 21 graden Celsius maken het natuurreservaat tot een van de beste duikgebieden van Madeira. Beginners en professionals kunnen niet alleen tussen enorme scholen vissen zwemmen, maar ook zeepaardjes, murenen en, met een beetje geluk, de uiterst zeldzame monniksrobben vangen, die met uitsterven worden bedreigd. Wie zin heeft in gezelschap midden in de rustige onderwaterwereld, moet op zoek gaan naar de tamme tandbaars “Elvis”, die zich vaak voor de camera presenteert als een echte professional.

De stilte van de bomen: Bosbaden in het Laurisilva-laurierbos

Laurisilva laurierbos

Als je je batterijen wilt opladen, haal diep adem en geniet van de geur van dauw, dennennaalden en vochtig mos – in het miljoenen jaren oude Laurisilva laurierbos. Het beschermde gebied, dat ongeveer 20 procent van het eiland beslaat, werd in 1999 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Door de regelmatige neerslag van mist verschijnt het laurierbos op veel plaatsen als een betoverd sprookjeslandschap. De frisse, heldere lucht tussen 300 en 1.200 meter boven zeeniveau is niet alleen goed voor iedereen, die hier de ideale plek vindt om in het bos te zwemmen, maar ook voor 20 karakteristieke boomsoorten zoals de Madeira-vlier en laurier. Terwijl de geest cirkelt en de wandeling verder gaat op de afgelegen paden, doorbreekt het af en toe fluiten van vogels de aangename stilte …

Lees ook: Vier een veilige kerst op Madeira

Oases van rust in de stad: maak een wandeling door de tuinen en parken van Funchal

funchal

Gasten op Madeira hoeven niet ver te reizen voor een uitstapje naar het platteland. Het bloemeneiland doet zijn naam eer aan, vooral in de hoofdstad Funchal, want daar trekt de kleurrijke flora van de tuinen en parken elk jaar talrijke bezoekers – en tegelijkertijd laat het de harten van alle botanici sneller kloppen. Of het nu gaat om een ​​korte pauze midden in het bezoeken van bezienswaardigheden of een welverdiende rust aan het einde van de dag: zowel de botanische tuin als de tropische tuin van Monte Palace liggen hoog boven de baai op een heuvel en bieden niet alleen een weids panoramisch uitzicht over de Atlantische Oceaan, maar ook ook de welverdiende rust ver weg van het bruisende stadsleven. Omgeven door exotische bloemen en tropische vogels vergeten natuurliefhebbers al snel dat ze in de hoofdstad zijn. In het centrum van Funchal wacht het stadspark Jardim Municipal echter met veel groene en schaduwrijke plekjes onder eeuwenoude bomen.

Lees ook: De groene oases van Palma de mallorca

Eenzame astronaut op Porto Santo: verken het maanachtige landschap te voet

Porto Santo

Iedereen die zich altijd al een echte ruimtereiziger heeft willen voelen, vindt zijn persoonlijke eldorado op het naburige eiland Porto Santo op Madeira. Hoewel de grond onder je voeten nooit ver weg is, doet het kale, rotsachtige landschap denken aan verre melkwegstelsels. Ver weg van de drukte, kan Porto Santo gemakkelijk worden verkend via wandelpaden – de enige metgezel is de constante golf van golven die niet alleen de steile kliffen wassen, maar ook het negen kilometer lange gouden zandstrand. En plotseling, als je hoog op een van de vele uitkijkpunten aankomt, voelen alle problemen van de wereld ineens heel klein aan …

Ga naar Tiqets.com en vind tours, attracties en andere bezienswaardigheden.