4 redenen voor een vakantie naar Tasmanië

4 redenen waarom Tasmanië de beste toeristische bestemming van Australië is

Aan de rand van de wereld ligt een eiland voor een eiland – Tasmanië. De meest zuidelijke staat van Australië is geen gewone plaats. En Tasmaniërs zijn geen gewone mensen. Geografische isolatie heeft bijgedragen aan het creëren van Tasmanië’s unieke biodiversiteit – wereldwijd significant en oogverblindend in zijn schoonheid – en het heeft ook geleid tot een zeldzame gemeenschap van creatieve, nuchtere mensen met de tijd om je welkom te laten voelen. 

Meer dan een derde van het eiland is beschermd als nationale parken, reservaten en werelderfgoedgebieden, en veel ervan zijn gemakkelijk bereikbaar. Loop langs de hoogste zeekliffen op het zuidelijk halfrond en adem de zuiverste lucht op aarde in. Wandel door valleien waar al duizenden jaren torenhoge Huon dennen groeien, waar rivieren samenkomen met zeldzaam koel-gematigd regenwoud, waar fascinerende wezens – Tasmaanse duivels, wombats, echidna’s en vogelbekdieren – vrij rondlopen.

Haal diep adem. Een reis naar Tasmanië is een kans om de stekker uit het stopcontact te halen, op te laden en weer in contact te komen met de dingen die ertoe doen.

Hier lees je waarom Tasmanië bovenaan de lijst staat van geweldige Australische toeristische ervaringen. Maar geloof ons niet op ons woord, oordeel zelf.

Lees ook: De fascinerende cultuur van Nieuw-Caledonië

1. Wandelen op niveau

Three Capes Track

Er is een nieuwe grens in wandelen. Toen Lonely Planet Tassie in 2015 als een van ’s werelds beste regio’s beoordeelde, noemden ze de Three Capes Track een must-do-ervaring. Het werd stoutmoedig bedacht als de belangrijkste bushwalk-ervaring aan de kust van Australië, zelfs voordat de eerste stappen werden gezet. De vierdaagse wandeling op het Tasman-schiereiland biedt dolerietkloven, architectonisch ontworpen accommodatie, eucalyptusbossen en torenhoge zeekliffen. Als je een wandeling gaat maken en een paar kiekjes deelt, ga dan langs de rand van de wereld.

Tasmania Parks and Wildlife Service – Freycinet National Park is het oudste nationale park van de staat: toegankelijke kustwildernis, het ruige roze granieten Hazards-gebergte, afgelegen baaien en de wereldberoemde Wineglass Bay .

2. Rust je hoofd

Avalon Coastal Retreat

Meng de woorden luxe en Tasmanië door elkaar en je krijgt waarschijnlijk Saffire Freycinet. Saffire ademt luxe en klasse. Het resort aan de oostkust is uitgeroepen tot ’s werelds beste boetiekhotel. Saffire lijkt het verwenrecept precies goed te hebben.

Het accommodatieaanbod van Tasmanië is net zo gevarieerd als de lokale karakters. The Old Woolstore Apartment Hotel behoort tot de Australian Tourism Hall of Fame. Je kunt ook op Pumphouse Point op het diepste zoetwatermeer van Australië blijven. Kruipen in de wildernis van het Werelderfgoed, nippen aan Tasmaanse single malt of peddelen met het plaatselijke vogelbekdier zijn ervaringen die Pumphouse Point hoog op de bucketlist hebben gezet. 

Avalon Coastal Retreat met zijn Huon-dennenbad, kamerhoge uitzichten op Great Oyster Bay en intelligent ontwerp dat moeiteloos opgaat in de omgeving van de kliffen, blijft zijn nationale profiel versterken. Degenen die bij Avalon verblijven, krijgen meer aandacht dan de gemiddelde
gemakken – denk aan designmeubels, een gastronomische provisiekast en je eigen privéstrand.

Het lijkt erop dat de schapen, gewassen en landelijke charme van Curringa Farm Accommodation blijven bestaan ​​als een publiekstrekker. Wie geniet er niet van een overnachting met een scheutje schapen scheren en een goede oude Aussie barbie? De sterren hier zijn geweldig.

3. Eten & Drinken

Eten & Drinken Tasmanië

Laten we het toegeven. Het draait allemaal om het eten! Tasmanië is een genot voor fijnproevers, de hemel van een ambachtelijke bierliefhebber en het mekka van een kaasliefhebber. Zoals bij elke Tasmaanse reis, ontmoet je de drijvende kracht achter de lokale eet- en drinkscene: de chef-koks, distilleerders en fermentoren. Ze putten inspiratie uit een voorraad schone waterwegen, frisse lucht en seizoensproducten, en creëren heerlijke gastronomische gerechten om te knabbelen met decadente wijn, bier, cider en whisky. Van boer tot bord, of van wijnstok tot fles, er is vaak weinig ruimte tussen het bord van het restaurant en de bron.

Lees ook: De diversiteit op Tahiti en zijn eilanden – een “must-see”

4. Geweldig buitenleven

Tasmanië

Waar zouden we zijn zonder Tasmanië zelf? Tasmanië is gezegend met een natuurlijke speeltuin waar bergtoppen en de oceaan dicht bij elkaar liggen, waar een korte wandeling een wereld verwijderd kan zijn van de grote steden. Niche-toerisme-ervaringen zijn er genoeg. Als je nog nooit van RiverFly 1864 hebt gehoord, is het tijd om je hengel in te pakken. Deze gespecialiseerde toeristische dienst biedt driedaagse begeleide vliegvisreizen naar de westelijke meren in milieuvriendelijke privéhutten.

Bruny Island Cruises biedt een opwindende wilderniservaring aan de kust met oude zeekliffen tussen de hoogste zeegrotten van het zuidelijk halfrond en een vreemde ontmoeting met walvissen. Allemaal met zout in je haar!

Par Avion Wilderness Tours waagt zich ook op plaatsen die te voet onbereikbaar zijn. Het komt zelden voor dat een piloot op charmante wijze kennis overbrengt via de headsets, de motor van een boot laat draaien en de lunch serveert in een rustieke hut. Allemaal onderdeel van de dagtaak. Veelzijdige personages en verre wildernisgebieden zijn waar Par Avion het beste in is.

De Great Eastern Drive

De Great Eastern Drive volgt een kustlijn van 176 kilometer aan spectaculaire schoonheid; dramatische kustlijnen, wereldberoemde stranden en unieke natuurlijke attracties. Sommigen zeggen dat het de beste kustroutes ter wereld evenaart.